Miért kezdek el erősen könnyezni, ha Istenre vagy Jézusra gondolok?
főleg akkor, ha a szeretetről van szó. Pl. olvastam egy gyerekszájat ma, és ennél a résznél valamiért könnyezni kezdtem:
"Kedves Isten! Úgy érzem, Jézus a barátom. És mivel a tiéd is, mi ketten is barátok vagyunk. Igaz?"
Meg amikor a Szent László templomban megláttam Jézus szobrát, amikor a keresztre van feszítve, és fájdalmasan felnyög, akkor szabályosan elsírtam magam. Esténként is, amikor imádkozás közben "beszélgetek" Istennel, mindig könnyezek. És most is, ahogy ezt írom. De ez nem csak Istennél és Jézusnál van, hanem akkor is, ha egy elhunyt szerettemre gondolok.
Valószínűleg múltbéli külső- és önkondicionálásokra történő automatikus reakciókról van szó.
Valamikor én is (majdnem) hasonlóan éreztem, de ma már undort és hányingert érzek, ha hasonló jelenségeket tapasztalok.
A föld legnagyobb átverésének tartom a keresztrefeszített és önmagát önként halálra adó, majd feltámadó és ezzel mindeneket és mindenkit megváltó Jézus Krisztus történetét.
Valójában egy lázadó zelóta lehetett, fattyú (Pantera nevű római katona fia), akit társaival oszlopon végeztek ki a rómaiak.
Igazán megható történet!
"Ímé eljövök hamar!" -mondják már közel 2000 éve. (állítólag)
Lehet, hogy követni szeretnéd Jézust, azért könnyezel. :-)
Magát önként vágóhídra adta... száját nem nyitotta szóra... ostoroztatott, veretett...(persze) utána feltámadt...
Jó kis buli!
ostoroztatott
veretett
hiszen vérontás nélkül
nem lehet szeretet
ezért
ostoroztatott
veretett, hogy
legyen a világban szeretet
Perverz! :-)
Én erősen hívő vagyok, aki el akarja velem hitetni, hogy Isten nem létezik, az húzzon el az anyja kínjába!
Erősen hívő létedre hogy mondhatsz ilyet jó keresztény princípia szerint felebarátaidra? Inkább imádkozz értünk hihetetlen bűnös lelkekért, nehogy a pokolban lakoljunk:DDD
Ez teljesen egyértelmű. Annyira meghatódsz, hogy könnyezel.
Ez egy teljesen normális dolog.
Semmi köze a sírásodnak se istenhez se Jézushoz.
Az elgyengülésed oka a lelked érzékenysége, könnyen meghatódsz dolgokon emlékeken átélt és elveszített szeretteid emlékén ami a legtermészetesebb, egy esküvői szertartásban van valami megfoghatatlanul csodálatos a boldogság ígérete-- amire mindenki vágyott és vágyik.
Istenhez csak annyi köze van hogy az őseink a teremtéskor tőle kapták a lelküket amit sok sok generáción keresztül miniatűrként az ivarsejtekben átörökítették belénk, amit mi az életünk során felnevelünk ember nagyságra és megtöltjük érzelmekkel és sok sok tapasztalattal-- majd ha lejár az időnk, a testünkből kilépve, visszatér a Földünk isteni hatalmas Lelkéhez.
Tehát semmi rendkívüli nincs abban hogy sírva fakadsz-- ilyen a lelked. --nem ártana kicsit erősíteni, mert így nagyon kiszolgáltatott is vagy és áldozattá válhatsz a lélektelen embereknek. (van lelkük az ilyeneknek is de már túl mocskos)
Kérdező
Keress rá egyenként ezekre a fejezetekre
60.f. Szeretet, szerelem, barátság, és elmúlás...
19. f. A két csodálatos lelkünk.
S akkor megérted mit miért írtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!