Vámpírok, legendák, nyomok, történetek. Mit tudtok róluk?
Sziasztok! Régóta nagy álmom hogy bebizonyítsam hogy léteznek vámpírok és ha sikerrel jártam azzá akarok válni magam is. Ez persze nektek biztos vicces, de én ezt teljesen komolyan gondolom, mert szerintem ez az egész nem pattanhatott ki és terjedhetett el az egész vámpírosdi az egész világon csupán emberi "kreativitás"-ból , kell lennie valamilyen valóságalapnak. Erre próbálok rájönni hogy mi lehet. Persze nem azt várom hogy itt jelentkezzen egyből egy vámpír, mert ugyan ki tenne ilyet? Információkat szeretnék megtudni tőletek, legendákat amikről tudtok vagy hogy szerintetek hol kezdjek el kutatni utánuk (gondolok itt helyekre, országokra, könyvekre). Ha talán valakinek már volt személyes tapasztalata vámpírokkal kapcsolatban azt is szívesen várom!
Úgy gondolom elég értelmesen megfogalmaztam a mondanivalómat, kérlek ezért ne is írjatok olyanokat hogy adjam fel, felejtsem el az egészet mert nem tudom. Köszönöm!
Na most először is nem akarok senkivel sem veszekedni, és nem támadásból írom a válaszomat:
Körülöttem rengeteg olyan dolog történt már, amit tudománnyal vagy ép ésszel nem lehet megmagyarázni, de bizonyára már sokatokkal történt ilyen. Ugyanúgy többször bebizonyosodott már nálam, hogy természetfeletti dolgok igenis léteznek. A kérdező jól mondta, vagyis egyet értek vele: "mert szerintem ez az egész nem pattanhatott ki és terjedhetett el az egész vámpírosdi az egész világon csupán emberi "kreativitás"-ból , kell lennie valamilyen valóságalapnak". Majdnem mindennek van valóságalapja, mint ahogy ennek is. Legyen ez betegség által szőtt legenda, vagy régen a tudatlanabb emberek hitték azt, hogy vannak felsőbb lények, akik embervérből élnek, de elterjedt és ezek a tudatlanabb emberek (mert hát régen máshol tartott az emberiség mint most) nem találnak ki ilyet. Ugyan mi okuk lenne halálra rémisztgetni saját magukat ilyen lények meséivel? Biztos, hogy valahonnan mélyebbről, szerintem valóságból ered ez. Egy ismerősöm felkutatta a családfáját és az 5.-6. felmenője hivatásosan vámpírvadász volt. Ugyan, ha nem léteznének vámpírok, ki az aki fizetne valakinek, hogy vadássza le ezeket a nemlétező lényeket? Igaz, hogy jó kérdés? És ez mit bizonyít? Azt, hogy ez a mese nem az emberek fejéből pattant ki, hanem alapja van.
Ha legendákra vágysz, könyvtárban találsz drakulás könyveket, erdélyi vámpíros legendás könyveket továbbá Anne Rice könyvei, amikből filmek is készültek a vámpírokkal foglalkozik. Szerintem leginkább Erdély történelme körül keresgess ilyet, én ott találtam régebben érdekes dolgokat.:) Ne add fel! Azt nem garantálhatja senki, hogy vámpír leszel, de nagyon sok mindent találhatsz, ami magyarázatot ad a kérdéseidre. És ha találsz valamit, akkor légyszi írj nekem!:) Engem is foglalkoztat egy picit a dolog!
"Ugyan, ha nem léteznének vámpírok, ki az aki fizetne valakinek, hogy vadássza le ezeket a nemlétező lényeket?"
Erről a mondatról, (költői) kérdésedről, válaszoló, eszembe juttattál valamit. Mégpedig azt, hogy valahol itt Gyakorikérdések.hu-n azt kérdezte valaki, hogy "Igaz, hogy ha valamiről sokan beszélnek, az valóságos, az létezik?".
Érdemes volna nem csak a felszínt kaparászni, hanem jobban belemélyedni a te kérdésedbe és ebbe itt, amit párhuzamként hozok.
Sok mindenről beszélnek, beszélgetnek az emberek. Például: X és Y cseverésznek Z-ről az ő távollétében. Mindenféle elméletet gyártanak, milyen ember lehet ő - szerintük. Hozzárendelnek pár tulajdonságot, pl. többször láttak nála különböző cipősdobozokat, és ebből arra következtetnek, hogy Z szeret cipőket vásárolni, úgy vélik, Z-nek otthon legalább 6 pár cipője lehet, ha nem több... Időközben X és Y ezt az elgondolást megosztják másokkal is, a munkahelyükön A-val és B-vel is, később C is megtudja, stb. Végül eljutunk oda, hogy igen sokan tudni vélik azt, hogy Z vásárlásmániás és a cipők fanatikus gyűjtője. Sokan beszélnek róla, arról, hogy milyen ember - szerintük. De ettől még Z nem olyan, mint amilyennek leírják. Például egyszer csak kiderül, hogy szabadidejében vaterázik és a régi könyveit adja el, cipősdobozba csomagolva adja fel őket a postán. Persze erről, a valóságról, senki sem tud semmit: A, B és C és X és Y és még mások is valami egészen mást gondolnak róla.
Lehet, hogy pl. B szívügyének tekinti az esetet (amit ő gondol) és azt a feladatot kapja önmagától és a többiektől, hogy figyelje meg a dobozokat, milyen márkaneveket tud leolvasni.
Aztán mi a valóság? Semmi értelme annak, hogy a dobozokat sasolja egész nap.
Attól még, hogy sokan foglalkoznak valamivel, bármivel és komplex világot építenek köré, nem feltétlenül az a valóság.
Mondom ezt úgy, hogy egyébként nagyon spirituális személynek tartom magam és állítom, hogy a tudás nem véges, nem érhetünk el a végéig, részleteket ismerhetünk meg a világból, de az egész univerzum, az egész környezetünk valójában megismerhetetlen, kifürkészhetetlen. Nem vagyok ateista, nem vagyok szigorúan materialista, de azt is figyelembe veszem. Tehát a porfíriát is.
Vagy itt vannak pl. a boszorkányüldözések. Ártatlan embereket öltek meg közösségek, valamiféle vélt tulajdonságuk miatt. Pl. azt mondták rájuk, elapasztották a tehén tőgyét, miközben ott sem jártak, a szomszéd faluban voltak stb. Attól még, hogy a fél falu nyöszörgött és mocskolódott, boszorkányok, mint olyan nem léteztek. Csak ártatlan emberek.
Drakula legendája és az egész vámpírosdi innen ered:
Vlad Steppes havasföldi gróf és Mátyás király jó barátságban voltak, de egyszer összevesztek így Vlad Steppest börtönbe záratta, onnan sohasem jutott ki. Később a királyt kérdőre vonták (arra nem emlékszem hogy ki), ezért megkért egy írót hogy találjon ki vmit a grófról, így kitalálta, hogy ő 1 vámpír, majd később az egészet átszerkesztette a köztudat arra hogy Drakula meg Erdély, mert jobban hangzott (Erdély=Transsilvania)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!