Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » A hívők nem gondolják, hogy...

A hívők nem gondolják, hogy már be tudták volna bizonyítani, ha létezne valami istenség?

Figyelt kérdés
Szerintem nincs semmi ilyesmi, és egy életünk van abból kell kihozni a legtöbbet aztán vége. Ha létezne isten akkor nem lenne ilyen elba*zott a világ.
2015. júl. 11. 23:15
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
6%

Senki nem tud konkrétan semmit,mindenki csak találgat,ám annak nagyobb esélyét látom ,hogy van teremtő mint sem.

Nagyon sok véletlennek kellett volna történnie,hogy idáig eljussunk,természetesen a véletlenekhez volt bőven idő és az univerzum is kellően nagy ehhez,de akkor sem valószínű,hogy a földi élet magától jött volna létre.

És ,hogy ki az Isten (esetleg kik) ki a Teremtő (esetleg kik) na ez már fogós kérdés.Azon ,hogy miért ilyen elba*zott a világ én is sokat gondolkoztam,ha egy jó isten teremtette ,körül kell nézni milyen csodálatosan szép helyek vannak mint pl:a hegyek,a tengerek,vízesések,csodálatos erdők-parkok stb,ha valaki ilyet tud teremteni,akkor miért teremt mellé egy galád embert aki mindezt tönkreteszi és nem csak a földet teszi tönkre hanem az embertársai életét is.

Lehetséges,hogy az ember egykoron nem ilyennek lett teremtve,lehet hogy bizonyos rosszakarók utólag beleavatkoztak a dns láncba (nevezzük őt sátánnak,vagy akár nagy szürkéknek vagy akárkinek).

2015. júl. 12. 01:25
 12/50 anonim ***** válasza:
Talán a teremtő is olyan mint a világ, "elba*zott". Az az alapfeltevés, hogy Isten jó, maga a szeretet, de ezt ő mondta, mi van ha hazudik? Máris meg van válaszolva miért ilyen a világ.
2015. júl. 12. 06:55
 13/50 anonim ***** válasza:

valójában érdekes dolgok ezek,például mit vétett az a zebra aki életében mindig növényt evett és egy krokodil kegyetlenül kibelezi?

https://www.youtube.com/watch?v=PuiQUZS8Owc

tekerj bele 1.00-ig és rájössz,hogy az egész élet kegyetlen és igazságtalan,és akkor jöhetnek a vallásosak a sablon dumájukkal,hogy így biblia úgy biblia,meg hogy haszon állat stb,de ha ott a zebra helyében egy gyerek lett volna azt is ugyanúgy kivégzi a krokodil.Ha Isten jóságos akkor miért teremtett ilyen vérengző állatokat?

2015. júl. 12. 07:39
 14/50 anonim ***** válasza:
Egy hívőnek nincs szüksége bizonyítékra isten létezéséről. Ő HISZ benne, függetlenül attól, hogy bizonyított, vagy sem. Ez nem az intelligencia hiányából fakad, egyszerűen csak más biztos pontot kerestek az életükben, mint egy materialista, racionalista ember. És nem vagyok benne biztos, hogy nekik a rosszabb. Ugyanakkor az, hogy a világ szar, nem bizonyítja, hogy isten nem létezik. Azt bizonyítja, hogy az ember bizony messze nem tökéletes. Nem isten rontotta el a világot, hanem az ember. Az embernek szabad akarata van. Ha isten beleszólna a világ eseményeinek folyásába, azzal nem korlátozná ezt? Mert szerintem ha folyton igazgatná a népet, hogy ezt így, amazt úgy, és akkor rendben lesz, akkor az embernek mindene lenne, csak szabad akarata nem.
2015. júl. 12. 09:05
 15/50 anonim ***** válasza:
Hidd el nekem barátom a vallásos körökben nem hisznek Istenben, nekik már csak a vallás a fontos. Gondolok most a keresztény vallásra, azért említettem ezt a vallást, mert ez a legnagyobb vallás mind közül. Sok ember azért hisz istenben, mert ez kell a lelki békéjének. Ők általában nem fogadják el a halált, nem tudják elfogadni, hogy ennyi volt nincs tovább, azért hisznek Istenben, vagy valamilyen spirituális akármicsodában. Bizonyítani pedig nem lehet, hogy létezik "Isten", akit az ember teremtett, de valamennyire is intelligens az nem azt fogja neked magyarázni, hogy miért létezik Isten, hanem azt fogja mondani, hogy bár nem tudom bizonyítani, de hiszek Istenben. Én az ilyen embereket becsülöm, mert ők legalább az igazat mondják, ők a valódi hívők akik tovább viszik ezt a kultúrát. Nem a belemagyarázó semmire való álhívők!
2015. júl. 12. 10:06
 16/50 anonim ***** válasza:
Joker te nagyon unatkozhatsz :D
2015. júl. 12. 10:09
 17/50 anonim ***** válasza:
#16 Nem unatkozom, mert feljövök ide és... de mindegy is. Általában azok szoktak magyarázni, akiknek nincs semmilyen hozzáértése, csak magát akarja meggyőzni, mert akinek van egy kis sütni valója az alapból szűrni tudja ezeket.
2015. júl. 12. 13:08
 18/50 Ozmium42 ***** válasza:
50%
Ha létezne bármilyen isten, angyal, ördög, démon vagy szellem, nem léteznének fizikai törvények, mert az önkényes, kiszámíthatatlan, és egyébként tudományosan bizonyíthatatlan jelenlétük és tevékenységük megzavarná a méréseket. Semmi nem törvények útján történne, hanem úgy, amilyen kedve van a szellemvilágnak éppen. Régen pontosan ebben hittek az emberek. Azt hitték, a Nap sem kel fel, az eső sem esik, ha a szellemvilág elő nem idézi szándékosan. Aztán kiderült, hogy nem így működnek a dolgok, csak sokak még nem értették meg azóta sem.
2015. júl. 12. 16:52
 19/50 anonim ***** válasza:

Alapvető tévedésed a bizonyítással kapcsolatban.

A HIT azért hit, mert nem igényel bizonyítást!

Hinni még a hihetetlenben is lehet.

2015. júl. 12. 21:05
 20/50 anonim ***** válasza:

"Ha létezne bármilyen isten, angyal, ördög, démon vagy szellem, nem léteznének fizikai törvények, mert az önkényes, kiszámíthatatlan, és egyébként tudományosan bizonyíthatatlan jelenlétük és tevékenységük megzavarná a méréseket. Semmi nem törvények útján történne, hanem úgy, amilyen kedve van a szellemvilágnak éppen."

Érdekes okfejtés, de nem tudom, miért gondolod azt, hogy egy nem fizikai entitás szükségszerűen bele tud(na) avatkozni a fizikai törvényszerűségekbe, folyamatokba.

Nem abból kiindulva, hogy babonás emberek mit hisznek.

2015. júl. 13. 00:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!