Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Tévhit lehet az, hogy az...

Tévhit lehet az, hogy az embernek van lelke? Van olyan bizonyíték, hogy az emberi lélek létezik?

Figyelt kérdés
2011. aug. 18. 20:31
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:

attól függ, hogy értelmezed a lelket!

amúgy nincs :(

2012. ápr. 18. 01:34
 52/57 anonim válasza:
elvileg ha valaki meghal akkor valahány grammal csökken a test súlya (nem veszít vért nem szedik ki az ürüléket stb.)
2012. okt. 5. 17:18
 53/57 anonim ***** válasza:

Nem, szerintem nem létezik, bár az én teóriámnak is vannak hibái.

Tegyük fel, hogy az embereknek van lelke. Más élőlényeknek van? Akinek van kutyája az biztos nem mondaná ha megkérdeznék, hogy nincs neki. Oké, menjünk tovább. Egy csótánynak van? Ugye, hogy nem mondanád azt, hogy a csótánynak lelke van.. De akkor hol van az a vonal az élőlények fejlettségi szintjében, ami alatt nincs lélek, de ami fölött már van? Vagy valamelyiknek csak kicsit van lelke, valamelyiknek nagyon??

Szerintem a válasz az, hogy amilyen fejlett egy élőlény idegrendszere, olyan mértékben gondoljuk őt 'lelket birtoklónak'. Vagyis nincs lélek csak idegrendszer.

(Az elméletem hibája, hogy vannak olyan mentális betegségek, amelyek szorosan összefüggenek egy ember gondolkodás módjával, előéletével. Pl.: Stendhal-szindróma, ezt csak az élheti át, aki nagyon fogékony a művészetre. Ez pedig arra enged következtetni, hogy mégiscsak van egy 'láncszem' ami összeköti a külvilág történéseit a szervezettel, mint 'gépezettel'.)

2012. nov. 4. 12:19
 54/57 anonim ***** válasza:
Ajánlom a könyvet : Roberto Giacobbo - Mi van odaát ? 2500ft- LIbry könyvtár. Ha valóban érdekel a lélek létezése, olvasd el, én is most azt teszem :) 20 /L ;)
2012. dec. 10. 13:11
 55/57 anonim válasza:
Olvastam a halálközeli eseményről, és tesztelték hogy több ember szén -dioxid-ot szívott be, és nem 1x jött fel ez az érzés.
2013. júl. 26. 14:51
 56/57 anonim ***** válasza:

diator létezik a lélek, csak még nem bizonyította be senki annak ellenére hogy még az orvostudomány is ismeri, de fogalma sincs arról hogy valójában az a lélek az emberben.

sajnos nagyon ritka az olyan ember aki érzékelni képes és a testben viszont nem látható mert össze mosódik a test-energiával és a kisugárzott hővel.

a para-kutatók pár éve, már nyiltan keresik azt a képességet, hogy valaki elhagyni képes lélekkel a testét. Sőt még fizetnek is érte! Aki valóban képes önmaga akaratával elhagyni a testét, tessék lehet jelentkezni, amerikai, ausztrál, és angol szkeptikus társaságoknál.

2013. szept. 4. 14:20
 57/57 anonim ***** válasza:

18. f. Mi a lélek, létezik egyáltalán?

19. f. A két csodálatos lelkünk.

diator keress rá egyenként erre a két fejezetre-egy blog oldalon van egyébként.

2013. szept. 9. 19:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!