Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Ti ismertek legendákat a...

Ti ismertek legendákat a csallóközi tündérekről?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy régen, a mondák szerint Csallóközben volt az Aranykert, de sajnos alig maradt fent ma már történet. A nagyszüleim még meséltek arról, hogy néha a tündérek vittek magukkal embereket, és a helyükön egy zsák aranyat hagytak vagy ilyesmi. xD

Esetleg ti még emlékesztek ilyen mesékre? Sajnos az enyémek már nem élnek, a régi történeteikre meg alig emlékszem.

2013. febr. 1. 11:58
 1/7 anonim ***** válasza:
19%
És az miért is jó ha ilyen történetekkel traktálod magad?
2013. febr. 1. 12:00
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem mindegy neked? Engem érdekel.
2013. febr. 1. 12:01
 3/7 A kérdező kommentje:

Bocsi

*emlékeztek

2013. febr. 1. 12:05
 4/7 anonim ***** válasza:
17%

igen van igazságalapja!de ez így helytelen

igazából nem tündérek voltak.

és nem embereket vittek magukkal hanem vas és színesfém tárgyakat és a helyükön egy kis fekete lényt hagytak!

2013. febr. 1. 14:46
 5/7 A kérdező kommentje:

Haha, nagyon humoros. De szerintem ez a téma nem ebbe a kategóriába tartozik: ott a politika vagy kultúra téma.

Egyébként sem azt kérdeztem, van alapja-e.

Gondoltam, hogy a többség nem csallóközi, de attól még lehetnek, akik ismernek régi legendákat vagy meséket a témában, ami még mentes a mai, 21. századi ezos ferdítésektől.

Nézegettem egy kicsit és egy oldalon erdélyi tündérekről is írtak egy keveset. Mivel nem ott élek, nem tudhatom, mennyire igaz, szóval nem muszáj csallóközinek lennie. Ha bárki tud mesét/legendát róluk, az leírhatja.

Neten szinte nincs semmi.

2013. febr. 1. 15:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Én erről annyit hallottam dédimtől, hogy Csallóköz maga Tündérország és ott élt tündérszép Ilona is, a tündérek királynője. De ilyen emberrablós tündérkékről nem tudok. Viszont a lábuk nyomán termett arany - nekem így mesélték. Most rákerestem és van olyan könyv, hogy Csallóközi tündérmesék. Ha érdekel a téma, szerintem olvasd el.
2013. febr. 15. 11:22
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi.

Nézem, hm, csak könyvtárban van meg, úgy néz ki nem ártana beiratkozni.

2013. febr. 15. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!