Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Miért mondják egyesek azt a...

Miért mondják egyesek azt a természetfeletti jelenségeknek vagy hasonlóknak (pl. : szellemek, ufók, előző élet, stb. ), hogy kitaláltak, butaság, ostobaság az egész, amikor nem lehet bizonyítani, hogy nem léteznek?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy nincsenek, de az is lehet, hogy csak mi hisszük hogy nincsenek. Szerintem nem kéne megvetni a másikat azért, mert ő úgy gondolja, hogy létező dolgok az ilyenek. Vélemények erről?
2011. márc. 28. 13:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

régen azt hitték ahogy a gömbvillám nem lehetséges

de mostanéban ugy látszik eflgaodott csak nem tudják megmagyarázni, elméletileg lehetetlen,gyakorilag lehetséges.

fel van véve kamerára, tisztán látszik.

+ tudósok már probálkoznak előálitani.

2011. márc. 28. 15:33
 12/19 bix ***** válasza:

ma 15:33

ha létezik akkor is pusztán egy természeti jelenség, semmi köze semmiféle idegen civilizációhoz, főleg nem paranormális tevékenységhez.

vannak dolgok amiket még nem tudunk megmagyarázni. ahogy régen a villámokra is azt hitték hogy zeusz haragszik... aztán kiderült hogy mi az és lett elektromosság, és nem féltünk tőle többet. vannak még megmagyarázhatatlan dolgok de ezekre mind létezik racionális magyarázat, semmi isteni vagy földönkívüli beavatkozás nincs benne.

a hihetetlen ősi csillagász civilizációról: hol éltek? van erről is valami hiteles dokumentum hogy igen itt és itt ezt és ezt rajzolták, vagy neki mutatták egyedül? akkor jules verne is ufó volt vagy minimum a jövőbe látott? hiszen megjósolta hogy lesz tengeralattjáró, sőt egy rakat más dolgot is megírt a könyveiben? hogy picasso és a tanulmányai vagy da vinchi? ugyanmár rengeteg ember megelőzte a korát tudásban. az emberi agyat, vagy a tudatunkat se tudjuk megmagyarázni, vagy hogy halál után mi lesz. de ettől még lesz rá magyarázat, bizonyítható, megismételhető, kézzel fogható. csak nem most, nem ezen a technikai feljedtségen.

2011. márc. 28. 15:42
 13/19 Willisz ***** válasza:
ha létezik* ? érdekes mert létezik mi ez a ha? ez már bizonyított dolog! Zeusz?? Magyar országon ? ez is bebaszna hisz az a Görög Kultúrában van még hozá a főistenük oké az ijen isteni dolgok szinte minden hol más de mivel magyarázod hogy minden kultúrába ott vannak a szellemek?? de enyi erővel ott vannak a sárkányok kitált lenne az is ? ki tudja de miért van az hogy sok különböző kultúrába is ott van? hogy lehet ez? én csak az ijenekre vagyok kiváncsi hogy lehet hogy egyes dolgok több kultúrában is ott vannak? valaki elmagyarázná?
2011. márc. 28. 18:56
 14/19 anonim ***** válasza:

"amikor nem lehet bizonyítani, hogy nem léteznek?"

Azt semmiről sem lehet bizonyítani, hogy NEM létezik, csak azt, hogy igen.

Ez a mondat tipikusan jellemző a f@szságokkal foglalkozó áltudományos idiótákra. Még a logika alapjaival sincsenek köszönőviszonyban sem.

Vagy te bármiről be tudod nekem bizonyítani, hogy NEM létezik?

2011. márc. 30. 15:15
 15/19 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Ha rendesen elolvasnád azt a mondatot, amit kiemeltél, láthatnád, hogy nem ezt írtam: "Lehet bizonyítani, hogy nem léteznek", hanem "NEM lehet bizonyítani, hogy NEM léteznek."

Ennek ellentéte szerintem, hogy "Lehet bizonyítani, hogy léteznek", de ez csak nyelvtan. Figyelmesebbnek kéne lenned, mielőtt a sárba tiporsz másokat.

2011. márc. 30. 16:48
 16/19 A kérdező kommentje:
És képzeld tudom, hogy a nemlétezőt nem lehet bizonyítani.
2011. márc. 30. 16:49
 17/19 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Látom a logika még mindig nem az erősséged.

Valóban, a "NEM lehet bizonyítani, hogy NEM léteznek." ellentettje a "Lehet bizonyítani, hogy léteznek".

De és akkor mivan?! Attól még az egyik állítás ugyan úgy baromság...

Mintha azt mondanád, hogy a f@sznak az ellentetje a pin@!

Tehát továbbra is megérdemled a sárba tiprást, mivel azt továbbra sem lehet SEMMIRŐL sem bizonyítani, hogy NEM létezik. Ez az egész kijelentés egy paradox baromság, amivel az UFO / Szellem / mítikus lény hívők dobálóznak.

Pontosan erre a baromságra volt a tudományos körök válasza a láthatatlan repülő rózsaszín egyszarvú elmélet. Te soha az életbe nem tudnád nekem bebizonyítani, hogy nem lakik egy láthatatlan rózsaszín egyszarvú a kertedben - holott nyilvánvaló baromság.

Remélem így már érted...

2011. márc. 30. 20:32
 18/19 anonim ***** válasza:

Nekem alapos kétségeim vannak az említett természetfeletti lényekkel kapcsolatban.

Én hiszem, hogy földönkívüliek léteznek, de azt nem vagyok képes bevenni, hogy eljöttek ide, és itt röpködtek, meg lezuhantak, meg minden hülyeség.

Az űrlényekre vonatkozó alapos kétségeim:

-Miért jöttek volna el ide ennyien, ha többségük lezuhant és meghalt. Ha meg több bolygóról jöttek, akkor hogy-hogy ugyan úgy néznek ki, mind a csészealjak, mind a földönkívüliek??

-A Roseville-i boncolásról miért csak fekete-fehér, remegő felvételek vannak?? Amikor az FBI csinálta, és a második világháborúból is vannak remek színes felvételek.

-A hívők sem tudják, hogy mit beszélnek! Az UFO nem földönkívüli!!! Az UFO egy rövidítés (Unindentified Flying Object, azaz Beazonosítatlan Repülő Tárgy). Ha eldobom a kalapom, vagy sárkányt röptetek. És te ezt látod, de azt nem hogy az egy kalap, vagy egy sárkány akkor az neked egy UFO. És akkor a hívők dobálnak ilyen fogalmakkal, hogy UFO-k léteznek meg satöbbi.

Szvsz: nem jöttek el a bolygónkra, de mivel a világegyetem végtelen, szerintem van más élő organizmus rajtunk kívül... valahol...

Szellemekről különösebben nem tudtam még állást foglalni, de mivel ateista vagyok, és nem hiszek a halál utáni üdvözülésben, avagy örök kárhozatban, így a szellemekkel sem tudok nagyon mit kezdeni.

Velem még nem történt semmi szellemes. Jóbarátommal már többször történt ilyen. Rendszerességgel jön hozzá egy régi rokona. Többször elmentem hozzá az adott időpontban de csak egyszer jelent meg neki... én csak az üres szobát láttam.

Szerintem a szellemek amikre valós bizonyítékot sohasem kapunk. Én nem hiszem hogy lennének ilyenek, de ez az egyetlen ilyen dolog ami felé nyitottan állok.

A reinkarnáció már sokkal érdekesebb. Ezt senki sem tudja cáfolni, de megerősíteni se. Ez is örökké megválaszolatlan marad. Mondjuk egy remek saját készítésű teszttel le lehetne ellenőrizni egy reinkarnációnak a valódiságát.

Ha valaki azt mondja, hogy XY-nak a reinkarnációja, akkor el kéne vinni arra a helyre ahol XY élt. És ha az előtt a ház előtt áll meg, ahol XY lakott, az nekem egy bizonyíték lenne (persze az alanynak nem mondunk semmit)

Vagy képről ismerje fel "saját magát".

De egy példát fel tudok hozni csalóra. Régen még mondta egy srác amerikában, hogy a nagyapja reinkarnációja. Majd kiderült, hogy a nagyapja életben van... -.-'' Gratulálok gyerek!

Én nem hülyézek le senkit, aki hisz az ilyenekben, mert lényegében csak más az álláspontja. Ez van. Én meg másban hiszek. Ha az ember mindenkit lehülyézne, akivel eltérnek az álláspontjaik, mindenki magányos lenne. Bár tény, hogy máshogy tekintek azokra, akik hisznek az ilyenekben.

2011. ápr. 22. 19:31
 19/19 Valaki Renáta ***** válasza:

Szerintem mindenkinek a saját döntése, hogy akar-e kritizálni másokat vagy sem. Ezzel nem lehet mit kezdeni.

Hogy valaki miben hisz, az is csak az ő döntése.

Szerintem elég sok olyan ember van, aki valójában nem járt utána a dolgoknak, csak elhiszi amit másoktól hallott.

Szerintem olyan emberek is vannak akik tapasztaltak bizonyos dolgokat, de úgy érzik inkább nem akarnak tudni róla.

Ez tényleg mindenkinek a saját döntése hogy miről mit gondol.

2011. júl. 22. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!