Tévhit lehet az, hogy az embernek van lelke? Van olyan bizonyíték, hogy az emberi lélek létezik?
A Bruce Lipton videóhoz sajnos nem találtam a feliratos változatot, ezért hogy mindenki értse, itt a szövege:
Amikor megdorgálnak a szüleid, amikor meghal a nagyid, vagy a kutyád, amikor egyest kapsz, vagy amikor megbánt a szerelmed... ezek nem a testednek fájnak. Sem a tudatodnak, hisz amikor összeveszel a pároddal, és tudod, hogy neked van igazad: az agyad téged igazol, de mégis bánt a dolog.
Ez szerintem kellő bizonyíték.
Ha nem lenne lelked, akkor nem fájna, amikor látod a tévében a halott gyerekeket, hisz az atomjaidnak ez lényegtelen. A lelkednek viszont nem.
Amúgy nem értem a kérdést... mióta tévhit ez?
Nem tudom, hogy túl fiatal vagy-e, vagy zseni-hajlamaid vannak, azért spilázod túl a dolgot, de: majd amikor meghal a szülőd, akkor piszkosul érezni fogod, hogy van lelked, és többet nem agyalsz majd azon, hogy létezik-e...
Kimondtad a választ: befolyásol, nem generál. De amikor pl megtudod, hogy a párod megcsalt, akkor az nem befolyásolás, hanem azonnal elönt a düh, hirtelen keletkezett érzés.
Tudod a csoki meg a gyógyszer is kémiai folyamatokat indít el a szervezetedben, az idegrendszerre gyakorolt hatásai miatt érezzük magunkat jobban.
Ez a káliumhiányhoz hasonló. Ahhoz hogy a sejtek el tudják látni a feladatukat, a határoló membrán két oldalán töltéskülönbség van, amelyet nagyban befolyásol a kálium. Ez nagyon fontos pl az olyan szöveteknél, amelyekre a gyors elektromos potenciál-változás jellemző.
Pl idegrendszer. Szóval a káliumhiányosak frusztráltabbak.
Vagy pl. dohányosok nikotinhiánya is ide tartozik.
De ha nem lenne kapcsolat a test és a lélek között, akkor nem néznél ki úgy egy szakításnál, mint a mosott sz@r... :D
Kedvenc írónőm fogalmazta meg: "A lélek a legjobb kozmetikus."
újraolvastam, bocs: korrigálok.
Nem mondtuk hogy nincs kapcsolat, a kérdés az volt, hogy van-e bizonyíték a lélek létezésére. És erre mindenki megadta azt a választ, amit helyesnek tart. :)
Van bizonyíték:
Prof. Raymond A. Moody - Élet az élet után c. könyve
Itt elolvasható:
* Automatikusan eltávolított tartalom.
válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 09-14 23:09
imádlak :))
A tested ugyanaz, mint egy számítógép. Tökéletesen.
Van egy tested (hardver), amin futtatni kell a szoftvert.
A szoftvert értelmezheted léleknek, de igazából a szoftver, a hardver működésének beállítása, tehát nem lehet elválasztani a kettőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!