Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Ez lehet poltergeist?

Ez lehet poltergeist?

Figyelt kérdés

Nem tudom pontosan, hogy írják, kérlek ezért ne szóljatok le.

Eddig nem nagyon hittem az ilyen természetfeletti lényekben, de most már nem vagyok benne biztos. Mindig vártam, hogy történjen valami paranormális dolog az életemben, hogy eltudjam dönteni higyek-e benne vagy ne.

Na szóval, mostanában tapasztalok kopogó szellemre utaló jeleket.

Pl: most is egyedül vagyok itthon és kopogó hangokat hallok a szomszédból. Vagyis nem biztos, hogy onnan jön, de nagyon úgy tűnik. Pedig a szomszédban lakó nénit most láttam lent az utcán, és egyedül él. Persze ez még nem biztos érv.

Néha olyan hangokat hallok, mintha egy kislány sírna. És bevallom őszintén nem vagyok az a egértől a falramászós tipus, de ettől az én vérem is megfagy. És nem vagyok se szkrizofrén, sem őrült, és semmilyen gyógyszert nem szedek és nem drogozok. (Najó gyógyszert szedek, de az allergia.)

Egyszer este is hallotam kopogó hangot, de az hangosabb volt, mint a többi. Felkeltem, mert már nagyon idegesített és egészen az ajtóig mentem (bejárati), de nem volt ott semmi csak a cicusunknak a játéka.

Most is hallok kopogást, meg ilyesmi hangokat.

Lehet poltergeist? És, ha az mit akarhat?

2015. máj. 26. 14:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
A poltergeist klasszikusan nem kísértet, hanem egy élő ember pszichikai feszültségének a kivetülése. Elég extrém formákban is meg tud nyilvánulni. Leggyakoribb tinédzserkorú fiatalok közelében, akik frusztráltak, vagy más érzelmileg instabil állapotban vannak. Ahol laksz milyen típusú ház/lakás? Miből vannak a falak, a plafon, stb?
2015. máj. 26. 15:03
 2/14 A kérdező kommentje:
Társasház, nem mondom azt, hogy panel mivel nem az. Kétszintes téglaépítésű ház. A plafon nem tudom pontosan miből van. De szerimtem az is téglából készült.
2015. máj. 26. 15:17
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Így legalább kizárhatod a panel vasbetonszerkezetének vezetőképességét. Ha fölötted valamilyen padlástér van, érdemes megvizsgálni azt is. A zörejek jelentős részét valamilyen állat-általában beköltözött nyest, vagy patkány-okozza. A szellem jelenlétét nem csak hangokból,és más fizikai eseményből tudod. Sok egyéb szubjektívabb észlelés is utal a jelenlétére. De ez ugyanúgy igaz a pszichésen indukált jelenségekre is.
2015. máj. 26. 15:21
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy segítesz.

Fölöttünk is lakók vannak, úgyhogy nem hiszem, hogy a padláson lévő állatok okozhatják.

2015. máj. 26. 15:30
 5/14 anonim ***** válasza:
96%

Én is társasházban élek. Ha tudnád, miket hallok... alattam pincesor, nyikorgó vasajtókkal. Ha mindre rámondanám, hogy poltergeist, akkor már megőrültem volna. Ugyanakkor meg igen, a poltergeist bizonyos tekintetben nem természetfeletti dolog, szerintem nem is arra gondoltál.

Határozott válaszom: nem, egy társasház hangjaira nem mondhatod azt ép ésszel, hogy természetfeletti. Még ha félsz is tőlük.

2015. máj. 26. 15:32
 6/14 anonim ***** válasza:
Ha valakit behívsz, beinvitálsz az otthonodba, szinte várod, akkor miért csodálkozol ha meg is jelenik, és be is lép?
2015. máj. 26. 16:00
 7/14 A kérdező kommentje:
Nem invitáltam be az otthonomba, csak kiváncsi voltam. És a kérdést csak azért tettem fel, hogy mi a ti véleményetek, hogy lehet-e az.
2015. máj. 26. 16:02
 8/14 anonim ***** válasza:
7 Hát majd megtapasztalod, hogy mennyire valós.
2015. máj. 26. 16:16
 9/14 A kérdező kommentje:

Ezt leírom, ne legyen belőle félreértés. Nem én idéztem meg, nem én hívtam ide, ha van itt valami/valaki. Én csak vártam.

És, ha nem tetszik a jelenléte eltudom küldeni, úgyhogy nem fog zavarni senkit.

2015. máj. 26. 16:21
 10/14 anonim ***** válasza:
93%
Eredjetek már ezzel a bokorugró szöveggel. Honnan szeditek ezt? Egy városnak, háznak hangjai vannak, a szomszédokról nem is beszélve. Az, hogy valaki idegileg hajlamosabb befosni egy kis nyikorgáson, meg kopogáson, nem poltergeist, és nem is valami entitásnak a meghívása, amit majd el kell küldeni. Ez csak szóf0sás, azok csinálják, akiknek nincs jobb dolguk.
2015. máj. 26. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!