Mi értelme van a szellemeknek?
A házunkban már több éve hallatszanak kopogások. Nem száradásról, korhadásról, stb van szó. A család összes tagja hallotta már. Én katolikus családban nőttem fel, de utóbbi időkben erőteljesen megkérdőjelezem nemcsak a saját hitem, hanem az összes vallást is. Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ezek szellemek. A család többi tagja pedig ezt hiszi.
És akkor a kérdés lényegére: mi értelme annak, hogy ha léteznek szellemek - akár jók, akár gonoszok - hogy kopogtassanak? Ez milyen dedós már, nem? Ha valaki meghal és van élet a halál után, nem dedózni fog! Soha semmilyen értelmét nem láttam a kopogtatásoknak, nem figyelmeztettek semmire az állítólagos halott rokonok. Csupán szabálytalan időközönként kopogtattak. Ennek mi értelme? Ha jó szellem és állítólag a rokonom, akkor nem fog ijesztegetni, ha pedig gonosz, akkor sem fog mert azzal maga ellen hergelne. Pedig a gonosz célja a megnyerés. Akkor ennek mi értelme?
Azt sem értem, hogy mi van a más vallásúakkal? Mondjuk az ateista hindukkal - a hindu vallás egy gyűjtőfogalom - vagy a buddhistákkal, akik semmilyen istenségben nem hisznek?! Vagy a zoroasztriánusokkal, stb...
Azt sem értem, hogy alakulhatott ki a lélek! Az evolúcióba mikor volt az a pont, amikor kialakult? Nem lehet szerintem ilyen határvonalat állítani... Vagy akkor az állatoknak is van lelkük? Nem tellik meg a túlvilág(a lélek elvileg halhatatlan)?
Azt sem értem, hogy ha van Isten, akkor neki mire jó ez a túlvilág, mennyország és pokol koncepció? Mire jó neki, ha valaki a mennybe jut? Erre izgul? Vagy ennyire unatkozik? Azt sem értem, hogy ha van gonosz, akkor miért nem számol le vele, hisz elvileg ő teremtette? Ha direkt nem teszi, akkor gond van az öreg moralitásával... És tényleg a gonosznak miért jó, hogy toborozza a gonoszokat, megtérítse a jókat? Valami XP-gyűjtögetés? Eleve ez a viselkedés Isten-Sátán nem vall valami éles észre, mint az ovis gyerekek?
Szóval mi értelmük ezeknek? Szerintem a szellemjelenségeket valami másik dimenzióból való ismeretlen jelenség vagy életforma okozza, bár bizonyítani nem tudom, de még mindig jobb mint az ezer logikai ellentmondással bíró szellemek...
Ti mit gondoltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!