Ki az, akinek kételkedik a szellemvilág létezésével kapcsolatban a történetünk elolvasása után?
3 évvel ezelőtt Szüleimnél töltöttünk egy hétvégét. Előzményként tudni kell, hogy Szüleim nem hisznek a szellemvilágban és az eseményt megelőző hónapban vásároltak egy antik hatású nagy tükröt a hálószobába, illetve egy kínai ébresztőórát, amit én állítottam be (nem az első ilyen óra volt). Bár ébresztőt nem tettem rá, minden nap 02.00 és 14.00-kor megszólalt (annak ellenére, hogy 24 órásra volt állítva).
Utólag tudtuk meg, hogy néha bekapcsolt magától a TV is, ami addig ment, amíg ki nem nyomták.
Ez volt eddig a hallomásból szerzett információ.
Azon a bizonyos hétvégén a "tükrös" hálóban aludtunk, amikor is felébredtem egy gépiesen csengő szóra, mely úgy hangzott, mintha egy mellettem álló ember súgta volna oda. Felültem az ágyból - az akkor még sötét szobában, majd átgondoltam a dolgot és kezdtem visszafeküdni, hogy biztos magamban beszéltem, vagy álmodtam. Ebben a pillanatban megszólalt Feleségem: - Te is hallottad? Megmondom őszintén, Férfi létemre a hideg futkosott a a hátamon.
Ezután feloltottam a lámpát, 02.00 volt és kiderült, hogy Feleségem ugyanazt a szót hallotta, amit én is.
A csavar a történetben: az a bizonyos szó egy név volt, méghozzá a családunkon belül nekem adott becenév, amiről még Feleségem sem tudott...
Megfogtuk a cuccainkat, átmentünk a másik szobába, reggel Édesanyám megdöbbenten vette észre, hogy nem vagyunk a hálóban. Mikor reggel elmeséltük a történetet, kinevettek minket, mint mindenki, aki hallotta.
Elég ha mi tudjuk, hogy ez nagyon is komoly volt - azóta sem aludtunk ott.
Tipikus "messziről jött ember azt mond, amit akar" történet.
Arról nem is beszélve, hogy ha hajnali 2-kor valaki súg valamit,nem hogy az adott szóra nem emlékszem, de azt se tudod megmondani, hogy fiú vagy-e vagy lány.
A tükör a szellemvilágban átjárót jelképez - ha jól tudom, bár nem vagyok otthon az ilyen dolgokkal kapcsolatban.
A romák pl. nem hiába takarnak le minden tükröt egy szerettük elvesztésekor, virrasztásnál (ők eléggé hisznek benne). De ha butaságot beszélek, javítsatok ki.
nem a középkorban élünk
Kedves #5/6!
Hidd el, emlékszünk és nem rettenek meg mindentől, de féltünk: gépies férfi hang volt.
Ökölbe szorított kézzel és mindenre felkészülve mentem el a villanykapcsolóig.
Ezt csak az tudja, aki átélt már hasonlót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!