Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Ez csak szerintem felháborító?...

Ez csak szerintem felháborító? Segítség?

Figyelt kérdés

Nos, az a helyzet, hogy kis faluban lakom, ahol az emberek semmi újat nem fogadnak el, mindig csak a régimódi dolgokért vannak oda.

Arra gondoltam, hogy idén Halloween-re partit szervezek a művelődési házba, de az öregek felháborodtak és azt mondták, hogy meg ne merjem próbálni, mert bajom lesz...

Én nem félek, sőt kicsit felidegesítettek, így arra gondoltam, hogy megidéznék pár szellemet, hogy mikor szétvernék a díszletem, akkor csúnya meglepetésben legyen részük a begyöpösödötteknek!

Már minden megvan, csontvázat is szereztem, de nem merek még készülni, mert nem tudom hogyan kell szellemet idézni. Valaki tudna segíteni? 3-4 szellem elég lenne.

2013. okt. 27. 06:29
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

22-es:Ezek mind külföldi ünnepek:Valentin nap,Halowen,Húsvét,HALOTT NAPJA,stb.

SZÓVAL A VÁLASZODNAK SEMMI ÉRTELME.

2013. okt. 31. 09:44
 32/35 anonim ***** válasza:
94%
Kedves zed100! A magyar ünnepeket a kereszténység felvételével vettük át, ami feltétlenül szükséges volt ahhoz, hogy az addig kalandozó életmódot folytató magyarokat elfogadja az akkori Európa, és fennmaradhasson Magyarország. Mára már ezek az ünnepek sem kapnak feltétlenül vallási értelmet, de akkor is 1000 éves hagyományuk van. A halloween ünneplésének átvétele pedig nem más, minthogy néhány unatkozó, és lehetőleg minél befolyásolhatóbb emberke látott pár megható filmet, meg képet aranyos mosolygós gyerekekről, akik vidáman gyűjtenek cukorkát, és kitalálta, hogy milyen jó is lenne ezt leutánozni. Hogyha eddig figyeltél, akkor talán feltűnhetett, hogy míg a régebbi ünnepek tényleg beleivódtak a kultúránkba, addig a halloween tulajdonképpen nem más, mint egy nagy marketing maszlag, ami főleg arról szól, hogy vegyél minél több cukorkát meg jelmezt, és marhára nincs semmi köze hozzánk...Remélem nem terheltem meg túlságosan az agyad, de nézd a jó oldalát: ma is tanultál valami újat ;) Csak így tovább!! Üdv: 22es hozzászóló :)
2013. nov. 1. 03:50
 33/35 anonim ***** válasza:

Ha most 1000 ével ezelött élnél ezt mondanád:

Ez a husvét csak egy marketing maszlag.Nem?

2013. nov. 2. 13:29
 34/35 anonim ***** válasza:
90%
Egek..... Nem, mert a Húsvét VALLÁSI ünnep volt, böjtöltek előtte, elmentek misére, meg minden. Mára már persze nem kell kereszténynek lenned, hogy ünnepeld, mert ez már hagyomány. Hogyha mondjuk ősi kelta betelepülő lennél, és Samhain ünnepét akarnád megtartani okt.31.-én, akkor ok, de behozni egy új népszokást csak azért, mert pár cég, jó marketinggel el tudja hitetni a tömegekkel, hogy milyen jó is Godzilla maszkban cukorkát elfogadni gyanús idegenektől, azt talán gondoljuk át mégegyszer.
2013. nov. 2. 16:00
 35/35 anonim ***** válasza:
90%
kérdező te mekkora egy bunkó paraszt vagy remélem amikor te is ''kinyúlsz'' az egész falu örülni fog neki
2013. nov. 7. 17:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!