Tudnátok nekem olyan filmeket vagy sorozatokat mondani ami természetfeletti lényekről szól, és van igasság alapja?
"természetfeletti lényekrõl"
"és van igasság alapja"
Mit értesz te természet felettinek, aminek lehet igazság alapja? Dinoszaurusz?
Odaát (eredeti cím: Supernatural)
Több olyan rész is van benne, ami valóban megtörtént eseményeken alapul. Például az egyik részben a főszereplők egy évtizedek óta halott sorozatgyilkos szellemét üldözik, aki még halála után is gyilkol.
Utána néztem, és a fickó, akiről az epizódban szó van, valóban létezett! Tényleg sorozatgyilkos volt és úgy halt meg, ahogy a sorozat is említi.
A részek többsége különböző kultúrákban fellelhető mítoszok és legendák "szörnyeit" veszi alapul. Ezért nem egy olyan epizód van, ahol valamiféle "helyi legenda" szolgáltatta az alapot, és így valóban van igazságalapja a dolgoknak.
Ilyesmire gondoltál?
Én meg nem értem, hogy a kommentálók szerencsétlen miért biztatják butaságokra.
Minden természetfeletti lény folklórokban léteznek csak. Természetesen, ha megvizsgáljuk a folklórok alapjait, akkor lehet a néphiedelem és a valósággal párhuzamot vonni, de nem úgy, mint ahogy a többi kommentáló írja.
Szakirodalom foglalkozik ilyennel. érdemes olvasni, mert érdekes. Ne alternatív tudomány és áltudományi munkákat olvas, mert azok megtéveszthetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!