Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Tudnátok mondani olyan valós...

Tudnátok mondani olyan valós történeteket, ami azt bizonyítaná, hogy vámpírok léteznek?

Figyelt kérdés
Szkeptikusok válaszát nem várom.

2013. nov. 5. 17:56
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
A fentebbi linkben említve van egy Kaszparek Mihály nevű egyén, akiről még regény is íródott Kísértet Lublón.
2013. nov. 5. 19:16
 12/29 anonim ***** válasza:

Ha olvasod a linket amit küldtem, akkor láthatod, hogy abban az időben, még a vezetőség is hihetőnek találta a vámpír történeteket.

...

De mint mondtam ez semmit sem bizonyít.

2013. nov. 5. 19:18
 13/29 anonim ***** válasza:

Mint azt már párszor leírtam, a vámpírlegendák (főleg a tünetek) egy ma is ismert betegségre vezethetők vissza. A pontos nevét nem tudom, de eü-s ismerős is mondta, hogy tényleg, tanultak erről. :) A betegség lényegében egyfajta kóros vérszegénység, tünetei (amik a vámpírsággal azonosak):

- Sápadtság. Nincs vére, nem meglepő :)

- Fényérzékenység. Nem tudom a pontos kémiai okokat, de korrekt, hogy nem bírja a napot, és érzékeny rá.

- Fokhagyma. Vértisztító hatású, ezen vérszegényekre akár halálos is lehet.

- Vérivás! Ha a beteg vért ivott, rövidtávú, átmeneti javulást mutatott. Hosszú távon nem működik, és a hatás olyannyira átmeneti, mint a legendás vérivóknál egy ivás. Pont annyira.

Az Egyház már csak hozzáköltötte a keresztfélelmet (vagy épp az inkvizíciótól féltek), meg még egy-két dolgot, és hopp, kész a legenda. :) Vagyis, "vámpírok" léteztek, egy nem túl jól ismert betegség elszenvedői voltak szegénykék.

2013. nov. 5. 20:25
 14/29 anonim ***** válasza:
bárcsak eljönne értem egy vámpírlány :)
2013. nov. 5. 22:38
 15/29 anonim ***** válasza:
53%

A vámpírlegendák eredete az, hogy a régi időkben a sok családon belüli házasodás, vérfertőzés miatt gyakoribbak voltak az olyan öröklődő betegségek, mint pl a hemofília. A hemofíliás beteg vérszegény, állandóan sápadt és gyenge, kb úgy néz ki, mint egy halott, és mivel véralvadási rendellenessége van, ezért a legapróbb vágástól is elvérezhet. Azt gondolták, hogy a betegség azzal orvosolható, ha a beteg vért iszik, és mivel nem lehetett tudni, hogy mindenképp emberi vérre van e szükség, vagy az állati is megteszi, így sokszor felmerült a gyanú, hogy gyilkosságok árán próbálják magukat gyógyítani.

Tehát igen, léteznek vámpírok, méghozzá a hemofíliás betegek azok. Az, hogy a legenda így kinőtte magát, az emberek fantáziájának köszönhető csupán...szeretünk mindent kiszínezni.

2013. nov. 6. 09:27
 16/29 anonim ***** válasza:
hibrid vagyok
2013. nov. 6. 16:56
 17/29 A kérdező kommentje:

hjam1029 Épp most olvasom és már az elején érdekesnek tűnik.. Nagy eséllyel persze nem igaz, de semmit sem tudhatunk.

A betegségeknek is lehetnek okai, de a sok történet amit vagy kitaláltak vagy nem, kicsit természetfelettien hangzik. Nem hiszem, hogy az embereknek ennyi kreativitásuk lenne.

2013. nov. 6. 19:18
 18/29 anonim ***** válasza:
ja, akkor szerinted a star wars is igaz történet? :D meg hiszel a pegazusban és a tündér keresztanyában?
2013. nov. 6. 19:20
 19/29 A kérdező kommentje:
18-as, ilyen válaszokra nem vagyok kíváncsi. Megértésedet köszönöm.
2013. nov. 6. 20:23
 20/29 anonim ***** válasza:

"Nem hiszem, hogy az embereknek ennyi kreativitásuk lenne."

Erre válaszoltam. Gondolom, akkor te úgy gondolod, hogy minden legenda, mese, film igaz, hiszen az ember hogy tudna ilyeneket kitalálni...

2013. nov. 6. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!