Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében milyen természetfeletti lényekről ismertek legendákat, történeteket? Esetleg láttatok is ott valamilyet?
Figyelt kérdés
2010. júl. 3. 10:48
1/12 anonim válasza:
erre én is kíváncsi vagyok mert itt élek, de szerintem nincs itt semmi ebben az unalmas kis megyében ami konkrétan a mi "szörnyünk" lenne :D
2/12 anonim válasza:
hát ez engem is érdekelne, mert én is lakok :)
3/12 anonim válasza:
én mikor nyíregyházára mentem vonattal, akkor engem elvittek az ufók, de utána visszahoztak - szerencsére. azóta kezd zöldülni a bőröm és feketedni a szemem :S
4/12 anonim válasza:
Ez az egy legenda jutott eszembe most:
"A Máriapócsi kegytemplom híres búcsújáró hely, amely 1696-ban vált ismertté a könnyező Szűz Mária révén, amikor egy liturgia alatt a pici pócsi fatemplomban a hívek arra figyeltek fel, hogy könnyezik a Szűz anya képe."
De szerintem is jó a kérdés.
5/12 anonim válasza:
vámpírok éltek ott 1865-ban de elvileg elüzték őked de neem biztos inkább ne menj ki sötétedés után
6/12 anonim válasza:
valld be ezt most találtad ki :) még pont 1865-ben..persze:)
7/12 anonim válasza:
10:54-es!
Ha olyan unalmas "kis szánalmas" megye, akkor minek élsz ott?
Egy szabolcsi :)
8/12 anonim válasza:
én hol írtam szánalmasat? nagyon nyisd ki a szemed. attól hogy unlmas még lehet szép, nekem tetszik a vidék és a táj pl.
9/12 anonim válasza:
Nagyecsed például a Báthoryak egyik fő birtoka volt, hozzájuk rengeteg sötét legenda kapcsolódik, olvass utána azoknak. Erdélyhez és a Partiumhoz is rengeteg folklorisztikus vámpírlegenda kapcsolódik, az sincs olyan messze.
10/12 M@x válasza:
Arrafele láttak vmi különös állatot! Ilyen medveszerű volt de nagyobb vörös szemekkel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!