Tudnátok mondani olyan valós történeteket, ami azt bizonyítaná, hogy vámpírok léteznek?
Hemofília, igen, ez az, erről írtam én is előtte :) A fokhagymaérzékenység meg a többi ugye, kiegészítése ennek. Egyébként pedig, nem meglepő ezáltal az sem, hogy a vámpírok valahogy mindig nemesek. :)
Kérdező: Ennél SOKKAL kreatívabbak tudnak lenni az emberek. Akkor is, most is. :)
Ilyen történet nincs.
Ha lenne bizonyíték a vámpírok létezésére, akkor arról már olvashattál volna valami tudományos folyóiratban.
Amíg ilyen helyen nem olvasol róla, addig nyugodtan veheted úgy, hogy nem léteznek.
A haemophyllián kívül még két betegséget említenék meg:
- Porphyria: véres vizelet, ritkán köpet ("véres száj"), gyengeség, sápadtság, extra fényérzékenység, a nyári nap akár hólyagosra égetheti a betegeket, és a fogíny visszahúzódása, ami miatt a fogak nagyobbnak, hegyesebbnek tűnnek
- Lyssa (veszettség): általános lehangoltság, rosszullét, fokozott reflex-ingerlékenység, nyugtalanság, görcsrohamok, dührohamok, nyálzás, nyelési nehézségek, tarkómerevség, fokozott fény és szagérzékenység, agresszió, amit ember esetében is harapás kísér. Ja, s a nyál, a harapás közismerten fertőz -> a megharapott ember maga is "vámpírrá vált", azaz megveszett...
Vlad Tepes és Báthory Erzsébet kórhépe viszont szerintem szimpla dühöngő őrület volt, valószínűleg psychopathya
Különben ma is élnek vámpírok, a létük tudományosan bizonyított:
Egy Dél-Amerikában élő denevérfaj (Vampirus spectrum). E jelentésváltozat használata igen ritkán fordul a beszélt és írott nyelvben, tekintve, hogy hozzáteszik; vámpír-denevér.
Köszönjük a biológia órát, de úgy gondolod erre gondolt a kérdező? Miért nem az állatokba van szerinted? Azért mert nem erre a denevérre kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!