Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Vámpírok, legendák, nyomok,...

Mvampte kérdése:

Vámpírok, legendák, nyomok, történetek. Mit tudtok róluk?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Régóta nagy álmom hogy bebizonyítsam hogy léteznek vámpírok és ha sikerrel jártam azzá akarok válni magam is. Ez persze nektek biztos vicces, de én ezt teljesen komolyan gondolom, mert szerintem ez az egész nem pattanhatott ki és terjedhetett el az egész vámpírosdi az egész világon csupán emberi "kreativitás"-ból , kell lennie valamilyen valóságalapnak. Erre próbálok rájönni hogy mi lehet. Persze nem azt várom hogy itt jelentkezzen egyből egy vámpír, mert ugyan ki tenne ilyet? Információkat szeretnék megtudni tőletek, legendákat amikről tudtok vagy hogy szerintetek hol kezdjek el kutatni utánuk (gondolok itt helyekre, országokra, könyvekre). Ha talán valakinek már volt személyes tapasztalata vámpírokkal kapcsolatban azt is szívesen várom!

Úgy gondolom elég értelmesen megfogalmaztam a mondanivalómat, kérlek ezért ne is írjatok olyanokat hogy adjam fel, felejtsem el az egészet mert nem tudom. Köszönöm!

2013. ápr. 29. 22:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%

Na akkor egy kiábrándító válasz:

A vámpírtörtének jó részének alapja -az emberi fantázián túl- a porphyria. Magát a betegséget nem írom le, de a tünetei sok mindenre választ adnak. Sápadt, elszíneződött, sok esetben súlyosan eltorzult bőr. Elsorvadó íny, amitől a fogak hosszabbnak tűnnek. A betegséget friss vér fogyasztásával próbálták kezelni. És mivel elég csúnya dolgot tud művelni az ember külsejével, a betegek nyilván nem nagyon mozdultak ki fényes nappal az utcára (ugyanúgy, ahogy például a leprások sem).

Az állattá változást, köddé válást, fokhagymát, feszületet stb. már az éppen aktuális folklór tette hozzá, időnként már olyan cifra dolgokat kitalálva, hogy az ember haja az égnek áll.

2013. ápr. 29. 23:17
 2/15 anonim ***** válasza:
81%

Csatlakozom az elsőhöz, annyival kiegészítem, hogy a porfíria további tünete még a fényérzékenység.

Nézz utána, mi ez a betegség. Aztán döntsd el, hogy akarsz-e porfíriás lenni, mert az nem játék. :P

2013. ápr. 29. 23:23
 3/15 anonim válasza:
87%

Az előző válaszolónak teljesen igaza van. :)

Én is lázba jöttem mindig, mikor Dracula grófról olvastam v játszottam. De bele kell törődni. Te SOSE leszel igazi halhatatlan vámpír:SS:D

2013. ápr. 29. 23:28
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Pedig fel kéne adnod, különben ha erre vered el az életed, meg fogod bánni később. A vámpírok fogalma, és a legendák Vlad Tepes nevéhez fűződnek, később a vámpíros történetekhez az írók ezeket a történeteket használták fel, és finomították tovább. Nincsenek vámpírok, a keresésük is teljesen felesleges.
2013. ápr. 30. 06:33
 5/15 anonim ***** válasza:
93%
Én porphyriás vagyok. Annak is az acut porphíria hordozó státuszú betege. Örülök, hogy ilyen tájékozottak vagytok, kedves kommentelők. Valóban velünk azonosítják a vámpír legendákat. Kedves kérdező, ne akarj vámpír, azaz porphyriás lenni. Nagyon súlyos kór tud lenni, ami nem gyógyítható, és öröklődés útján terjed.
2013. ápr. 30. 09:38
 6/15 anonim ***** válasza:
van valóságalapja. vámpírizmus létezik, csak nem az emberek körében.
2013. ápr. 30. 11:05
 7/15 anonim ***** válasza:
89%
azt meg ne akard szerintem, hogy megharapjon mondjuk egy vérivó denevér...
2013. ápr. 30. 11:05
 8/15 anonim ***** válasza:
85%
mert még te leszel a betmen. na jó befejeztem.
2013. ápr. 30. 11:06
 9/15 anonim ***** válasza:
89%
Kérlek soha többé ne nézd meg az Alkonyatot Brenda...
2013. ápr. 30. 12:04
 10/15 anonim válasza:
21%
porphyria? ez teljesen más..vámpírok léteznek..az én véleményem szerint minden természet feletti lény valós.boszorkányok..a boszorkányok sok évvel ezelőtt ki írtották őket külföldön..az óta még léteznek vámpírok.csak nem mehetnek napra.mert ez egy átok..azt mondom ne add fel a kutatást..na most az ,hogy örök élet létezik e vagy sem azt nem tudom...a porphyria teljesen már..vagy mi..
2013. ápr. 30. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!