Hiszel sellőkben? Milyen sellős történeket ismersz? (nem kishableányra és h2o-ra gondolok. ^^ ) én hallottam egyet. Bővebben lent.
vagyis inkább több olyat,hogy tengerparton,mintha sellőt láttak volna. jó nyugi,nem veszem be... de azért.. :SS nem tudom...én hiszek bennük. :$
kérlek viccet,bunkóságokat ne írjatok mert így névtelenül könnyű. köszönöm.
14/L
15:15
mert már tudnánk a létezésükről, ha ilyen gyakran feljárnak napozni:)
"Ha tényleg léteznének sellők, akkor az utóbbi 200 évben is látták volna őket."
nem bizots mert lehet elbújtak előlünk mert nem akartak öngyilkosok lenni
én hiszek bennük de sajnos nem tudok történetet bocsi :S
Igazából felőlem mindenki abban hisz, amiben csak akar. Szimplán leírtam, hogy én miért nem hiszek bennük, és ezt a magam részéről megrendíthetetlen érvnek tartom.
Ja, konkrét történetet én sem tudok, de az egyik előadáson, ahol szóba jöttek ezek a hiedelemlények elmondta a tanár, hogy a sellők valójában nagyon rondák voltak, a szép nő képzete csak később alakult ki köréjük. Az első beszámolókban mind förtelmesen ocsmány volt. És ezt most teljesen komolyan mondom/írom. De ez általánosságban is igaz a hiedelemlényekre, hogy korábban gonosznak/rútnak írták le őket, de a XIX. században elkezdték őket átformálni az írók (szépirodalmi művekben) az alakjukat, plusz új tulajdonságokat költöttek hozzá. Ilyenek pl. a tündérek is. De róluk inkább nem is írok, nem akarok nagyon illúzióromboló lenni. Akit érdekel, utána járhat Pócs Éva könyveiben az ilyen témáknak (néprajzos, a tündérekkel is foglalkozott, meg még sok minden mással, sellőkre nem emlékszem.)
A lényeg: ha a tudomány téved, és léteznek sellők a tengerek mélyén, akik előlünk bujdosnak, akkor jobban is jártunk vele, hogy ott maradtak. Ja, ráadásul gonoszak is. Szóval tényleg jobb nekik lent.
Én találtam érdekes videókat, bár nem hiszem, hogy igaziak de azért jók:)
http://www.youtube.com/watch?v=z_ElsEJe0Kw&NR=1&feature=fvwp
http://www.youtube.com/watch?v=M5WHmP6vgIw&feature=relmfu
Ez a 2 videó viszont elég abstract félelmetes
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!