Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Mi értelme van a szellemeknek?

Mi értelme van a szellemeknek?

Figyelt kérdés

A házunkban már több éve hallatszanak kopogások. Nem száradásról, korhadásról, stb van szó. A család összes tagja hallotta már. Én katolikus családban nőttem fel, de utóbbi időkben erőteljesen megkérdőjelezem nemcsak a saját hitem, hanem az összes vallást is. Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ezek szellemek. A család többi tagja pedig ezt hiszi.

És akkor a kérdés lényegére: mi értelme annak, hogy ha léteznek szellemek - akár jók, akár gonoszok - hogy kopogtassanak? Ez milyen dedós már, nem? Ha valaki meghal és van élet a halál után, nem dedózni fog! Soha semmilyen értelmét nem láttam a kopogtatásoknak, nem figyelmeztettek semmire az állítólagos halott rokonok. Csupán szabálytalan időközönként kopogtattak. Ennek mi értelme? Ha jó szellem és állítólag a rokonom, akkor nem fog ijesztegetni, ha pedig gonosz, akkor sem fog mert azzal maga ellen hergelne. Pedig a gonosz célja a megnyerés. Akkor ennek mi értelme?

Azt sem értem, hogy mi van a más vallásúakkal? Mondjuk az ateista hindukkal - a hindu vallás egy gyűjtőfogalom - vagy a buddhistákkal, akik semmilyen istenségben nem hisznek?! Vagy a zoroasztriánusokkal, stb...

Azt sem értem, hogy alakulhatott ki a lélek! Az evolúcióba mikor volt az a pont, amikor kialakult? Nem lehet szerintem ilyen határvonalat állítani... Vagy akkor az állatoknak is van lelkük? Nem tellik meg a túlvilág(a lélek elvileg halhatatlan)?

Azt sem értem, hogy ha van Isten, akkor neki mire jó ez a túlvilág, mennyország és pokol koncepció? Mire jó neki, ha valaki a mennybe jut? Erre izgul? Vagy ennyire unatkozik? Azt sem értem, hogy ha van gonosz, akkor miért nem számol le vele, hisz elvileg ő teremtette? Ha direkt nem teszi, akkor gond van az öreg moralitásával... És tényleg a gonosznak miért jó, hogy toborozza a gonoszokat, megtérítse a jókat? Valami XP-gyűjtögetés? Eleve ez a viselkedés Isten-Sátán nem vall valami éles észre, mint az ovis gyerekek?

Szóval mi értelmük ezeknek? Szerintem a szellemjelenségeket valami másik dimenzióból való ismeretlen jelenség vagy életforma okozza, bár bizonyítani nem tudom, de még mindig jobb mint az ezer logikai ellentmondással bíró szellemek...

Ti mit gondoltok?

2011. szept. 17. 08:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Egy ember véleménye semmit sem fog megváltoztatni a világon. De ha pl Sztálin vagy Hitler vagy, visszavonom.
2011. szept. 17. 12:39
 12/15 anonim válasza:
Szerintem nincsenek szellemek és ha bár ez egy igen negatív válasz szerintem az élet után nincs semmi megdöglessz, elrothatsz és közben férgek eszik a belsőségeid és te már nem isslétezzel csak a tested lessz a föld réssze
2011. szept. 17. 18:35
 13/15 anonim ***** válasza:
Főleg ha hamvasztanak.
2011. szept. 17. 21:27
 14/15 strawberryshake. válasza:
szerintem pedig a szomszéd csürhe kopogtat...
2012. júl. 25. 16:00
 15/15 anonim ***** válasza:
en egyetertek a kerdezovel. valoban semmi logika nincs ebben az egeszben
2016. nov. 9. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!