Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Miért van az, hogy ha valaki...

Miért van az, hogy ha valaki hisz egy természet feletti teremtő Isteni erő létezésében, azt mindjárt, és azonnali hatállyal "hülyének" bélyegzik a szkeptikus, modern felfogású/életvitelű emberek?

Figyelt kérdés

2012. szept. 26. 22:24
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
95%
Jogotokban áll hinni, vagy nem hinni, de csak az ostoba ember nézi le és gúnyolja a másikat hitéért és meggyőződéséért.
2012. szept. 27. 18:24
 22/40 A kérdező kommentje:
Jogos, jogos! :)
2012. szept. 27. 18:39
 23/40 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

Mi az a "Manicheista" vallás?

2012. szept. 27. 21:39
 24/40 A kérdező kommentje:

Jogos a kérdésed különben!

Azért nem akarok most bele menni, mert nem akarok oldalakat írni, napokat lehetne róla beszélgetni! Én több könyvön, több előadáson rágtam át magam a témában! Ajánlani tudom, akár a komolyabb érdeklődőknek, akár a kissé fogékonyabb szkeptikusoknak is!

A lényeget megtalálod a google-ban, de az is már helyenkét torzított! Ez egy viszonylag jó kis dió héj az erre kíváncsiaknak! [link]

Akit ez jobban érdekel pár az általam belinkelt dióhéjtól annak ajánlom még figyelmébe ezt a pár videót:

http://www.youtube.com/watch?v=ZQyOzxqUMhA

http://www.youtube.com/watch?v=wIfjUydyxOk&feature=relmfu

2012. szept. 27. 22:00
 25/40 anonim ***** válasza:

Az "értelmiségiek" nagy része nem hisz Isten vagy isteni erők létezésében, Én "értelmiségi" vagyok, de nem zárom ki Isten létezését. A világról tanulni kell, mi is teremtő erővel bírunk, miért ne létezhetne egy vagy több felsőbbrendű lény?!

Erről még ezernyi gondolatot tudnék írni, de most legyen elég ennyi.

2012. szept. 27. 22:29
 26/40 A kérdező kommentje:
Igen, mindenki bír teremtő erővel, de attól még senki sem lesz maga a teremtő Isten! Ezt azért szögezzük le szerintem! :)
2012. szept. 27. 22:43
 27/40 A kérdező kommentje:

Másodszor pedig: ez az "Értelmiségi" kifejezés annyira egy relatív fogalom manapság! Gondolom ha ennyire hangsúlyozod, akkor biztosan diplomás ember lehetsz(ez az ő szokásuk)! Én jó magam nem vagyok diplomás, de eddig még mindenkivel megtaláltam a közös nevezőt az élet minden terén! A legbutábbtól a legokosabbig!

Ezért is írtam, hogy ez az értelmiségi szó, egy annyira tág skálán mozgó fogalom, mivel láttam már nagyon jól gondolkodó, olvasott és művelt szakmunkást is, és alpárian bunkó, több diplomást embert is! Szóval remélem érted/értitek hogy vajon mire is szeretnék kilyukadni!? :)

2012. szept. 27. 22:50
 28/40 A kérdező kommentje:

Ezt még az eddig belinkeltekhez záró részként! :)

http://www.youtube.com/watch?v=EQeYQOncJ5A

2012. szept. 27. 23:22
 29/40 anonim ***** válasza:

"eddig még mindenkivel megtaláltam a közös nevezőt az élet minden terén!"

Khm... akkor talán próbálj meg válaszolni #9-re.

2012. szept. 28. 00:12
 30/40 A kérdező kommentje:

Khm... Akkor ezek szerint bele tapostam a lelki világába egy diplomás kis liliomszálnak? Nem de bár? Az igazság már pedig az, amit kifejtettem! Az én szememben attól mert valaki diplomás, még nem lesz nagyobb, vagy jobb ember!

Az csak egy papír amivel, tudod kitörölheted a .... szerintem sejted midet! Az igazi tudás nem sajátítható el oktatási intézmények falai közt (szerintem)! Arra mindenkinek magától kell rájönnie!

Ha valaki meg egy mulandó kis papír (ebben az esetben most ez ugye a diploma) miatt felsőbbrendű státuszba helyezi magát a többi emberrel szemben, akkor az az ember ezzel a saját maga szegénységi(és ezt most szigorúan agyi színvonalra értem)"bizonyítványát" is megszerzi/megkapja a másik mellé! Remélem érthető voltam, egyenes, világos, és persze minden estere sem sértő!?!?

2012. szept. 28. 00:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!