Tudnátok mondani olyan történeteket amikor nem fájt annyira a szülés valami okból kifolyólag?
Elég sok rémtörténetet hallottam már...a védőnőm probál nyugtatni,hogy azoknak nem fáj annyira akiknek a menses alatt nagyon nagy görcsei voltak...hát nekem ilyenek voltak,az ágyból alig tudtam kikelni...
39 hkm
A szülés fáj,ezen nincs mit szépíteni.Nekem az segített,hogy folyamatosan figyeltem a fájások közben a légzésemre,mint futás közben.Akár számolni is lehet,hány ütemre lélegzed be,mennyire ki.Én gimnasztika labdán vajúdtam,ez is könnyítette a tágulási folyamatot.
Fejben dől el minden.Csak a babára gondolj majd közben ,hogy ez neki is nagy megpróbáltatás,így a saját fájdalmad már nem is lesz annyira elviselhetetlen.
szerintem ne félj... nekem olyan őrületes volt sokszor a menstruáció hogy nem csak hogy alig, egyáltalán nem tudtam kikelni az ágyból. tömény fájdalom semmi megszakítással.
vajúdáskor a legtöbb esetben vannak szünetek a fájások között és eleinte nem hosszúak, ezért biztosra veszem hogy akármennyire is fáj, sokkal jobb lesz mert lesz közte szünet amíg kipihenem.
ha közben én is nagyon rettegni fogok, kérek érzéstelenítést bár azt hiszem, a sok pocsék menstruáció már megedzett. azokat is túléltem valahogy mindenféle gyógyszer nélkül, akkor ezt is :) ráadásul ebből egy szeretnivaló baba lesz, nem gusztustalan vér, ez is motivál :)
szerintem ez teljesen egyedi dolog
kinek mennyire magas a fájdalom küszöbe
én úgy emlékszem h nem volt fájdalmas vagyis nem úgy volt fájdalmas mint ha megvágod magad
görcsölt húzódott feszült de simán kibírható volt a dolog és a legvége volt a legjobb a kitolási szakasz az olyan mint ha nagyon kakilni kellene (bocsi máshogy nem tudom megfogalmazni:-D )
akkor már nem fájt és kényszeresen guggolni akartam mikor jött és úgy is tettem
szerintem nincs köze a mensihez nekem alig 3 napos és szinte meg is felejtkezem sokszor róla :-)
még két szülés sem ugyan olyan az egyik lehet hosszú a másik lehet gyors az egyik fájdalmasabb a másiknál észre sem veszed
igazából nincs mitől félned a tested tudja a dolgát
max a tudatod ami ebben megakadályozhatja -- no ezt kell rendbe rakni !!
egy biztos ha rettegsz akkor tényleg rosszabb lesz mert a félelem vissza fogja majd a szülést lassítja és sokkal fájdalmasabb érzed majd mint valójában
szal tess félre tenni a félelmeket és arra gondolni h hamarosan ott piheg majd rajtad a pici
hidd el nem a fájdalom lesz amire majd emlékszel .-)
Nem szabad a fájdalom ellen dolgozni, mivel az fáj, hogy a méhed tágul. Közben pedig szünetek vannak. Nekem a 2 perces fájások kb. fél percig tartottak, utána volt másfél perc nyugi. (egy fogfájás sokkal rosszabb, nincs szünet és a vége sem olyan jó)
Mi jógán azt tanultuk, hogy hagyni kell, hogy a fájdalom átmenjen rajtad.
A mensi görcsökhöz szerintem sincs köze, inkább hozzáállás és fájdalomküszöb kérdése az egész.
Ja, és max egy napot kell kibírnod, egyre jobban látszik a fény az alagút végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!