Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Szellem kérdés? Többit lent

Szellem kérdés? Többit lent

Figyelt kérdés

Van nálunk egy hiedelem. Hogy éjszaka meglovagolhat egy szellem, ezalatt azt kell érteni hogy melkasodra ül és elkezd folytogatni.

Eröl tud valaki valamit?

Ilyen lehetséges?

( én cigányoktól halottam, nem nekem mondták csak úgy egymás közt beszélték )

2013. márc. 2. 17:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy olyan hiedelem ami IGAZ!

Viszont a szellemekhez semmi köze... A jelenség neve ALVÁSPARALÍZIS, ez egy olyan rémálom, ami akkor jelentkezik mikor álom és valóság között vagy ezért pont olyan mint a valóság... Szóval ott játszódik ahol lefeküdtél aludni, te az ágyadban fexel csak éppen teljesen le vagy bénulva és teljesen életszerű hallucinációkat látsz, érzel. Ez a rémálmok lehetséges legeslegrosszabbika...

Ha gondolod ütsd be google-be...

Ez nekem épp aktuális, tegnap éjszaka keresztül mentem rajta...

Engem nem fojtogatott, csak a hátamat basztatta, és azt éreztem hogy a gerinc csigolyáimait ütné vki kalapáccsal...

Fájdalmas és beszaratós élmény az biztos:)

ja és ha el akarod kerülni, NE ALUDJA A HÁTADON!

2013. márc. 2. 18:58
 2/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a hasznos választ megyek és guglizok kicsitt köszi :)
2013. márc. 2. 19:24
 3/9 anonim ***** válasza:
Erről én is hallottam...
2013. márc. 2. 20:54
 4/9 Antimod ***** válasza:
De vajon miért ugyanazt hallucinálják? Nem szokás ugyanazt álmodni, az álom rendkívül szubjektív, míg az alvásparalízises beszámolók közt nagyon sok az összecsengés.
2013. márc. 2. 21:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Senki egy szóval nem mondta hogy ugyanazt álmodják! Meg azért ezt ne hasonlítsd egy sima álomhoz, mert nem az! Azért az a legsűrűbb hogy ráülnek a mellkasodra, mert alvásparalízis közben (közvetlen elalvás előtti állapot) erős nyomás nehezedik a mellkasra, pulzus szám megemelkedik stb... És ehhez az érzéshez az agyad egy oda illő képet generál. Mivel ez az érzés nem túl kellemes ezért te nem pillangókat fox látni. A szörny sem mindig ugyanaz, lehet egy óriási pók, horror filmből szörny, szellem, vagyis amitől te félsz. És az sem biztos hogy a mellkasodra ül, vagy megtámad, attól függ mennyire tudod kordában tartani a félelmedet. Szóval több fajta álom lehet, személytől függ. Csak egy dolog közös az ilyen álomban: Hogy a szobádban vagy, az ágyadban fexel, és teljesen le vagy bénulva. Mert ugye az alvásparalízis alvási bénultság ami arra szolgál h ne szaladgálj alvás közben.
2013. márc. 3. 08:57
 6/9 anonim ***** válasza:
Ez érdekes, az ókori germánoknál is létezett egy ilyen hiedelem, csak ők úgy gondolták, hogy ilyenkor egy elf ül rád és kezd el fojtogatni. Innen ered a német Alpdrücken kifejezés is (lidércnyomásnak lehetne fordítani).
2013. márc. 4. 20:58
 7/9 anonim ***** válasza:
én is hallottam már róla. Engem viszont az is érdekel, azt ki tudja bebizonyítani, hogy valóban nem szellem? mert lehet, hogy az, csak a tudósok mondanak rá egy nevet és kész. máris kész a diagnózis. :)
2013. márc. 6. 16:49
 8/9 anonim válasza:
Barátnőm guggoló szellemnek ismeri, a mellkasodra guggol, és bámul bele az arcodba, te meg nem tudsz megmozdulni... ijesztően hangzik, de én mindig jót kacagok a megnevezésén...
2013. márc. 6. 19:52
 9/9 A kérdező kommentje:
Akár hogy is de biztos nem egy jó élmény örülök hogy nekem soha nem volt.
2013. márc. 7. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!