Miért van az, hogy ha valaki hisz egy természet feletti teremtő Isteni erő létezésében, azt mindjárt, és azonnali hatállyal "hülyének" bélyegzik a szkeptikus, modern felfogású/életvitelű emberek?
Lehet, hogy valamit nem fogtál fel, vagy nem tudsz olvasni, esetleg számolni. Pedig ezekhez még nem kell diploma...
Légy szíves, fusd át a #9-es írást. Néhány sor az egész és főleg kérdésekből áll. Próbáld meg értelmezni, aztán gyürkőzz neki, ha érzel magadban elég értelmet a válaszokhoz.
Amúgy látszik, hogy micsoda sudribunkók járnak ide rajtad kívül is: hiszen ezeket a kérdéseket is lepontozták 20%-ra.
Pedig ezek nélkül nehéz megmondani, hogy konkrétan téged miért neveznek hülyének az értelmes emberek.
(A bunkó még nem hülye, úgyhogy ez nem lehet az ok. A diplomás emberek utálata sem lehet ok, bár már közelítünk... ha válaszolsz, és a válasz végre a kérdésekről fog szólni, akkor majd ki is derül a dolog.)
Drukkolok neked!
Direkt írtam zárójelbe, mert nem minden diplomás mondhatja el magáról, hogy értelmes ember lenne.
Én inkább filozófiai szempontból vizsgálom a dolgokat. Tehát ha megpróbálok megválaszolni egy nehéz kérdést, amit te is feltettél, akkor több választ is találok rá, de biztosra egyiket sem mondom. Ez pedig még több kérdést szül. Ebből táplálkozik a filozófia, ez a filozófia.
"Kérdező, ezt kifejthetnéd kicsit bővebben.
Pl. szerinted a Föld hány éves? A világunk hogyan keletkezett? Jó, Isten teremtette. De hogyan?
És szerinted lehet élőlényt készíteni? "
Na akkor most jöjjön az elkerülhetetlen! Mivel, nem az az ember vagyok, aki megfutamodik a kihívások elől, most jöjjön a nagy igazság! :)
Akkor a válaszaim tudományos körben fognak elhangzani először:
1, A föld kora feltehetőleg 4-5milliárd év közé datálható (ha hihetünk a minket mindig oly kedvesen, és előzékenyen tájékoztatni akaró tudós bácsiknak)
2, A mi világunk egy anyag össze sűrűsödést követő nagy bumm (és így lett a chocapic, akarom mondani univerzum) után keletkezett, (elvileg) "B" verzió: adott egy "kis törpévé" zsugorodott robbanásközeli állapotű csillag, mely robbanása lévén fekete lyukat hoz létre, megszakítva a tér idő kontinuum térrácsos szerkezetét, mely magába szívja az anyagot illetve az anti anyagot, és ezzel párhuzamban egy fehér lyuk jön létre létre hozva egy új tér-idő egységet melyben az ide áramló anyag és anti anyag addig sűrűsödik, még a nagy BUMM nem lesz a vége, gy.k.: multiverzumok születésének teóriája!
3, élőlényt készíteni? Hmmm... ha mi emberek és a földet benépesítő sok állat létezik, akkor szerintem ezel harmadik kérdést meg is válaszoltam! Mert ugye egyre bizonyítottabb, hogy kedves Darvin papus is itt-ott benézegetett pár dolgot(aki nem hiszi, olvasson utána)
Ha pedig végeredmény képpen nagy igazságot akarod hallani, legalább is, ahogyan én szemlélem a dolgokat, akkor ehhez csak annyit óhajtanék hozzá fűzni, hogy mindenhova kell egy teremtő erő, ami elindítja azt a bizonyos folyamatot, amiből a cselekmény szerkezet idővel kibontakozik! Vagy talán Dolli (a bárány) saját magát klónozta? Nem hinném!
Az esetleges tévedésimért előre is elnézést kérek, annyira nem foglalkoztat a materiális világ teremtés elmélete, hogy napi szinten foglalkozzam vele, de szerintem tudásom ezen téren is helytálló!
Ha kedves bőszen fricskázó "Értelmiségi" barátom, még ezek után is úgy érzed, hogy te jobban tudod ezeket a dolgokat, akkor ebben az esetben tűkön ülve várom a te válaszaidat is minél előbb! ;)
Jó, akkor kicsit pontosítsunk: az emberiség mennyi idős lehet?
"A mi világunk egy anyag össze sűrűsödést követő nagy bumm"
Nem rossz, bár a tudósok ma már úgy gondolják, hogy nincs összesűrűsödés, mert a világunk gyorsulva tágul.
"B" verzió: adott egy "kis törpévé" zsugorodott robbanásközeli állapotű csillag, mely robbanása lévén fekete lyukat hoz létre, megszakítva a tér idő kontinuum térrácsos szerkezetét, mely magába szívja az anyagot illetve az anti anyagot, és ezzel párhuzamban egy fehér lyuk jön létre létre hozva egy új tér-idő egységet"
Antianyag nagyon pici mennyiségben van csak a mi világunkban, és ma már a tudósok úgy gondolják, hogy "fehér lyukak" nem léteznek. A B verziónak elég kicsi az esélye. Multi-univerzum ettől még létezhet, csak nem így.
"élőlényt készíteni?"
Pontosabban mi tudunk-e ilyet? Van-e valamilyen elvi akadálya?
"egyre bizonyítottabb, hogy kedves Darvin papus is itt-ott benézegetett pár dolgot"
Nem is keveset.
De ne ítéld el érte, hiszen egy teljesen új tudományt teremtett. Azóta ezeket a hibáit már rég kijavították.
"mindenhova kell egy teremtő erő, ami elindítja azt a bizonyos folyamatot"
Konkrétan az élet keletkezését itt a Földön mi okozhatta?
...és akkor, ami téged érdekelne:
úgy látom, sokkal értelmesebb vagy, mint ami az eddigieből látszott. Legalábbis van fogalmad a tudományos eredményekről... talán az lehet a baj, hogy ez a tudásod elég felületes, és nyilván, aki jobban ért hozzá, nem elég türelmes veled.
No meg a fentieken kívül nyilván van néhány olyan állításod a teremtő erővel kapcsolatban, amire értelmes ember csak a fejét rázza.
Ha leírod, hogy általában mire szoktak így reagálni, akkor ebben is megpróbálhatunk segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!