Miért mondják egyesek azt a természetfeletti jelenségeknek vagy hasonlóknak (pl. : szellemek, ufók, előző élet, stb. ), hogy kitaláltak, butaság, ostobaság az egész, amikor nem lehet bizonyítani, hogy nem léteznek?
Mert azt sem lehet bizonyítani, hogy léteznek. Ergo kitaláció. Kb. olyan, mint a láthatatlan rózsaszínű unikornis. Vagy Russell teáskannája:
számomra teljesen ilyenek a vallási fanatikusok is. bizonyíthatatlan hogy van az a lény akiben hisznek, és mivel minden vallás szerves része hogy ha nem az adott vallásban hiszel akkor pokolra/ekvivalens büntetőtáborba jutsz, így elég kevés az esélye hogy tömegnyomor legyen a felhők fölött, viszont a pokolban zsír bulik lehetnek:)
ti se tudjátok bizonyítani hogy vannak, megkérdőjelezhetetlen bizonyíték senki kezében nincs, van pár amatőr felvétel nagylábórl meg pár szörnyről is, ufós kamu videókkal meg tele van a net, de valódi egy sincs. értelmes életforma lehet bárhol máshol a világegyetemben, az viszont idegesítő hogy az összes kamu hírre minden hívő egyként hördül fel hogy meg fogunk haaaaalni...
Lehet bizonyítani persze..Vannak ufo videok, vagy éppen szellemes videók akik a jelenséget megtudták örökíteni...az már nem az ő hibája ha nem hisznek neki. És pontosan azért, mert az emberekbe azt táplálták bele, hogy ami nem hétköznapi pl a földönkívűliek az már egyenesen hülyeség és butaság...sőt már maga az ember is hülye ha ilyenekben hisz.
Szóval, csak annyit akarok mondani, hogy szerintem biztos vannak olyan felvételek amik valóban igaziak csak az ember márcsak azért sem hisz neki, mert hát ezt 'nevelték' belé, hogy ne higyjen az ilyenekben.
Úgyhogy a kérdéssel egyetértek. Az emberek többsége önző ,hogy bevallja azt, hogy más bolygókon is ugyanúgy lehet élet, mint itt a Földön.
-.-'
amikor épitették a helikoptert akkor is sokan tiltakoztak hogy lehetetlen és lás csodát müködik -.-
vagy vatikán azt álitotta föld körül forog minden mások meg hogy nap körül? megkell nézni .
azt hogy nem látjátok nem azt jelenti hogy nincs!
a teás kanás az meg 1 regényben van -.-
ma 13:40
a két, általad említett dolog bizonyítva lett, méghozzá pontos,reprodukálható mérésekkel, dokumentálva. ne hasonlítsuk már ezeket szar, vga felbontású, sötétben felvett használhatatlan mobilos felvételekkel, meg szájhagyomány útján terjedő baromságokkal. meg szellemet kiáltottak akkor is amikor régen a képeken érdekes emberalakok tűntek fel a csoportképen... aztán kiderült hogy az előző expóból maradtak ott a foszforlemezen...
egyébként meg ne várjunk már hitet meg nagy hűhót, ha otthoni körülmények között elég rendes kamu videókat lehet gyártani gyak egy szoftver kérdése az egész. kézzel foghatót, megimételhetőt, bizonyíthatót. addig elfogadom hogy valahol nagyom messze van még élet a galaxisban. de hogy idejöttek, és itt repkedtek körülöttünk, elraboltak embereket, nah ezt bocsi de nem. nekem elég egy olyan ötvözet ami egy ilyen hajó roncsából van és bizonyítható hogy nem földi, akármi.
"egyébként meg ne várjunk már hitet meg nagy hűhót, ha otthoni körülmények között elég rendes kamu videókat lehet gyártani gyak egy szoftver kérdése az egész. kézzel foghatót, megimételhetőt, bizonyíthatót. addig elfogadom hogy valahol nagyom messze van még élet a galaxisban. de hogy idejöttek, és itt repkedtek körülöttünk, elraboltak embereket, nah ezt bocsi de nem. nekem elég egy olyan ötvözet ami egy ilyen hajó roncsából van és bizonyítható hogy nem földi, akármi."
Lehet, hogy igazad van... De , pont ezért nem hisznek az emberek az ilyen videókban mert miért gondolná azt, hogy amit lát az megtörténhet? Én ha megtenném(nincs kamerám ugyan) de ha tehetném és talán tényleg videóra is felvenném mondjuk egy szellemjárást, ami teljesen hihetetlennek tűnik márcsak azért is feltenném net-re. Csak kíváncsi lennék az emberek reakcióira.
Már miért ne lehetne az, hogy eljönnek ide és "repkednek felettünk".? Attól, hogy te még semmit nem tapasztaltál még lehet,hogy más igen... Ne is higyj benne nem azt akarom ezzel mondani, de amit mondassz az hülyeség. Ugyanolyan élet mint itt máshol is kialakulhatott, de lehet van olyan is ami sokkal fejlettebb .
Hogy embereket rabolnak el? Meglehet. Az igazságot sosem fogjuk megtudni, épp ez a céljuk(az embereknek).
Akkor is történtek esetek, amikre lehet hogy azt mondjuk hogy hamisak, de ha veled fog ilyen történni akkor majd átértékeled az egész dolgot a fejedben.
Csak egy esetet mondok el, nem velem történt hanem egy régóta tartó barátnőmmel akivel kölcsönösen megbízunk: ő látott már csészealjat, nagyon is közelről tehát kilehetett belőle venni az alakját, amint épp egy emberi) repülőgép (nem is tudom hogy hívják azt a repülőgépet de nem lényeges ) üldözte. Hogy az emberek elől mit tusolnak el csak úgy... Azt még mi se tudjuk, de ha elénk tennék a teljes bizonyítékot(mondjuk kézzel fogható bizonyítékot) még talán a legtöbb ember akkor sem hinné el.
hát igen az a baj hogy ebben a ahülyevilágban sok hülye van aki szórakozik és vannak a normálisak akik tényleg tapasztalták csak annak a témának már nincs hitelesége bár mi is lenne.
meg van valami.
ezt hogy magyarázátok hogy a dogonok előbb találtak meg 1 bolygót vagy mit mint a fejlett társadalom?
olvasátok el:
"A dogonok azonban az elôbb említetteken kívül még sok más megdöbbentô vallomást is tettek. 1965-ben Dieterlen felesége "A sápadt róka" címû könyvében arról írt például, hogy a dogonok elbeszélése szerint a Szaturnuszt gyûrû veszi körül, a bolygók a Nap körül forognak, a Jupiternek négy holdja van, és naprendszerünket a Tejút felé a Szaturnusz határolja, mint a naprendszer legkülsô, legtávolibb bolygója. Mellesleg a dogonok szerint az egész világegyetemben rengeteg értelmes faj létezik.
A dogonok kijelentései néhol eléggé homályosak, de sokmindenben "telitalálatot" értek el. Sok tudós foglalkozik azóta is a kérdéssel: "Honnan tudja mindezeket a dolgokat ez a civilizálatlan, természeti nép?" Egyesek szerint az ôsidôkrôl szájról-szájra átörökített tudás mögött talán a csillagokból a régmúltban idelátogatott "idegenek" állhatnak. A dogonok az ôsöktôl örökölt rajzaikban a Sirius A és B egymáshoz viszonyított mozgási pályáját a legkisebb tévedés nélkül napjainkban is bármikor megrajzolják Afrika száraz homokjában, és nem feledkeznek meg az "emmaya"-ról sem. Melyet a tudomány egykor Sirius C-nek nevez majd, ha végre bebizonyosodik, hogy tényleg létezik. A dogonok tudják, mi még nem.,,
ne hogy be lökjetek 1 hülye belemagyarázást -.-
A dogonok a világegyetem keletkezésérôl a következôképpen vélekednek - írja Temple könyvében: "A teremtés kiinduló pontja a Sirius Digitariának nevezett kísérôje, amely a Sirius körül kering. A dogonok szerint a Digitaria a legkisebb és legnehezebb csillag. Benne van minden dolgok csírája. Saját tengelye és a Sirius körüli mozgása biztosítja a világmindenség teremtô erôinek továbbélését..."
A dogonok még további meglepô dolgokat is elárultak: A Digitaria a létezô "legkisebb dolog", ám egyszersmind a legnehezebb csillag. Anyaga fém, a neve "szagala", fényesebb mint a vas, és olyan nehéz, hogy "földi lény" nem tudja felemelni. Akkora, mint egy ökör kiterített bôre, de 480 szamárrakományt nyom, ami közel 35.000 kg tömegnek felel meg. A Siriusnak a Digitarián kívül még egy kísérôje van, az úgynevezett "emme ya". Ez a csillag nagyobb, de négyszerte könnyebb a Digitariánál. Ugyanolyan irányban és ugyanannyi idô alatt kerüli meg a Siriust, mint a Digitaria, de pályája hoszabb, vagyis jóval távolabb van tôle.
Két francia tudós, Marcel Griaule és Germaine Dieterlen 1950-ben közzétették "Egy Szudáni Sirius-rendszer" címû tanulmányukat, miután 1946 és 1950 között évekig éltek a dogonok között. A két francia tudós az anyaggyûjtés után joggal jelentették ki: "Mindeddig tisztázatlan, mi több, fel sem merült a kérdés, hogy csillagászati eszközökkel nem rendelkezô emberek hogyan ismerhetik szemmel aligha látható égitestek mozgását és tulajdonságait."
Ezek olyan dolgok, amik reális gondolkodással hülyeségnek, egyenesen agymenésnek tűnnek, de nem bizonyítható, hogy nem léteznek. Viszont az sem, hogy léteznek. Szellemekre, ufókra lehet, hogy nincs valós bizonyíték, de sokan észlelték már őket, de hogy valósak-e ezek az állítások, nem tudhatjuk. Én személy szerint, minden különös esetre megpróbálok értelmes emberi gondolkozásnak megfelelő választ adni, viszont ez a sok hasonló paranormális történés felkeltette a figyelmemet. Sok dologról állítja a tudósok egy része, hogy természetfeletti, míg a másik részük bebizonyítja, hogy semmi ilyesmi nincs bennük. Nem kéne azt állítani, hogy csak nekem van igazam, mindenki más elmebeteg. Mégiscsak ez rendkívül önző dolog, bár ez emberi tulajdonság. Lehet, hogy vannak, de az is lehet, hogy csak a fantáziánk szüleményei. Hiába mondja valaki azt, hogy nincs, nem tudhatjuk, és azt se tudhatjuk, hogy vannak. Isten is csak azok szerint létezik, akik hisznek benne, én hiszek benne, de nem vagyok fanatikus. A fanatikusság is túl megy a határokon, az egyik véglet.
Előző élet létezéséről egy igencsak meggyőző bizonyíték Jenny Cockell története:
Viszont ez sem biztos, hogy valós. Én elhiszem, hogy ezek létezhetnek és hiszek Istenben. Ez az én saját véleményem, ezek után ha elmebetegnek titulálnak, mondjon bárki bármit, nem fogok törődni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!