Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Miért van az, hogy ha valaki...

Miért van az, hogy ha valaki hisz egy természet feletti teremtő Isteni erő létezésében, azt mindjárt, és azonnali hatállyal "hülyének" bélyegzik a szkeptikus, modern felfogású/életvitelű emberek?

Figyelt kérdés

2012. szept. 26. 22:24
1 2 3 4
 11/40 Ezalor ***** válasza:
64%

"Mindig beelőz valaki, aztán kavarc van!"

Hivatkozz a válasz idejére, vagy a sorszámára. ;)

2012. szept. 26. 23:37
 12/40 anonim ***** válasza:
10%

Talán azért, mert soha semmi bizonyítékot nem mutatnak fel a hívök.

Anélkül meg lehet bármit mondani...

Na de megyek is, fél kettöre idöpontom van a sumér idöutazók közösségének 3. évfordulóján.

2012. szept. 27. 00:40
 13/40 anonim ***** válasza:
Mert a XI. században élünk, és évszázadok óta minden jel egyre arra mutat, hogy a "természetfeletti" csak az ismeretlen elől menekülő ember mentsvára.
2012. szept. 27. 07:48
 14/40 anonim ***** válasza:
0%

Ejnye-bejnye, mit olvasok egY "kereszténytől"?

Jézus követője nem bunkóz le senkit ha nem is értenek vele egyet.:)

Az előző pedig úgy látom véletlenül, 11.századot írt 21. század helyett.

Egyébként bizonyított tény, hogy van teremtő, de nem vitatkozok.

Zsömle/lány

2012. szept. 27. 07:57
 15/40 anonim ***** válasza:
100%

>bizonyított tény, hogy van teremtő

lol zsömle

2012. szept. 27. 10:31
 16/40 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Azért mert nem abban hisznek amiben te. (szerintem)

Hogy ez mire bizonyíték azt mindenki döntse el maga.

De tény hogy minden élőlényben ott van az életösztön.

Igazam van?

Minden élő szervezet belső rendje egyetlen sejtből alakul ki, ami osztódik. Nem létezik olyan élőlény, ami meg szeretne halni. (vagy valami ilyesmi)

Hogy létezik az, hogy ennek a csodálatos struktúrának, aminek sikerült elhagyni az élettelen anyag állapotát, és önmagát az emberi agy és a fizikai test komplexitásáig eljuttatni, időben nem sikerül fenntartania ezt a komplexitást?

Tehát öregszik és meghal. S ez igaz az összes élőlényre.

A bűn zsoldja a halál.

2012. szept. 27. 15:25
 17/40 anonim ***** válasza:
Az életösztön egy nagyon csalóka fogalom. Azt kell megérteni, hogy az élőlényeknek nem eredendő tulajdonsága az életösztön, hanem az életösztön éppen az a tulajdonság (pontosabban tulajdonságok rendszere), ami az adott élőlényt arra készteti, hogy minél hatékonyabban örökítse tovább a genetikai kódját, tehát hogy szaporodjon és sokasodjon. Tehát az életösztön egyáltalán nem az élet alapvető sajátossága, de a fennmaradáshoz elengedhetetlenül szükséges.
2012. szept. 27. 15:50
 18/40 anonim ***** válasza:
Ha nem lennének modern felfogású emberek, nem ülnél a gép előtt. De aki az ilyen reptoid/annanuki/loú/veccő/démon/szellem/farkasember/vámpír/ zagyvaságokban hisz, arra a hülyénél jobb szót nem tudok! Egyébként a különböző hitekben az a vicc, hogy egy és ugyanaz az egész (pl: zsidó, muszlim, keresztény) mivel mindegyik egy Istenről szól és a hívők még ölik is egymást az igazukért.
2012. szept. 27. 15:51
 19/40 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Tehát az életösztön egyáltalán nem az élet alapvető sajátossága, de a fennmaradáshoz elengedhetetlenül szükséges."

Elengedhetetlenül szükséges. Hát persze hogy az egyébként nem lenne élet. Nem csalóka. Életösztön. A mértéke változhat de mindegyik élőlényben ott van.

A legkomplexebb az ember.

2012. szept. 27. 16:28
 20/40 A kérdező kommentje:

Azért jókat nevetek, miközben olvasom a kommenteket! Jól elvitázgattok, igazság szerint nekem bele sem kell hogy szóljak! :)

Annyit hagy fűzzek hozzá, hogy nem vagyok egyik felekezet elkötelezett híve sem, csak sok mindenre rá ébredtem magamtól, és elkezdtem tisztábban látni és számtalan valláson, izmuson már végig rágtam magam, de talán a legközelebb hozzám, mint már írtam valahol előrébb, a Manicheista vagy is az érdek nélküli szeret vallás áll!

Ez a leghitelesebb talán a Védikus iratok mellett, de kellő odafigyeléssel a lényeget mindegyik, még az eltorzított világvallások közt is meg lehet találni!

2012. szept. 27. 17:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!