Szellemet lát a gyermekem?
igen amit írtál lehetséges nagyon sok gyereknél előfordul ez a jelenség, az ő tudatuk még nyitottabb és az érzékelés sincs elnyomva materiális dolgok felé..
ha a te szemléletmódod nem tér el ettől a jelenségtől(gyerek esetleg szellemet lát) nem támogatom h pszichológushoz elvidd mert ő is ugyanezt fogja mondani amit én hiszen én is azzal foglalkozom!!!
sajnos a társadalmi nevelés hatására ezenképességek amelyik gyereknél fenn is állnak 5-7 éves korukra nagy többségben megszűnnek !!!
PEDIG régen az ilyen gyerekeket különös bánásmódban és nevelésben részesítették és felnőtt korukra is megőrizték a képességüket ők azok ma akik médiumok látók stb!!
2011. dec. 27. 09:21
Régen SENKI nem hitt a szellemekben,sem a felnőttek sem a gyerekek nem látták őket. Ahogyan a többi babonában sem hittek. Ma már a tanulatlan falusi öregasszonyok sem hisznek benne. Csak újabban lettek babonásak az emberek. Ezt pedig a sok csaló "médium,jós" kihasználja. Jól meglehet ebből gazdagodni.
2011. dec. 27. 09:50
Honnan tudod hogy pont szellemet lát? Lehet bármi más. Gyerekek 5 éves kor alatt furcsa dolgokat csinálnak.
2011. dec. 27. 09:51
A 13/13-nak igaza van. A fiam 3 évesen a kockákat tologatta és tütült hozzá. Azt mondta,hogy ez egy vonat. Amikor mondtam neki,hogy azok kockák,felháborodott,hogy akkor is vonat.
A gyerekek fantáziája végtelen,és sokszor nem is különböztetik meg a valóságtól,és az álmaikat sem.
2011. dec. 27. 09:58
15/53 A kérdező kommentje:
Igen tudom.nem kismajmot akarok belöle csinálni,csak segiteni akarok neki.ha egyszer azt mondja fél a bácsitól,mert bántja,én mit csináljak?kinevessem?leorditsam?próbáltam megmagyarázni neki,h nincs semmiféle bácsi.erre tegnap bekopog az ajtón,h itt a bácsi.próbálom lebeszélni,de csak rosszabb.
16/53 A kérdező kommentje:
Örülnék,ha a fiam vonatokat látna,v bármi mást.és nem a bácsival jönne állandóan.hivtam egy nöt,aki megtisztitja a házat.ha lesz változás,le fogom irni.
3éves korig látja elvileg a gyerek ha utána is látja akkor egész életén át fogja.de ebből nincs baj.
2011. dec. 27. 10:31
18/53 anonim válasza:
Két éves gyerek nem hazudik. Tök mindegy szerintem, hogy az idióta hozzászólók mennyire bizonygatják, hogy valós-e ez a tapasztalat. A gyermek számára mindenképpen valós. Fél és az anyjától várja a biztonságot, segítséget. Én szülőként - márpedig anya vagyok - ezt a biztonságot próbálnám meg nyújtani a gyermekemnek. Azzal mindenképpen, hogy nem vonom kétségbe, hogy igazat mond.
Amikor első lányom kicsi, kb. 2 éves volt, gyakran emlegetett egy bizonyos Nínót, aki tartja a poharát, itt repül a szobában stb., de teljesen természetesen beszélt róla szerencsére és nem félelemmel. Pár hónapig tartott elég intenzíven, aztán abbamaradt, majd már nem is emlékezett rá.
2011. dec. 27. 13:50
Kérjük NE kövesse el a hibát, hogy pszichológushoz rángatja a gyermeket, ezzel rettentő sokat ártana neki! Árassza el a szeretetével, védelmével, de sose féljen, és ne hurcibálja orvosokhoz! Drogokkal meg véletlenül se tömje! Ha a gyereknek nem feladata, a képesség el fog múlni5-6 éves korára. Ha mégis, akkor rengeteg támogatásra van szüksége az ön részéről, mert sok negatívummal fog szembesülni a társadalomtól, (mint az itt hozzászólók némi hányada) és ezt ép ésszel csak ép gyökerekkel lehet csak kezelni. Különben depresszió, szorongás, súlyosabb esetben mentális deformitások, drogok, akár öngyilkossági hajlam is kialakulhat. Ön teheti a legtöbbet, hogy stabilizálja gyermekét. Sok irodalom található erről, de tartsa meg az egyensúlyt, ezzel is, mint mindennel, könnyen át lehet esni a ló bármelyik oldalára.
2011. dec. 27. 19:54
Először is tudd meg, ki az a bácsi és mit csinál. Lehet, hogy "csak egy bácsi", aki idegen neki, és ezért fél tőle. Menj vele oda, ahol van az a bácsi és mond meg neki, hogy nem bántja. De mond meg a bácsinak is, hogy most már menjen és nyugodjon meg, minden rendben lesz, vigyázni fogsz(tok) a kicsire. Érted ugye, mire/kire gondolok? (Barátomékra a frászt hozta 2.5 éves kisöccse, amikor sikítva kirohant a szobából, hogy ott egy bácsi a fotelban és folyik róla a víz. A nagypapi régen, nyáron amikor verejtékesre dolgozta magát a kertben, mindig ott hűsölt, abban a szobában volt a leghűvösebb, az a fotel volt a kedvence.) Nem lehet valami hasonló nálatok is :)?
2011. dec. 27. 20:34
Kapcsolódó kérdések: