Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Miért félnek a vámpírok a...

Miért félnek a vámpírok a fokhagymától?

Figyelt kérdés

#vámpír #fokhamgya
2013. ápr. 16. 01:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Büdös. Érzékeny a nózijuk.
2013. ápr. 16. 02:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
2013. ápr. 16. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
95%

Középkori írások szerint fokhagymával kenték be a házak ablakait és ajtóit, a vámpírok és a rossz szellemek ellen. Nagyanyáink ránk maradt írásaiban is a fokhagymát használták a rontással szemben. De vajon mi áll ezen hiedelmek mögött? Miben rejlik a fokhagyma igazi ereje? S tényleg csak a vámpírok hatásos ellenszere volna?


A fokhagyma hihetetlen erős illóolajának köszönheti különös felhasználási módját. Úgy vélték őseink, hogy ez az illat távol tart tőlük minden gonosz erőt. Nemcsak a vámpírokat kívánták kizárni az ajtókon kívülre, hanem a betegségeket is. A sumérok és az egyiptomiak mindennapi eledelükké fogadták. Majd az ókori görög és római népek a gyógyításra használták ezt a sokoldalú hagymafélét. Középkori füveskönyvek istenítik a fokhagyma erejét, számos betegség és panasz ellen használták már ebben az időben is. S talán még emlékszel Te is, hogy a nagyszülők és a dédszülők háza mindig a kályhán rotyogó étel illatával, a fa füstjével és a fokhagyma illóanyagaival volt megtelve, no meg végtelen szeretettel. Nem véletlenül, hiszem már ők is jól tudták, hogy a fokhagyma megvédi őket a betegségektől.


Hogyan is hat a fokhagyma, milyen anyagainak köszönheti sokoldalúságát?

Különös illatát a benne levő kénvegyületeknek köszönheti. Gyógyító erejét pedig a számos vitaminnak, flavonoidnak, enzimeknek és az ásványi anyagoknak tulajdonítják. Magas az A-, B-, és C-vitamin tartalma, mely az immunrendszer megerősítésében rendkívül fontos. Kiemelkedő a jód tartalma, mely a pajzsmirigy alulműködés esetén kifejezetten hatásos, valamint az európai emberek jód szegény táplálkozásában fontos szerephez juthat. Az alicin okozza különleges illatát, s ez a vegyület természetes antibiotikumként működik a szervezetedben.


Milyen betegségek és panaszok esetén fordulj a fokhagymához?

Érrendszeri problémáknál (érelmeszesedés, magas koleszterin szint, magas vérnyomás, szívinfarktus) mindenképp köss vele jóbarátságot, hiszen megtisztítja az érhálózatot, és folyékonyabbá teszi a vért, tágítja az ereket. Ezen betegségek megelőzésére is tökéletes a gyakori fokhagyma használat.

Ha nyaki és tarkó tájékon fáj a fejed, szintén jól jöhet a fokhagyma értágító ereje, valamint görcsoldó hatása is.


Menstruációs görcsök esetén salátáidat és szendvicseidet ízesítsd fokhagymával!

Gombafertőzések esetén antibakteriális és gombaölő hatása miatt jó fegyvered lehet. A mai időben széles körben elterjedt Candida gombák ellen hatásos ellenszer a mindennapi étkezésbe bevett fokhagyma. Speciális tisztító diétákat is végeznek fokhagymával súlyosabb Candida fertőzés esetén.

Bélpuffadás, bélgörcsök enyhítésére fokhagymacseppeket fogyasszál, vagy zúzott fokhagymát.

Meghűléses és influenzás megbetegedésnél a forró tea és pihenés mellett napi 4-5 gerezd fokhagymát kell elrágnod, s hihetetlen gyors felépülést fogsz tapasztalni. Kitisztítja a légutakat, a lerakódott nyákot feloldja, és az immunrendszeredet felerősíti.


Megelőzés és az immunrendszer erősítése fontos feladatod a mindennapokban, hiszen állandó készültségben élünk, és számtalan feladatnak kell megfelelnünk az élet minden napján. A napi 1 gerezd fokhagyma megerősít, a bélrendszered karbantartja, s ez az immunrendszered alapja. Az érrendszeredet megerősíti, rugalmassá teszi az érhálózatod, csökkenti a zsír és a koleszterin lerakódását, kitisztítja a gondolataidat és erősíti koncentráló képességedet is..


Hogyan fűszerezheted meg mindennapjaid a fokhagymával?

Mi sem egyszerűbb ennél, hiszen szinte minden ételt ízletesebbé tesz pár gerezd zúzott fokhagyma. Húsételek, kolbászfélék, grillezett zöldségek, főzelékek, mind-mind elképzelhetetlenek a fokhagyma íze nélkül. Persze érdemes tudnod, hogy a főzés által az értékes anyagainak 60-70%-a elillan, de még így is marad épp értéke. Sőt, ha a főzés utolsó pár percében még egy kis tört fokhagymát teszel az ételeidhez, még több értékes anyagot tarthatsz meg.


Praktika: antibakteriális hatása miatt tartósítja ételeidet. Zúzott fokhagymával tartósabbá teheted a télire elrakott zöldségkrémeket, a házi készítésű kolbászokat és húsféléket.

2013. ápr. 16. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Mert csípi a szemüket.
2013. ápr. 16. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
mert vérhígitó hatású
2013. ápr. 16. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Rossz kérdés. Vagy hiszed, hogy vannak vámpirok, akkor meg hidd el, félnek a fokhagymátol (Nincs miért! Hit van!!) Vagy nem hiszed a vámpirokat, akkor meg ezért hülye a kérdés.
2013. ápr. 16. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim válasza:
mindenesetre finom nagyon...:-P
2013. ápr. 19. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 id. Géber Péter ***** válasza:
Nem félnek, mert nincsenek, vagy ha mégis vannak, csak az "agyadban" ...
2013. ápr. 22. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
kérdezz meg egyet XD
2013. ápr. 25. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim válasza:
Nem félünk a fokhagymától csak kapar tőle a torkunk ezért nem szeretünk olyan házaknak a közeléébe menni ahol van fokhagyma annyi a rejtély
2013. jún. 20. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!