Honnan tudom ki az őrangyalom?
A születéskor Isten melléd rendel egy őrangyalt. Ha hiszel benne, ha nem. Ha meg vagy keresztelve, ha nem.
Az őrangyal nem fogja magát megmutatni, mert nem az a dolga, hanem hogy segítsen az életedben.
Az őrangyal nem helyetted él, tehát az Isten által megadott szabad akaratod szerint azt teszel, amit akarsz.
Hiába keresztelnek meg gyerekként, ha nem élsz a kapott hited szerint, de ugyanúgy lehetsz felnőttként is keresztény. Ez is a saját döntésed.
Mint ahogy az is, hogy a gonoszt választod, és az elvei szerint élsz. Szabad akarat, azt csinálsz, amit akarsz.
Az Isten útja egy kikövezett út, amin nem annyira kényelmetlen menni, mint a mellette lévő bozótosban. Az út úgyis egy irányba visz - végig az életeden.
Egy biztos: a bozótosban lehet szakadék, a kikövezett út pedig a cél felé visz.
Az őrangyal ebben segít.
Ha nem vagy keresztény, ne higgy benne!
Én is felnőttként (33 évesen) vállaltam a katolikus keresztséget, ami szerintem életem egyik legnagyobb csodája volt!
Előtte én is nyitott voltam mindenre, de végül Krisztus tanítása bizonyult nekem követendőnek.
Őszintén szólva nem szoktam gondolkodni azon, hogy van-e őrangyalom, és hogy miben segíthet, meg hogy segít-e egyáltalán.
De egy biztos: nem nehezítem meg a dolgát :D (nem száguldozok az autómmal, nem csinálok extrém sportot, nem rohangálok át az autók közt, stb)
Őrangyalok léteznek. Az angyalok is Isten teremtményei akárcsak mi. A különbség csak annyi, hogy ők örökké élnek, nincsenek testbe zárva, nincsen nemük, (nem férfiak és nem nők)szellemi lények, persze ha akarnak láthatóvá tudnak válni. Az angyalok nem az idő és tér fogjai, ezért egyszerre több helyen is ott tudnak lenni, és szüntelenül tudnak segíteni -és segítenek is. Már azelőtt tudják, hogy bajban vagy, mielőtt kérnéd őket.
Íme egy ima:
"Őrangyalom szívből kérlek,
bűntől, bajtól őrizzél meg.
Életemben légy vezérem,
halálomban állj mellettem. Ámen"
Nem szabad elfelejteni, hogy akárcsak mi, ők is csak teremtmények, tehát nem imádjuk, hanem csak tiszteljük őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!