Tévhit lehet az, hogy az embernek van lelke? Van olyan bizonyíték, hogy az emberi lélek létezik?
amenyire én tudom nincs bizonyíték (mmint normális bizonyíték)
de ha valaki mégis tud, az írja már meg nekem légyszi..
ui.: az hogy valaki mesél állítólagos élményeket, vagy hogy egy bazirégi könyvben (pl biblia) leírják NEM bizonyít semmit.
az érzelmeket pedig idegi, kémiai hormonális hatásokkal is magyarázni lehet.
Nem is a lélek a jó szó arra amit keresni kell, hanem a TUDATUNK. Mert ugye mi hozza létre az éntudatot? A puszta kémiai elemek sokasága képes lenne önmagán, és környezetén elmélkedni?
Egy hidrogén atom képes erre?
Vagy ezek bonyolult struktúrákat (agyat) hozva létre képesek olyan dolgot kreálni, mint az éntudat?
Miből áll egyáltalán a világunk? Csak abból a fizikai valóságból amit az érzékszerveinkkel fel tudunk fogni?
Sok nyitott kérdés, amelyekre még nincsenek válaszok.
Akinek volt már "testen kívüli élménye", az tudja hogy van "lélek"!
és azután is létezni fog miután a fizikai test elporlad!
(És most nem a "tudatkivetítésről" beszélek, hanem a tényleges "spontán testkilépésről".)
Ti mit szívtok, hogy kilépjetek a testetekből?
Mellesleg ezt nem szeretem az ezotériában, hogy ha valamit nem tudunk akkor az erre hajlamos emberek máris a természetfelettit látják benne, mert úgy sokkal könnyebb 'megfejteni' a dolgok mivoltát és nem kell utána kutatni csak van lélek oszt' kész.
Én speciel semmit nem szívok, ezért is "spontán" testelhagyásnak hívják.
Amúgy ha veled történt volna hasonló többször is, te mit gondolnál, mikor ébrenléti állapotban (tehát nem alvás közben) tisztán látod a környezeted magad körül, de más nézőpontból,mint kéne,és látod ahogy fekszel pl az ágyon miközben az ablak előtt állsz? Kint csiripelnek a madarak, süt a nap, te meg halálos nyugalommal nézed a saját tested a szoba más pontjából, és közben azon elmélkedsz, hogy ez milyen durva már, és mégis olyan természetességgel teszed mindezt, mintha semmivel sem lenne több az egész, mint egy ráébredés: Ilyen is létezik.
Létezik, hiszen épp átélem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!