Egy halandóból lehet isten? Vannak ilyen mítoszok vagy történetek?
Figyelt kérdés
2015. jún. 8. 01:00
11/19 anonim válasza:
A lélek kapcsolata nem szakad meg a testtel a test haláláig, azaz a lélek maga nem hagyja el a testet, csak a tudat képes egy időre a testen kívül fókuszálódni. A buddhisták által keresett megvilágosodás sem teszi azonnal halhatatlanná az embert, Sidhartha is visszatért, egyén maradt, hogy tanítson, egészen teste haláláig. Azt nem vitatom, hogy az emberi lélek lehet isteni eredetű, de isten nem. A test elhagyásának képessége nem tesz istenné. Valószínűleg fontos állomás a tudatosodásban, hogy feladod a testeddel való azonosulást, de nem tesz istenné.
12/19 anonim válasza:
11-es Huo Xianren! Mélymeditációban, vagy mélyhipnózisban lehet gyógyítani mindenféle betegséget. Ez csak úgy lehetséges, ha a lelkünk össze van kapcsolódva egy magasrezgésű dimenzióval, ami már Isten világát feltételezi.
13/19 anonim válasza:
Van egy kevés gyakorlatom gyógyításban. Nem azért működik, mert én isten vagyok. Azért működik, mert körülvesz, és ott van bennem is az az éltető erő, ami mindennek az alapja. A gyógyítók ezt vagy kérik-istentől, vagy bármely felsőbb intelligenciától, vagy megtanulják, hogyan irányítsák a bennük lévő, és őket körülvevő éltető erőt. Mindkettő hatékony, és szelíd, de egyik sem isteni cselekedet. Nem a gyógyító a forrása a gyógyulásnak, hanem az, akit gyógyít. Az ő természetes életerejének tesz "javaslatot" a gyógyító a gyógyulásra, az egészség visszaállítására. Ez is minden bizonnyal igen fontos lépés a halhatatlanság, és istenné válás útján, de nem bizonyítéka, hogy jelenleg bármelyikünk is isten lenne.
14/19 anonim válasza:
13-as Huo Xianren! Nos, akkor inkább úgy mondanám, hogy Isten egy szikrája bennünk van, amely meg tud mutatkozni például a gyógyításban, amikor összekapcsolódik a gyógyító a beteggel, és mindkettő összekapcsolódik a felsőbb isteni dimenzióval. Máskülönben nem tudna létrejönni a gyógyulás folyamata. Erre mondjuk, hogy mivel az isteni természetű lelkünk össze van kötve egymással és Istennel is (mint egy internethálózat), ezért egyek vagyunk az univerzumban.
15/19 anonim válasza:
A szikra mint én magam is mondtam, istentől származhat(vallás, és hit kérdése melyiktől), de ő maga nem isten. Az, hogy össze van kötve a teremtő akarattal nem teszi különbbé például a köveknél, mivel a maguk módján azok is össze vannak kötve a teremtőjükkel. A kötelék nem tesz istenné, sem a kötelék megnyilvánulása. A teljes felismerés vezetheti vissza a lelket a forrásához, de arra úgy koronként egy ember ha képes. Ha az istent, mint kormányzó erőt nézzük, és nem a legfelsőbb akaratként, más a helyzet, de még akkor sem igaz, hogy az ember isten. Maximum a lehetősége.
16/19 anonim válasza:
15-ös Huo Xianren! Na jó, rendben, legyen úgy, ahogy te mondod! :) Van benne igazság amit írsz, ez kétségtelen! :)
17/19 Ozmium42 válasza:
Isten az, amit istenítenek, legyen az bármi. Ha egy halandó ember, akkor egy halandó ember.
18/19 anonim válasza:
Ott az Alkonyat.
Meghal-örök létű lesz (meghal, ha belegondolsz)
19/19 anonim válasza:
Megvilágosodás nélkül is lehetsz "félisten" ha félisten az aki nagyon hosszú ideig él. Olyan tudással rendelkezek, melynek révén 200-800 évig élek, gyakorlatilag a saját unokáitokat is túlélelem, nem vagyok halhatatlan, de nagyon hosszú ideig élek, egész generációkat élek túl, rengeteg időm van a tökéletesedésre, hogy akár természetfeletti képességekre tegyek szert, hiába vagy bill gates, ha nem ismered a tudást, meghalsz 80 évesen anélkül, hogy megtudnád, hogyan működik a világ valójában. Én mindent meg fogok látni, ahogy emberek megszületnek, és meghalnak. ilyen vagy olyan spiritiszta nem számít, 80évesen meghalnak. Na de megkérdezem a legnagyobb rejtélyt hány félisten járkál közöttünk? Iszonyatos hatalom ez, leírhatatlan érzés, hogy akik körülvesznek kb. 2060 környékére holtak lesznek, vagy idősotthonban haldoklik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!