Milyen sellővel, tündérrel, egyéb ilyesmivel kapcsolatos történeted van?
Figyelt kérdés
Írd itt le!2012. márc. 10. 20:26
1/15 anonim válasza:
Láttam a Kis hableányt és a Pán Pétert az számít?
2/15 anonim válasza:
Nos én Csallóközben élek, amit régen az emberek Aranykertnek hívtak, mert a legenda szerint tündérek éltek itt. :D De igazából történetem nem igen van.
3/15 Diavolino44 válasza:
Ezek igazándiból legendák, abból a korból amikor még az emberek tisztelettel fordultak a temészet felé. s ezek a lények egyes őselemnek a képviselői. Sellő= víz, tündérek= levegő, koboldok törpék= föld, s most nem jut eszembe a tűz jegy alakja. :(
Én amúgy hiszem hogy léteztek, de mivel az embernek nincs szüksége a természetre s az erőit a legkevésbé sem tiszteli ezért már régóta nincsenek jelen csak a mesékben, mondákban.
4/15 anonim válasza:
AZ utolsó válasz nagyon tetszik. Szerintem is régen létezhettek. Hisz szinte midnen nép mitológiájában megtalálhatóak és nagyon hasonló módon vannak lefestve interneten is olvastam olyan régészeti leletekről amik törpék vagy akár egykor élt óriásokról számolnak be. A sellők érdekes dolog. Szerintem léteznek. Gondoljunk csak bele. Azt mondják, hogy a vízben kezdődött az élet. Miért ne fejlődhetett ki egy emberi értelemmel bíró vízi lény? Csak értelemszerűen a vízi és nem a szárazföldi léthez alkalmazkodott.
5/15 anonim válasza:
Nem találtuk meg a csontjaikat és nincsenek evolúciós ág.
6/15 Tibi010 válasza:
Figyeljetek minden ilyen fajta lényeket pl:ork,manó ilyesmi mind léteztek csak úgy ilyeneket nem lehet kitalálni.
7/15 anonim válasza:
Tűzjegy mesékben a sárkányok! J. R. R. Tolkien könyvében a Szilmarillokban például kerek-perec úgy írja le, hogy a törpök a kövekből lettek.
8/15 A kérdező kommentje:
Ha régen léteztek és most nem, akkor az egy kihalt faj. Másképp ma is találnak rájuk való jeleket, úgyhogy most is lehetnek.
2012. ápr. 1. 22:27
9/15 A kérdező kommentje:
Egyszer beszéltem egy sellővel...
2012. ápr. 1. 22:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!