Mi lehetett ez? Kitől lehet ilyenkor segítséget kérni? (lent)
A család többi tagja elutazott, én pedig egyedül maradtam otthon két éjszakára.
Az első éjszakán sokáig fentmaradtam, mert filmet néztem, és hajnali egy felé mentem vissza a szobámba. Arra gondoltam, még olvasok egy kicsit, de mikor leültem az ágyamra, hirtelen valami fura, koppanásszerű hangot hallottam az emeleti előtérből (onnan nyílik a szobám). Akkor még nem gondoltam semmi extrára, akkor sem, amikor valami kattogni kezdett. Arra gondoltam, nem kell pánikba esnem, akkor csak rosszabb lesz, biztos csak a szél csapkodja a roló zsinórját. Amikor a lépcső korlátja megreccsent (olyan hangja volt, mintha rátámaszkodna valaki), akkor azért már kicsit megijedtem, és gyorsan elmenekültem aludni, hogy ne halljam. A továbbiakban nem is volt semmi probléma, végigaludtam az éjszakát, nem hallottam semmit.
Másnap átjött az egyik barátom, és itt is aludt nálunk. Este fél tizenegyig semmi nem történt, épp a laptopon kerestünk valami filmet, amikor megint meghallottam azt a koppanást, amit tegnap este. Először nem érdekelt minket különösebben, biztos csak a szél. Aztán a kattogás. De igazán akkor ijedtünk meg, amikor a lépcső korlátja megreccsent kétszer egymás után, akkor a barátom azt mondta, hívjuk be valamelyik kutyát vagy macskát, ő biztos megnyugtatna.
Lementünk a földszintre, de mivel hiába hívtam, egyik kisállat sem jött, visszazártuk az ajtót, és átmentem a másik, garázsba vezető ajtóhoz is, hogy azt is bezárjam. Épp nyúltam a kulcsért, amikor hirtelen a nappaliból (az előszobában voltunk, onnan nyílik a nappali) különböző motoszkálás, kaparászás és kopogás hallatszott legalább tíz másodpercen keresztül. Addig meg sem mertünk mozdulni, de amint elhallgatott, azonnal felrohantunk vissza az emeletre, és lekuporodtunk az ágyra a szobámban. Onnantól számítva még legalább három órán keresztül különböző zajok, koppanások, dobbanások, reccsenések hallatszottak, és mintha jönne fel valaki a lépcsőn. Hajnali kettő fele elhallgatott, de addigra már mindketten lassan az őrület szélén voltunk, teljesen rosszul lettünk. Életemben nem féltem még ennyire. Hajnali négy fele aludtunk csak el.
Reggel lementünk körülnézni (világosban persze már nagy volt a szánk), és a szobám előtt is, a nappali egy bizonyos pontján is elszórtan különböző, pár centi hosszú vágások voltak. Nem mélyek, csak a festék és a lakk jött le a parkettáról. De azt nem olyan könnyű leszedni!
A ház fiatal, mi építtettük, pont idén lett tíz éves. Az egyik nagymamám a vendégszobánkban halt meg, de nem hinném, hogy neki ehhez bármi köze lenne.
Mi lehetett ez, és kitől lehetne segítséget kérni?
Megköszönném, ha legalább pár ember komolyan venné ezt a kérdést… Ezelőtt én sem hittem az ilyen dolgokban, de most már azt hiszem, kénytelen vagyok.
Vagy lehet erre bármilyen racionális magyarázat? Bár én kipróbáltam pár dolgot, ami adhatott volna ki ilyen hangokat, de nem volt szerencsém, mert egyiknek sem PONT olyan volt a hangja, mint amilyennek kellett volna lennie az éjszakai alapján.
Szia!
Azóta elég sok minden változott, de nem, ezeket a fajta hangokat nem hallom. :) segítséget kértem, most tényleg jobb, de úgy tűnik, eleve érzékeny vagyok ezekre a dolgokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!