Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Azok, akik tényleg elhiszik...

Azok, akik tényleg elhiszik Isten létezését, milyennek képzelik el?

Figyelt kérdés
2012. máj. 26. 21:59
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
Mami.. szerintem túl komolyan fogtad fel ezt az egész témát..:DD
2012. jún. 10. 15:14
 32/37 anonim ***** válasza:

Igen kérdező ha téma az Isten fogalom akkor az komoly témának számít. Mert egyik oldalon nagyon sok téveszmés embert teremt, vagy épp elmebajt, aztán szélhámosságoknak széles választékának ad lehetőséget, hogy kihasználhassák a hiszékeny embereket.

Holott az isten fogalom ismerete azért lényeges, hogy az életet helyesen élje az ember. Önmaga életének hossza és elégedettségére illetve a a halál után elérhető létezés, vagy épp megsemmisülés megismerése miatt.

2012. jún. 12. 18:50
 33/37 A kérdező kommentje:
erről nekem megvan a saját véleményem, de hagyjuk, ez egy teljesen más dolog volt, amit te naaagyon nagyon felvettél..pedig hiába..xd
2012. jún. 12. 21:03
 34/37 anonim ***** válasza:
es az erdos kulipinytos valasz megalta a helyit vayg men?
2012. jún. 12. 21:25
 35/37 Antimod ***** válasza:
Szerintem egy mindent átfogó, mindent ismerő tudat, amely magába foglalja a világegyetem(ek) összes energiáját, rezgését és szellemét. Nem hiszem, hogy ember külseje van, ha van egyáltalán "külseje".
2012. jún. 18. 11:29
 36/37 anonim ***** válasza:

valóban nem szeélyes vagy emberforma istenről van sz hanem csak Energiáról amely úgy fogalmazhatnánk saját "farkába" harap, zárt.

De amelynek az élet keletkezése köszönhető, az nem univerzumi, hanem a Földünk Tudatossá vált Energiája.

Az univerzumi energiák csak maguk alkotta primitív tudatnak minősülnek.

A földi energiák szintén primitívek voltak az élet spontán keletkezésekor.

A vallások dogmái itt tévednek amikor azt mesélik Isten a kezdetben szólott az emberhez... Nem. Ha megtanult szólani"-- helyesebben rezdülve hangot utánozni, azt már csak az ember keletkezése és az ember megszólalásának köszönhetően történhetett- azokat a hangokat képes utánozni, mint hárfa húrja -ha nagyon ritkán kiszakad belőle- kisebb, miniatűrnek számító több húr, amivel megformáz valami ember formát, rajzolatot.- ha egy élő ember, valami tettével kiprovokálja. -- De még ez a miniatűrnek számító 3-4 embernyi nagyságú- Jelenése is, árt az élő embernek.

Mint tudatossá vált energia mindig a már keletkezett élőtől, mint az ember és a maga alkotta természettől válhatott tudatossá -- különben univerzumi primitív tudat vagy törvény marad.(atomi fizika törvény)

2012. jún. 19. 04:56
 37/37 anonim ***** válasza:

Tudod kérdező, engem soha nem érdekelt az isten-téma, még ez a szó is hiányzott a szókincsemből a vallások szövegeit, bármelyiket, csupán egy nagy maszlagnak tartottam. Viszont az nagyon érdekelt, hogy minek köszönheti az ember azt hogy él, azt hogy gondolkodik, vagy miért van olyan nagy különbség a komás betegek között érzettre". Vagy mi lehet az amit minden élőnél, állatnál is érzékeltem életem során és mi az aminek köszönhetően a kezemtől meggyógyultak az emberek a klinikán. A komást visszahoztam-- pedig lemondtak róla az orvosok. A több éves bénát meggyógyítottam-- saját lábán ment haza. Vagy a nyaktól lefelé két éve béna nagyon sérült fiatalt annyira sikerült rendbe hoznom, hogy újra használta a kezét, ülni tudott és ellátni önmagát tolókocsival egyedül közlekedni.

Tehát olyan elméleteket kellett keresgélnem ami az érzékelésemre a gyógyító képességemre az életre adott válaszokat -- meg is találtam az ókori kínai gyógyászatban.

S aztán keresgéltem, mert volt egy olyan képességem még, amiről soha senki nem tudott csak a szüleimen és a férjem. -még a gyerekeim se! Ennek köszönhetően mindig többet és többet tudtam meg a természet fantasztikumáról, és csak a legvégén jutottam el a lélektől --az isten fogalomig. Az élettől a halhatatlan lét lehetőségéig.

Ezért írtam azt, hogy ki miképp képzeli el isten létezését és milyennek- az annyira különböző mivel a vallások általi zűrzavaros tanításoktól függ és az egyes emberi hiszékenységtől -- vagy is nem sok értelme van így ilyen okból, a kérdésednek, mert vagy ateista választ kapsz vagy vallások által belesulykolt választ általában, de nem az igazat

2012. júl. 30. 17:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!