Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Az ókori népek kiket hittek...

Az ókori népek kiket hittek Istennek?

Figyelt kérdés
ezen sokat gondolkoztam: ha az ókori népek közelebb álltak a teremtés idő szakához akkor, miért nem tudták hogy egy Isten van aki teremtette őket, és miért több Istenben hittek a rómaiak, az egyiptomiak, a görögök stb., és Isten miért mondta hogy pontosan nem emlékszem hogy is volt a szöveg de az a lényeg hogy "csak engem imádjatok" meg valami olyan is volt hogy féltékeny Isten, tehát kellett valami más lényeknek lenni akiket Isteneknek hittek, vagy ez a bálvány imádás miatt volt? am én mindig azt mondom hogy a zsidó(mint kiválasztott nép,pff) média és produkcerek valamit tudnak és a filmekbe bele rakják ezeket a dolgokat, sokat olvasok így filmekkel találok összefüggéseket pl Transzformersz, Prometheus, Alien vs predator.
2013. júl. 14. 10:26
 1/7 Shai-Hulud ***** válasza:

Miből gondolod, hogy tényleg egy isten van?

Azért mert mostanában ezt sulykolják mindenhol?

Hátha azoknak a "teremtéshez közelebb álló" ókori népeknek volt igazuk, és tényleg több isten van?

Ezt a lehetőséget miért zárod ki?

2013. júl. 14. 10:35
 2/7 A kérdező kommentje:
egyáltalán nem zárom ki pont ezért írtam ki a kérdést hogy szerintetek is több Istenség lehet?!
2013. júl. 14. 10:46
 3/7 anonim ***** válasza:
sztem azok a népek, akik istennek hitek vmi megmagyarázhatatlan erőt, ami különféle dolgokat adott, vagy mutatott nekik, azok vmiféle idegen faj képviselői lehettek, és ezért különféle dolgokat vártak cserébe...pl emberáldozat, ki tudja milyen kísérletekre kellet az emberi test nekik, rabszolgák, a különféle ércek bányászatához...és a nők, a genetika felfrissítéséhez!
2013. júl. 14. 10:51
 4/7 anonim ***** válasza:

... idegen faj képviselői ... Még ez sem kellett!

Az inkák nagy királya Pachal, halála előtt azt igérte népének, hogy majd akkor lesz ismét nagy és sikeres a birodalom, amikor ő majd ismét visszatér: "kelet felől, a tengerről, hatalmas úszó házban, hatalmas fényességgel hozza el népének ismét a jólétet, a gazdagságot, dicsőséget!"

Ezért nem harcoltak, nem álltak ellen, amikor Cortez és hódító csapatai partra-szálltak, és istenként fogadták!!!

És a neander-völgyi ember ugyanígy istent láthatott a homo sapiensben, és még ki tudja, milyen tudással, tulajdonságokkal rendelkező lények igáztak le istenként, náluknál alacsonyabb intelligenciával rendelkező, emberi lényeket.

2013. júl. 14. 11:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Miért gondolod egyáltalán, hogy isten van?
2013. júl. 14. 14:38
 6/7 A kérdező kommentje:
valakinek kellett teremteni az embert, az állatokat, a földet
2013. júl. 14. 17:32
 7/7 Shai-Hulud ***** válasza:

És valakinek kellett teremteni az Istent...

Innen kezdve pedig nincs vége a sornak. Akárkire is mutatsz rá, valakinek őt is teremtenie kellett.

2013. júl. 14. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!