Szerintetek Létezik olyan, hogy kopogó szellem?
Tudom mit jelent a poltergeist szó...
Oké. Tegyük fel, hogy hiszek a létezésébe.
Különös kopogások, reccsenések és csattanások. Eltűnő, majd a legvalószínűtlenebb helyről előkerülő tárgyak. Aligha hinnénk, de ezek a fenti történések lehetnek poltergeist-jelenség első, kezdeti tünetei is. Ezután pedig ami következik: iszonyú felfordulás, tárgyak repkedése, zűrzavar. Ezek után a jelek eltűnnek, minden furcsa dolog megszűnik. Mintha nem is lett volna.
Te azt írtad, recseg a padló, meg a tévé főleg éjjel. Hőingadozás. Nappal a tévét nézed, ezért felmelegszik, majd éjjel, egész éjjel kikapcsolva van, kihűl, ezért recseg. Ez mindenhol így van. Ez nem szellem!
Nem gúnyolódás, a tényeket írom ide:
A poltergeist- jelenség egy női ikerpár "találmánya". Két lánytestvér szórakozásból kitalálta, hogy a lábujjaik ízületeit ropogtatva ijesztgetik családjukat, mondván, hogy kopogószellemmel állnak kapcsolatban. Legnagyobb meglepetésükre bejött a trükk, majd egyre szélesebb körben terjedt a hírük. Idővel rájöttek, hogy ezzel a mutatvánnyal pénzt is lehet keresni, végül egész életükben ebből éltek. Hosszú életkort értek meg. Amikor már csak egyikük volt életben, a halálos ágyán bevallotta a valóságot.
De hiába, a legenda tartja magát azóta is.
Az erről szóló dokumentumfilmet a NatGeo csatornán láttam, a testvérpár neve és hogy mikor éltek, már nem jut eszembe.
Szerintem létezik a poltergeist, a leghíresebb ilyen eset a Rosenheim-i, amit Max Planck intézet két tudósa is megfigyelt.
(Tudom a wiki nem túl hiteles, de bárki utánna nézhet más forrásból is)
Azonban a te esetedben, kérdező szinte biztos, hogy nem erről van szó. Vagy ha még is az lenne, akkor sem feltétlenül szellem áll a hátterében. Lehet valami ritka, ismeretlen természeti jelenség is, de most tuti, hogy csak hőtágulásról van szó.
1.locsolj körbe a lakást szenteltvízzel és dobj bele egy égö gyufát.
Kérdésedre válaszolva: igen, valószínűleg tényleg kísértettel van dolgod. viszont elég nehéz elképzelni hogy hozzád tapadt egy szellem:D szóval ne csodálkozz ha gúnyolódnak, MA SEM Bizonyított tény hogy szellemek léteznek:P.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!