Van olyan itt aki vámpírokat kutat?
Ezt azért kérdezem mert már egy fél éve be akarom bizonyítani, hogy a vámpírok igenis léteznek. Találtam pár érdekes dolgot, de szeretnék olyanokat megkérdezni akik ugyanúgy kutatják a vámpírokat mint én.
Nem kérek olyan válaszokat, hogy vámpírok nem léteznek. Meg olyat sem, hogy menj el diliházba. Én normálisan kérdeztem vagyis normális választ kérek.
Akkor nem volt élő a hited. Akié élő, az nem mond le Krisztusról.
"sokkal boldogabb az életem és nem, nem csak ezt hiszem, mert tényleg így van"
Nyilván, az embert az is boldoggá teszi, ha minden testi kívánságát úgy elégítheti ki ahogyan neki tetszik, és megint abba az illúzióba ringathatja magát, hogy ura a saját sorsának és életének. Nagyon pofára fogsz esni, és akkor már nem lesz senki, aki segítsen, mert megtapodtad a kegyelemnek Lelkét. Senki sem feszítheti meg magának mégegyszer a Krisztust.
"Nem stresszelek azóta feleslegesen,sokkal nyugodtabb is kiegyensúlyozottabb vagyok"
Két féle okból streszelhet feleslegesen egy "keresztény". Vagy azért, mert még nem tért meg csak azt gondolja, és nincs élő hite, csak hiszékeny, és nem látta be, hogy sosem lehet elég jó Istennek, hiába törtet és hiába próbál jó lenni a maga erejéből, az nem fog sikerülni. Nem látja Isten kegyelmét és bocsánatát, csak egy fazont lát az égben aki folyton azt lesi mikor bukik el, hogy megbüntethesse. Ez téves látásmód...de van akinek szájba rágva sem érthető.
A másik esetben a megtért keresztény vissza esik ugyanebbe a hibába, megfelelési kényszere támad, és folyton azon aggódik, hogy "jaj, mi van ha most jön vissza Jézus én meg éppen odaégettem a levest és ez jaj mekkora bűn!" Van ilyen, ismerek ilyet, és egyáltalán nem jól látja a dolgokat. Bár sajnos sokan szeretik azt képzelni, hogy Jézus bármelyik pillanatban visszatérhet, de ez nem igaz, az előjeleket világosan a tudtunkra adta, és azok még nem történtek meg (pl. Antikrisztus rendbe hozza a világot aztán istenként imádtatja magát, eltörli a pénzt, az ő jele lesz a fizetőeszköz és aki nem imádja azt halálra üldözteti stb.). Másrészt komolyan, leégetni a levest, az nem bűn, egyszerűen figyelmetlen volt...az emberek vallás nélkül is egy csomó pity dolgon képesek aggódni. Jézus direkt megmondta, hogy "ne aggodalmaskodjatok".
Másrészt egy keresztény békessége túlmutat a körülményein. A világ összedőlhet körülöttem, de akkor is tudom, hogy örök életem van, és a Mindenható ki tud szabadítani ha akar és ha igazán hiszek. Nekem személyes tapasztalataim vannak (és sokaknak akiket ismerek...pedig nem vagyok pünkösdista), szóval nekem mondhat bárki bármit, én meggyőződtem az Igazságról...és nem vagyok sem elvakult sem fanatikus, teológián tanulok, több biblia-fordításom van, ismerem a saját egyházam rossz szokásait is, tudom, hogy a fordításokban mik a hibák (vannak, igen, de lehet tudni mik azok az ősi szövegekhez viszonyítva), és így tovább. Teljességében látom ezeket a dolgokat, apologéta vagyok, úgy hogy én előbb győznék meg bárkit Krisztus valóságáról, mint ő engem az ellenkezőjéről.
Látom megint felpörgött a téma, kár, hogy szokás szerint nem a kérdésben megjelölt dologról van szó. Mivel kezd már megint elkanyarodni a beszélgetés, felteszem újra a kérdéseket, amire sose kaptam normális választ:
-A vámpírok hogyhogy nem bomlanak haláluk után?
-Mi tartja őket "élőhalott" állapotban?
-Hogy lehet pusztán a vérből biztosítani a létfenntartást?
-Ha valóban léteznek vámpírok, mi a fenéért nem teljesen nyilvánvaló a létük? Vagy legalábbis kriptozoológiai körökben lehetnének elfogadott lények, mint teszem azt a Chupakabra! De a vámpírhívőket kivétel nélkül mindenhol hülyének nézik.
Egyszerű oka van annak ami miatt nem a témáról folyik a beszélgetés.
Mert senki nem tud a kérdésekre választ adni.
Aki hisz bennük, az egyszerűen kijelenti így van, pont.
Aki kételkedik bennük, azok a létüket abszurdnak tartják biológiai és egyéb okok miatt.
"47%-os, ez most nagyon nem talált :) Teljesem mellé "lőttél" a szövegeddel.Ne mondjad már nekem, hogy nem volt igaz hitem, amikor több tíz éven keresztül gyerek korom óta hitre neveltek engem és keresztény családban nőttem fel"
De mondom, mert senki sem lesz attól keresztény, hogy hitre nevelik és keresztény környezetben nő fel. SENKI. Úgy hogy nagyon el vagy tévedve. Nemrég jutott tudomásomra, hogy van a gyülekezetemben olyan lány, akit voltaképpen beleerőszakoltak a hitvallásba és bemerítésbe, addig nyüstölték, hogy elhitette magával, hogy hisz és megtért stb. De felnőtt fejjel be kellett látnia, hogy ez soha nem történt meg...most meg már szégyellene újra bemerítkezni, ezért azt gondolja, hogy az nem fontos.
Meséld akkor el nekem a megtérésedet, milyen volt beismerni a bűneidet és felismerni, hogy egyedül Jézus Krisztus moshatja tisztára a lelkiismeretedet, és egyedül Ő gyógyíthat meg? Milyen volt az a perc, amikor örökre elkötelezted magad a követésére? Milyen volt, amikor egy csapásra megszűntek a szenvedélybetegségeid vagy rossz szokásaid? Észre vették-e rajtad a változást azok akik korábban ismertek? Ha ezekre nem tudsz válaszolni, akkor sosem születtél újjá, és sosem volt élő hited.
"Amúgy meg kötve hiszem, hogy előbb győznél meg valakit Isten létezéséről, mint az ellenkezőjéről"
Neked is javaslom, hogy tanulj szövegértést...mert nem azt mondtam, amire reagálsz. Még jó, hogy a szó elszáll de az írás megmarad. Teljesen igaz, hogy Isten nemlétéről simán meglehet győzni valakit, és hamarabb is, mint a létéről, mivel azt nem lehet objektíve bizonyítani...minden "bizonyítékot" ki lehet magyarázni, ráfogni, hogy improvizálás, földönkívüliek stb.
"mert akkor már rég lennének emberek ( esetleg itt is ), akiket már meggyőztél, de ahogy látom ez nem így van :)"
A mondatom teoretikus volt, de látom nem esett le. Nem gondolom és nem hiszem, hogy bárkit is megtudnék győzni, vagy bárkit is lehetséges meggyőzni Jézusról. Lehetetlen. Mindenkinek magának kell meggyőződni. De az tény, hogy három családtagom megtéréséhez köze volt a megtérésemnek és bizonyságtételemnek.
"Ne szóljad el magad, mert nem találkoztál még olyan emberrel, akinek szilárd hite van bármi másban a kereszténységen kívül..:)"
Marhára fain, hogy olyan dolog mellett érvelsz, ami ellen egy szót nem mondtam, de hajrá, így tovább.
És ami azt illeti több ilyen emberrel is találkoztam már, az egyik az előbb írt ide, Fairi-nek nevezi magát. Igazi evolucionista biológus, aki talán az egész magyar neten a legvehemensebben tagadja a vámpírok létezését, de azért valamiért mégis érdekli a dolog.
Szektásokkal is volt már dolgom, úgy hogy ja.
"1x ha találkoznál egy ilyennel, szerintem hamarabb törnél meg."
Csak megerősödtem a hitemben, és abban, hogy mennyire elfogultak és elvakultak. Erről ennyit.
"Látom megint felpörgött a téma, kár, hogy szokás szerint nem a kérdésben megjelölt dologról van szó."
A kérdésre szerintem sokan privátban válaszoltak. Aki kutat utánuk az nem nagyon szereti a nyilvánosságot.
"Mivel kezd már megint elkanyarodni a beszélgetés, felteszem újra a kérdéseket, amire sose kaptam normális választ:"
Előbb szögezd le mi számodra a normális válasz? Tudományos? Logikus? Világnézetedbe illő? Amíg ezeket nem tisztázod, tök fölösleges kérdezgetned... Egyébként is, ha kapnál választ, sőt, az igazságot kapnád meg, beérnéd vele? Tegyünk egy próbát:
-A vámpírok hogyhogy nem bomlanak haláluk után?
A kérdés két értelmű, de nyilván arra gondoltál, hogy az ember, aki a vámpírrá alakulás során meghal (és "újjászületik"), miért nem indul oszlásnak. Nos, ez viszonylag köztudott: Az élőkből kiszívott életerő (nyers és vér formájában) konzerválja a testüket, ezért néznek ki fiatalosan, tűnnek el a ráncaik.
-Mi tartja őket "élőhalott" állapotban?
Na ez az a dolog, amiben a vámpírok többsége is találgat. Az ok az a valami, ami létrehozza ezt az állapotot. Ez a valami fertőző, általában csak vér útján terjed. A legjobb meghatározás a paranormális endogén retrovírus. Mások szerint egyszerűen démonokról van szó...a dolog mindenképpen természetfeletti gonosz eredetű, de virális tulajdonságokat mutat. Miért? Mert a vérszopókat megégeti a szenteltvíz, a szent tárgyak, ha keresztet látnak frászt kapnak (bár az erősebbek csak akkor, ha van hite az embernek). És utálják a biblia-idézeteket. Ja hogy ez már lejárt lemez, a Pengében is humbugnak mondták, és általában (majdnem) minden vámpír tagadja? A valóság más, mint a szóbeszéd...és ha hittől függ pl. a feszület hatása, akkor még jó hogy aláássák ezt a hitet...nem meglepő, hogy egy hitetlen kezében nem "működik" a dolog.
-Hogy lehet pusztán a vérből biztosítani a létfenntartást?
Nem lehet. Aki próbál elvonatkoztatni attól, hogy ez természetfeletti jelenség (mint a telekinézis, poltergeist, ESP stb.), és biológiailag akarja megérteni, az zsákutcába jut. A vámpír NEM ÉL. Még egyszer mondom, NINCS ÉLETBEN. Legalábbis nem a hagyományos értelemben, de hát, ha nagyon utána járunk, végül is minden élet és halál meghatározására tett szabály szubjektív. Bezony. Hogy az agyhalál=halál? Badarság, számos bizonyíték van rá, hogy az agy súlyos sérülésével, sőt agy nélkül is életképes az ember. Képtelenség? A tények mást mondanak, dehát ki szereti ezeket reklámozni...mindez csak aláásná az óvatosan összetákolt biztonságos és szilárd világképeteket. Nézzetek utána... Kis guglizás "agy nélkül született gyermek" stb. csodákra képes.
Arra se nagyon vegyetek mérget, hogy a test rothadása = halállal. Nem, nem akarok mindjárt a zombikkal példálózni, elég ha a leprára mutatok. De ha már zombikról van szó...
Visszatérve, a vámpírok nem esznek (legalábbis a többség nem) a hagyományos értelemben. Ami kell nekik, az nem tápanyag, hanem életerő/chi/prána/lelkierő, amit a vér hordoz.
-Ha valóban léteznek vámpírok, mi a fenéért nem teljesen nyilvánvaló a létük?
Mondjuk azért, mert emberi intelligenciával rendelkeznek (legalábbis a vezető kaszt), beférkőztek bizonyos hivatali helyekre, képesek eltüntetni a nyomaikat. És persze nagy segítségükre van a 245 éves hazugság, hogy nem léteznek...valamiről, ami ennyire abszurd és külsőre emberszerű, nem nehéz elhinni, hogy nincs is. Jó példa lehetne a kacsacsőrű emlős, hiszen azt sem fogadták el létező lénynek, amíg nem találtak élő példányokat. A vámpírok esetében halmozottan nehezebb a bizonyítás.
" Vagy legalábbis kriptozoológiai körökben lehetnének elfogadott lények, mint teszem azt a Chupakabra!"
Összeesküvés, nem lehet másra gondolni. És eléggé nyilvánvaló, aki tüzetesebben utána jár.
"De a vámpírhívőket kivétel nélkül mindenhol hülyének nézik."
Ez van, de nem kell szeretni.
Tudok konkrétabb dolgokat is, de azt nem fogom ide leírni, bár akartam. Aztán, hogy Fairi kérdését figyelembe vegyem:
Nos, miért így vannak ezek a dolgok? Dunsztom sincs, őszintén. Na de tudjuk, hogy miért olyan a tömegvonzás amilyen? És miért nem működik a gravitáció, amikor tárgyak maguktól lebegnek? Nem tudjuk egy rakás dolog miértjét, de ha tapasztalt dolgok, akkor kénytelenek vagyunk elfogadni, hogy úgy van és kész.
Aztán, honnan tudom ezeket? Ez nem egy nehéz kérdés...nehezebb inkább az, hogy miből gondolom, hogy ezek az igazi válaszok? Nos, meggyőződtem róla, közvetett bizonyítékokból, feljegyzésekből, beszámolókból, esetekből, vallomásokból stb. Aki nem hiszi, járjon utána. Én is azt tettem.
"
Előbb szögezd le mi számodra a normális válasz?
Tudományos? Logikus? Világnézetedbe illő? Amíg ezeket
nem tisztázod, tök fölösleges kérdezgetned...
Egyébként is, ha kapnál választ, sőt, az igazságot
kapnád meg, beérnéd vele? Tegyünk egy próbát:
"
Ez bőven kimeríti a normális válasz kategóriáját,
többnyire objektív, bár semmilyen forrást nem mutatsz,
próbálod logikusan végigvezetni a gondolatmenetet.
Én megértem, hogy szerinted butaság
természettudományosan megközelíteni a témát. De azt
meg te értsd meg, ez az egész dolog elég durván, sőt
alapjaiban rengetné meg a tudomány mai állását, és nem
csoda, ha ezzel mindenki szkeptikus, főleg, hogy
semmilyen bizonyíték nem áll a rendelkezésre.
"A kérdés két értelmű, de nyilván arra gondoltál, hogy
az ember, aki a vámpírrá alakulás során meghal (és
"újjászületik"), miért nem indul oszlásnak. Nos, ez
viszonylag köztudott: Az élőkből kiszívott életerő
(nyers és vér formájában) konzerválja a testüket,
ezért néznek ki fiatalosan, tűnnek el a ráncaik. "
A vér kémiai összetétele és az élő szervezetben
okozott biokémiai folyamatai ismertek. Hogy egy nem
élő testben ez mégis hogy képes valamilyen misztikus-
mágikus folyamatot elindítani, maradjunk annyiban
merész kérdés.
"Na ez az a dolog, amiben a vámpírok többsége is
találgat. Az ok az a valami, ami létrehozza ezt az
állapotot. Ez a valami fertőző, általában csak vér
útján terjed. A legjobb meghatározás a paranormális
endogén retrovírus. Mások szerint egyszerűen
démonokról van szó...a dolog mindenképpen
természetfeletti gonosz eredetű, de virális
tulajdonságokat mutat. Miért? Mert a vérszopókat
megégeti a szenteltvíz, a szent tárgyak, ha keresztet
látnak frászt kapnak (bár az erősebbek csak akkor, ha
van hite az embernek). És utálják a biblia-idézeteket.
Ja hogy ez már lejárt lemez, a Pengében is humbugnak
mondták, és általában (majdnem) minden vámpír tagadja?
A valóság más, mint a szóbeszéd...és ha hittől függ
pl. a feszület hatása, akkor még jó hogy aláássák ezt
a hitet...nem meglepő, hogy egy hitetlen kezében nem
"működik" a dolog.
"
Itt két fontos dolog is előjött. Először is, sokszor
mondtátok, hogy ne tudományosan próbáljuk
megközelíteni a dolgot. Ez rendben is van, viszont
mégis te huzakodsz elő mindig az endogén
retrovírussal. Pechedre fairi személyében pont egy
biológusra akadtál, aki szépen leírta, hogy ez miért
hülyeség. Én elfogadnám azt a választ, hogy a
vámpírokat egy egyelőre megfelelő adatok híján
bővebben nem ismert, nem bizonyítható, le nem írható,
pusztán feltételezett misztikus erő mozgatja, de te
mégis megpróbálkozol tudományosan leírni. Ha pedig
kicsit bővebben kéne, egyből elkanyarodsz a
tudománytól.
A másik gond, hogy az általad bizonyítottnak vélt
vámpírok tulajdonságaiban, képességeiben sem született
semmilyen egzakt meghatározás. Ahányan foglalkoznak
ezzel annyifélét mondanak, homályos, közelebbről meg
nem nevezett forrásokra hivatkozva. Tudod mikor csinál
ilyen az ember? Ha ködösít, valami oknál fogva.
"Nem lehet. Aki próbál elvonatkoztatni attól, hogy ez
természetfeletti jelenség (mint a telekinézis,
poltergeist, ESP stb.), és biológiailag akarja
megérteni, az zsákutcába jut. A vámpír NEM ÉL. Még
egyszer mondom, NINCS ÉLETBEN. Legalábbis nem a
hagyományos értelemben, de hát, ha nagyon utána
járunk, végül is minden élet és halál meghatározására
tett szabály szubjektív. Bezony. Hogy az
agyhalál=halál? Badarság, számos bizonyíték van rá,
hogy az agy súlyos sérülésével, sőt agy nélkül is
életképes az ember. Képtelenség? A tények mást
mondanak, dehát ki szereti ezeket reklámozni...mindez
csak aláásná az óvatosan összetákolt biztonságos és
szilárd világképeteket. Nézzetek utána... Kis guglizás
"agy nélkül született gyermek" stb. csodákra képes.
Arra se nagyon vegyetek mérget, hogy a test rothadása
= halállal. Nem, nem akarok mindjárt a zombikkal
példálózni, elég ha a leprára mutatok. De ha már
zombikról van szó...
Visszatérve, a vámpírok nem esznek (legalábbis a
többség nem) a hagyományos értelemben. Ami kell nekik,
az nem tápanyag, hanem életerő/chi/prána/lelkierő,
amit a vér hordoz. "
Rendben, a biológia, sőt a természettudományok most
zátonyra futottak. De a tudomány nem egy mereven
behatárolt valami. Az bármivel foglalkozhat, ami
minket körülvesz. Ha ezek a bizonyos megfoghatatlan
erő tényleg jelentősen létezne, szemet szúrt volna
legalább EGY olyan embernek aki komolyan foglalkozik
vele. Onnantól pedig egy szép kis láncreakció lép
életbe. Az emberek nem hülyék. Ha valami hasonlóra egy
legyintéssel, vagy egy kis gondolkodással meg nem
cáfolható kérdéseket merülnek fel, azzal foglalkozni
fog a társadalom egy akkora hányada, ami nem hagyható
figyelmen kívül. Ráadásul a lakosság nagy része igenis
hisz a "természetfeletti" (pontosabban fogalmazva, a
jelen tudományos állás szerint be nem bizonyított,
vagy meg nem vizsgált) dolgok létezésében. A
tudománnyal foglalkozók pedig a divatos ezós ostoba
sztereotípiával szemben, igenis szeretnek gondolkodni.
Ha pedig valaki olyan kaliberű dolgot tud bizonyítani
mint amikről most társalgunk, az legalább egy Nobel
díjat várhat. És itt nem lehetne azzal jönni, hogy
eltüntetnék. Ahogy mondtam, egy ilyen felfedezés túl
nagyot szólna ahhoz, hogy csak úgy el lehessen
hallgattatni. Már persze ha van valami alapja is.
"Mondjuk azért, mert emberi intelligenciával
rendelkeznek (legalábbis a vezető kaszt), beférkőztek
bizonyos hivatali helyekre, képesek eltüntetni a
nyomaikat. És persze nagy segítségükre van a 245 éves
hazugság, hogy nem léteznek...valamiről, ami ennyire
abszurd és külsőre emberszerű, nem nehéz elhinni, hogy
nincs is. Jó példa lehetne a kacsacsőrű emlős, hiszen
azt sem fogadták el létező lénynek, amíg nem találtak
élő példányokat. A vámpírok esetében halmozottan
nehezebb a bizonyítás. "
Ez merő mellébeszélés. Sok disznóság volt a történelem
folyamán, amit sokan el akartak hallgattatni mégis
napvilágra jutottak. Ha valami alapja van a
vámpírosdinak, EGÉSZEN biztos lehetsz benne; előbb-
utóbb ki fog derülni. De eddig a ponyvairodalmon és a
filmeken túl nem nagyon foglalkoztak a dologgal. És
nem azért mert ez valakinek nem fér bele a
világképébe. Na nem azért, vannak ilyenek is, de
rettentő korlátolt idiótaság lenne azt képzelni, hogy
a tudósok egytől-egyik begyöpösödött ostoba fajankók,
akik a saját orruknál tovább nem látnak és egy
egyszerű szobakutató messzebbre jutott az ukrán híradó
nézegetésével meg kétes eredetű netes bulvárcikkek
olvasgatásával.
"Összeesküvés, nem lehet másra gondolni. És eléggé
nyilvánvaló, aki tüzetesebben utána jár. "
Hmmm. A kriptozoológiai közösség pontosan az, akiket
nem lehet egykönnyen elhallgattatni. Mindennemű
baromságnak képesek kínos alapossággal utánanézni,
elég ha egy homályos fénykép van róla. A Loch-Nessi
szörny, a Jeti, a Csupakabra, a New Jersey-i ördög meg
a tököm tudja milyen lények azért ilyen felkapottak,
mert legalább valami halovány kis bizonyítékmorzsa a
rendelkezésre áll. Csak valami apró kis semmiség. Ha a
vámpírokról ennyire nincs semmi, az vagy azért van
mert a vámpírpopuláció száma nem haladja meg a húszat
az egész világon és azok se zavarnak sok vizet. Ha így
van, annyira nem oszt vagy szoroz a létük vagy a
nemlétük. Persze tudományos szempontból nem mindegy, de
az átlagembernek igazából teljesen az.
Na most itt lehet jönni azzal, hogy "bent vannak a
kormányhivatalok csúcsán"
Ez esetben két dolgot tudok mondani: Egyrészt,
döntsétek már el, hogy tulajdonképpen kik is
irányítják a világot! Ördögimádó zsidók, reptoidok,
vagy vámpírok?
Na de komolyra fordítva a szót. Ha minden nyomot
eltüntetnek maguk után, és már évszázadok óta élnek
közöttünk, elég tré munkát végeznek mert maximum
valami elmaradott afrikai mocsárvidéken nem egyértelmű
mi az a vámpír. Ha pedig ennyire a nyilvánosság
számára ismert lény, az ha jobban belegondolunk
valójában pont a hátrányukra van a vérszívóinknak,
hiszen előbb-utóbb szemet szúr valakinek a
ténykedésük. A végtelenségig nem lehet játszani azt,
hogy minden nyomot eltüntetnek maguk után, ha pedig
valakinek feltűnik, előbb-utóbb megint jön a
dominóeffektus, amiről már beszéltem.
"Tudok konkrétabb dolgokat is, de azt nem fogom ide
leírni, bár akartam. "
Könyörgöm, ha megint ezzel a röhejes ködösítő
kártyával jössz elő, nincs értelme a vitának. Mi
értelme koptatni a billentyűket, ha nem hivatkozunk
forrásokra, ha a másik kéri, nem beszélünk nyíltan a
vitatémáról. Ha ennyire mellébeszél valaki egy vita
folyamán, akkor könnyen elkönyvelik egy közönséges
szájtépő ezósnak, aki csak össze-vissza beszél.
Gondolom a legkevésbé sem érdekel, hogy vadidegen
emberek mit gondolnak rólad, de ha már a
szabadidőnkben hosszú regényeket körmölünk egymásnak
egy tulajdonképpen teljesen értelmetlen témában,
legalább csináljunk rendesen és alaposan. Különben
végképp időpocsékolás az egész.
119
"Különben
végképp időpocsékolás az egész.
"
én erre már rég rájöttem, ezért se reagáltam rá.
Van pár dolog amit végtelenszer elismétel, de a dolgok jó része marad a homályban. Pl az mi a fene az a "paranormális endogén retrovirus" alias "PER". Mintha vmi übergagyi ZS filmből másolta volna ki.
Már csak azért is hülyeség ez a név, mivel az endogén vírusok nem terjednek egyedről egyedre horizontálisan, hanem csak anyáról utódra, mivel DNS-be van integrálódva, így az ivarsejtekben is benne van.
magyarul ha PER létezik akkor anya adja át az gyereknek, és nem harapással, vérátömlesztéssel terjed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!