Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Egy másik kérdésnél olvastam...

Egy másik kérdésnél olvastam hogy nem csak démonok és angyalok vannak hanem ilyen köztes lények is amelyek nem gonoszak és nem is áldottak (vagy mi)?

Figyelt kérdés
A kérdés az lenne hogy hogy lehetne velük szövetséget kötni? csak értelmes válaszokat kérek!

2014. ápr. 3. 12:18
1 2
 11/20 Laylah ***** válasza:

Az asztrálsíkra többféle meghatározás is van, én minden olyan síkra használom, ami nem a fizikai 3D. Kijutni oda meditáció alkalmával lehetséges (maga a meditáció még nem asztrálon tartózkodás), de ehhez sok, több és még több gyakorlás szükséges. Ha negatívan ítélnek meg, akkor két választási lehetőség van: vagy nem állnak szóba veled/nem láthatod őket, vagy rád támadnak.

Egyébként lassan kezd körvonalazódni, miért tartja ennyi okos és magát okosnak tartó ember hülyeségnek a spirituális dolgokat. Egyrészt azért, mert lefoglalja őket az anyagi világon való létezés, ezért élből elutasítanak mindent, ami számukra nem természetes; másrészt pedig azért, mert ez pont nem az az ágazat, ahol könnyen el lehet érni bármilyen eredményt. Egy mezei meditációhoz is sok gyakorlás szükséges, tisztánlátás, jóstehetség, a tudatalattval való kapcsolat, stb. kialakulásához meg főleg. A mai embernek nincs már ideje semmire, mindent tálcán tesznek elé, hogy csak dolgozzon, szaporodjon, mással ne foglalkozzon. Ez egyébként nem csupán az önmagunk megismerésére, lehetőségeink kipuhatolózására van hatással, de pl. a politikára is. Mindenki azt szajkózza, amit belé neveltek, amit a társadalom elvár. Engem már nem érdekel, ha hülyének néznek, beutalót íratnának egyik-másik elmegyógyba, már túlléptem ezeken, és csak nevetni és szánakozni tudok az egészen. Némi erőfeszítést téve azonban mindazok, akik kiröhögik az egészet, rájöhetnének arra, hogy nem véletlenül maradt fenn az egész spirituális kultúra az ősembertől napjainkig. Ha semmi alapja nem lenne, akkor nyilván már rég elfelejtette volna mindenki. És itt nem a hiszékeny embereken van a hangsúly, hanem azokon, akik vagy születésüknél fogva, vagy tanulás útján rendelkeznek pár elnyomott emberi képességgel. Az egészben nincsen semmi természetfeletti, csupán mélyre kell ásni önmagadban ahhoz, hogy megtaláld. Mert amire az egyik ember képes, arra a másik is, minden csupán akaraterő, kitartás és gyakorlás kérdése.

2014. ápr. 3. 16:38
 12/20 Laylah ***** válasza:

U.i.: Ez vonatkozik a szkeptikusokra is, de általában véve a vitaképtelen, másokat csak lenézni tudó beszólogatókra gondoltam.

U.i. 2.: Bocsi az offért! :)

2014. ápr. 3. 16:41
 13/20 anonim ***** válasza:
65%

"Egy mezei meditációhoz is sok gyakorlás szükséges, tisztánlátás, jóstehetség, a tudatalattval való kapcsolat, stb. kialakulásához meg főleg."

A meditációhoz nem szükséges sok gyakorlás. Meditálni bármikor bárhol lehet, ahol viszonylag kevés a zavaró körülmény. A tisztánlátás, jóstehetség meg a többi maszlag inkább csak amolyan maszatolás, ködösítés, hogy a meditálni vágyó minél kevésbé érezze úgy, hogy sikeres a meditációja - ezáltal úgy érezze, hogy aki azt mondja, profi módon tud meditálni, az nagyobbnak, spirituálisan fejlettebbnek, rátermettebbnek tűnjön a szemében. Ezzel lehet fenntartani a látszatot, ezt hívják misztifikációnak.

"Némi erőfeszítést téve azonban mindazok, akik kiröhögik az egészet, rájöhetnének arra, hogy nem véletlenül maradt fenn az egész spirituális kultúra az ősembertől napjainkig."

Valóban nem véletlenül. Tanulatlan, ostoba, megvezethető ember mindig is volt és mindig is lesz, ezért maradt fenn ez a rengeteg maszlag, amit elhisznek.

"Ha semmi alapja nem lenne, akkor nyilván már rég elfelejtette volna mindenki."

Érdekes, az ufók idelátogatásának sincs semmi alapja, mégis milliók hisznek abban, hogy kis szürkék/zöldek/lilák járkálnak köztünk nap mint nap :) Tehát ez nem érv.

"És itt nem a hiszékeny embereken van a hangsúly,"

Dehogynem, pont hogy azokon :D

"Az egészben nincsen semmi természetfeletti, csupán mélyre kell ásni önmagadban ahhoz, hogy megtaláld."

Ha elég mélyre "ásol", akkor bármit megtalálhatsz. Még azt is, hogy Te vagy Isten/Ré/Annunaki főherceg/Megváltó/rózsaszín párduc/Süsü (kinek mi a vágya).

Azt hiszem, a #7-es válaszoló pont a hozzád hasonlókra gondolhatott :)

2014. ápr. 3. 16:53
 14/20 Laylah ***** válasza:

"A meditációhoz nem szükséges sok gyakorlás. Meditálni bármikor bárhol lehet, ahol viszonylag kevés a zavaró körülmény. A tisztánlátás, jóstehetség meg a többi maszlag inkább csak amolyan maszatolás, ködösítés, hogy a meditálni vágyó minél kevésbé érezze úgy, hogy sikeres a meditációja - ezáltal úgy érezze, hogy aki azt mondja, profi módon tud meditálni, az nagyobbnak, spirituálisan fejlettebbnek, rátermettebbnek tűnjön a szemében."

Csupán erre reagálnék, a többi csupán véleménykülönbség. :) Szóval, meditálni nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Egy átlagos embernek legalább 3-5 próbálkozásra van szüksége, mire eljut egyáltalán a gondolatürítés fázisáig. Elég nehéz dolog ebben az állapotban maradni 10-15 percig, mivel az agy a folytonos pörgésre van beállítva, mindig gondolsz valamire (kivéve talán, ha alszol). Olyan pedig, hogy valaki jobban tud meditálni, mint a másik, egyszerűen nincs. :D Vagy tud valaki, vagy nem, itt nincsenek fokozatok. A tisztánlátáshoz és társaikhoz a meditáció csak tanulóösvény lehet (de még néha az sem kell), szóval ahhoz, hogy valaki pl. jósolni tudjon, nem kell meditatív állapotban lennie, de egyáltalán meditálni tudni sem. Csak azt fejtettem ki, hogy ezen képességek elsajátításához néha jól jön a rendszeresen végzett meditáció, pozitív hatásai kihatnak ezen képességekre is. Általában véve ami a képességek használatához szükséges, az többnyire csupán a meditálni tudás, az erős koncentráció, az akaraterő, a kitartás és az ellazulás. Ebből a háromból már lehet eredményeket produkálni.

2014. ápr. 3. 17:06
 15/20 Laylah ***** válasza:
"Elég nehéz dolog ebben az állapotban maradni 10-15 percig..." Félreértés ne essék, a gondolatürítés még nem meditáció!
2014. ápr. 3. 17:10
 16/20 anonim ***** válasza:

kérdező te mi a fenéért irsz ki két kérdést ami közt szinte semmi különbség nincs?Nincs lecke vagy mi?Tanulj,olvass vagy kockulj vagy amit csak akarsz de ne irjál ki 5123532 kérdést aminek ugyanaz a témája.

http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__termeszetfeletti-len..

2014. ápr. 3. 17:13
 17/20 anonim ***** válasza:

"Olyan pedig, hogy valaki jobban tud meditálni, mint a másik, egyszerűen nincs. :D Vagy tud valaki, vagy nem, itt nincsenek fokozatok"

Pár mondattal előtte írtad, hogy legalább 3-5 próba kell ahhoz, hogy valaki legalább a gondolatürítés fázisáig eljusson. Ergo aki már túl van ezen és sikeresen tudja üríteni a gondolatait, az csak jobban kell hogy tudjon meditálni annál, aki még a gondolatürítési fázisig sem tud eljutni :)

A meditálás egyébként valóban ennyi, megszabadulni a gondolataidtól, vágyaidtól, érzelmeidtől, félelmeidtől, és olyan tudatállapotba jutni, ahol ki tudod zárni a zavaró körülményeket, külső ingereket, hangokat, fényeket. Ilyen állapotban valóban jobban oda tudsz figyelni a tested, szervezeted jelzéseire, sőt, még bizonyos mértékig öngyógyító hatást is el lehet érni ilyenkor. Viszont az összes többi dolog (mint jósolás, asztrálsíkolás, angyalokkal és démonokkal való cseverészés meg a többi csak egy nagy etetés, humbuk, arra jó, hogy hasba lehessen akasztani e szép mesékkel a tudatlan, megvezethető embereket.

Ez nem feltétlenül rossz, én is szerettem és szeretem olvasni a sci-fi és fantasy regényeket, gondolatban egy másik világba kerülni, elfeledkezni a hétköznapokról. Az viszont már káros, de legfinomabban fogalmazva is megkérdőjelezhető a hasznossága, ha megpróbáljuk elhitetni az emberekkel, hogy ez a világ valós, létező, lényei és elemei tényleg léteznek. Ilyet három ok miatt tesz az ember: vagy az egója növelése okán (én többet tudok, többet látok mint te), vagy pénzszerzés reményében (én lehúzlak lóvéval a meséimért, amit elhitetek veled), vagy azért, mert saját maga is elhiszi a mesélő (na itt kezdődnek a mentális problémák).

2014. ápr. 3. 17:26
 18/20 A kérdező kommentje:
igen tudom igazábol azt is én irtam ki mert erre nem nagyon válaszoltak
2014. ápr. 3. 17:29
 19/20 Shai-Hulud ***** válasza:

@Sceptic 16:53

"Azt hiszem, a #7-es válaszoló pont a hozzád hasonlókra gondolhatott :)"

Igen. :D

Pedro

2014. ápr. 3. 19:28
 20/20 Firedoom ***** válasza:

A kerdesben en mar ott fennakadok, hogy koztes lenyek.

Mitol lenne koztes? Rosszul fogalmaztam, miert lenne a demon gonosz, az angyal szent? Na ezt tisztazza elosszor valaki.

2014. ápr. 3. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!