Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egyetértesz azzal hogy csak...

Egyetértesz azzal hogy csak az kapjon munkanélküli (és egyéb ezzel kapcsolatos) segélyt aki közmunkát végez?

Figyelt kérdés
Addig amig a münkaügy nem talál neki szakmájába vágo munkát addig a segélyért végezzen közmunkát a diplomás is és a 8általánost végzett is. Egyetértenél egy ilyen jogszabályal?
2011. máj. 23. 20:37
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
Az ötleteddel csak az a baj,hogy nincs annyi közmunka,amennyi a munkanélküli.
2011. máj. 23. 20:47
 2/7 anonim ***** válasza:

Csak akkor, ha lenne lehetőség dolgozni, csak az adott ember valamiért nem akar. De sajnos a mai helyzet sok helyen az, hogy egyszerűen nem lehet elhelyezkedni, mert vagy nem vág oda a szakmád, vagy túl idős vagy, vagy túl fiatal, vagy 20 évesen nincs 5 év munkatapasztalatod...

De aggi szerintem nem igazán volna túl normális dolog kihajtani az embert utcát söpörni, amikor önhibáján kívül munkanélküli lesz, és esetleg diplomával a kezével a cigányasszony között szabályosan megalázkodhat az éhenhaláshoz is kevés alamizsnáért.

Persze a fenti rész csak akkor igaz, ha önhibáján kívül nem jut munkához. Mert az megint más tészta, akinek a saját képzettségéhez, vagy legalább lehetőségeihez képest lenne megfelelő munka bőven, csak épp lusta és nem akar dolgozni. De a legtöbb esetben inkább a fenti helyzet áll fenn.

2011. máj. 23. 20:48
 3/7 A kérdező kommentje:

de ezt nem lehet objektiven megítélni szerintem h ki az aki azért nem dolgozik mert szakmájában nem tud elhelyezkedni és ki az aki nem akar dolgozni. mert mondjuk egy pedagous aztmondja h ő nem megy el 80-90 ezerért tanitani mert nem ezért tanult 5 évet h anyit se keresen mint egy szemeteskocsis. és vár arra h egy magánsuliba bekerüljön ahol párszázezret fizetnek neki. ő akkor nem akar dolgozni vagy nem talál munkát?vagy egy diplomás mérnőknek aztmondom h menjen el 100ezerért dolgozni.nemfog pert ennél értelemszerűen többet kap ha munkát kap.

és mivel az ilyet szerintem nem lehet észerűen szétválasztani attol a cigánytol aki elvárja a segélyt mert a 17 gyerekét etetni akarja de dolgozni meg nem. persze elvileg igy szétlehetne de ez amellett h raszizmus még általánosítás is hiszen lehet h pont annak a cigánynak akit automatikusan utcára küldtek seperni van 2 diplomája. ezért mondom h szerintem tanulmányoktol fügetlenül menjen mindeki aki segélyt akar. persze ha van olyan hely mondjuk menhelyen meg kell szervezni az állatok átrendezését vagy szerelni kell a közmunkások fűnyiroit akkor értelemszerűen a szerelő munkanélküli megy szerelni a logisztikus vagy valami állategészségügyes megy a kenelbe. mehet akár mind2 hiszen a segélyt igyisugyis megkapja.

nem a világot akarom megváltani csak mint gondolat vetődött fel bennem ez

2011. máj. 23. 21:05
 4/7 anonim ***** válasza:

ez a kérdés egy kissé (nagyon) ZAVAROS

először a szóban forgó ellátás nem „munkanélküli segély”, hanem rendelkezésre állási járadék

másodszor egy ez max 28500 HUF/hó – tehát egy ménkű nagy nulla

harmadszor a munkaügyi központ nem szokott munkát találni… ők maguknak teremtenek munkát…

negyedszer pontosan a munkaügyi szabályok miatt van munkanélküliség

ergo

ha nem lenne különböző fedőnéven szociális segély (jelenleg rendelkezésre állási járadék, de sokan rokkant nyugdíja menekülnek), akkor nem lehetne fenntartani a munkavállalók ún. „vívmányait”. Ezek ugyanis kizárólag a munkaerőpiacról kiszuperált emberekkel együtt képzelhetők el. Gondolj, pl. Kínára. Van ott vmilyen érdemi „védőháló”? Nincs. Jelentős ott a munkanélküliség? Nem jelentős. Mindenki kétségbeesetten dolgozik. És gondold azt is tovább, hogy ez mennyire tetszik neked. Vannak pozitív oldalai, pl. hosszútávon kifejzetten perspektivikus, de vannak árnyoldalai is.

2011. máj. 23. 21:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem a cigányok a támogatás-biznisz első számú haszonélvezői.

Pl. Mezőgazdaság

30-40 ezer magyar gazda horribilis támogatást kap évente

több megy el rájuk, mint szociális segélyre

minek is?

nem mindegy az, hogy húsz 30 hektáros birtok helyett egy 600 hektáros birtok termeli meg ugyanezt

valóban kell ezt támogatni?

Minek?

Vagy oktatás (a szent tehén)

Tömegével képzünk 4-5 millió forintért funkcionális analfabétákat ez a rendszer ebben a formában döbbenetesen pazarló…

És hosszan folytatható a sor

PS: szociális segélyre kb. a központi ktgvetés főösszegének 0,4%-a megy el.

Persze vannak egyéb tételek is, de ezek jelentős része nem a címzettekről, hanem a szolgáltatókról szól (pl. a katasztrofális eredményeket produkáló oktatás)

A „cigányok” össz-vissz 1-2%-ot szednek ki a központi ktgvetésből

És az is jelentőrészben visszafolyik oda

Pl. 25% ÁFA

Vagy ha a gonosz segilyes élvezeti szereket fogyaszt akkor jövedékadó (egy pakli cigiben több mint 70% az adótartalom)

Nem itt folyik el a pénz

a „segilyes-kérdés” lényegében gumicsont a plebsznek + biztonsági szelep (senkinek se jönnek jól egy éhséglázadás)

2011. máj. 23. 21:41
 6/7 anonim ***** válasza:
79%

Én mentem volna szívesen akár közmunkára is pályakezdőként (pláne hogy az akkori szabályok szerint nem is lettem volna köteles mindenfélét elvállalni, és nekem jól jött volna, ha legalább 3 havi munkatapasztalatot beírhatok a CV-be), de nem voltam arra se jogosult :) Csak akkor lettem volna, ha megállapítják az aktív korúak ellátását, de ahhoz meg gazdagnak számítottam, ha már egy szakadt Trabant a neveden van, már nem jár.

Mire meg jogosult lettem volna tartós munkanélküliség okán, már találtam rendes helyet.

Egyébként valóban nem a munkanélküli segélyezés jelenti a nagy terhet az államnak. Ezek eddig is csak pár hónapig jártak, és csak akkor, ha már volt legalább 200 nap munkaviszonyod (szóval előzőleg már fizettél be járulékokat)

Inkább a családi pótlék, gyes, meg hasonlók azok, amik elgondolkodtatók. Ezek ugyanis hosszú évekig járnak, alanyi jogon, de a legröhejesebb, hogy ezekhez még csak magyar állampolgárság se szükséges, csak itt lakás.

Na, akik segélyre rendezkedtek be, azok ezekből élnek, nem a munkanélküli ellátásokból. Ezért sok változást nem fog hozni az életükben az, hogy a munkanélküli segélyeket megkurdítják...

2011. máj. 24. 00:16
 7/7 anonim ***** válasza:

segélyre rendezkedtek be

szvsz

ez így ebben a formában bullshi@t

inkább ebbe menekültek

ebből nem lehet megélni

a GYES, a GYED és a többi juttatás is egy ménkű nagy nulla

kb. arra elég, hogy ne haljon éhen a delikvens

nem itt folyik el a pénz meghatározó része

+ ezeket a alrendszereket kizárólag a teljes rendszer függvényében lehet vizsgálni

ÖNMAGUKBAN NEM

még a céljukat sem érték el

úgymond enyhíteni akarták a szegénységet és inkább elmélyítették azt...

ettől függetlenül a jelenlegi körülmények között önmagában ezektől a megtakarításoktól érdemi javulást remélni önámítás

itt sokkal mélyebb változásra van szükség

2011. máj. 24. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!