Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Tévhit lehet az, hogy az...

Tévhit lehet az, hogy az embernek van lelke? Van olyan bizonyíték, hogy az emberi lélek létezik?

Figyelt kérdés
2011. aug. 18. 20:31
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:

A Bruce Lipton videóhoz sajnos nem találtam a feliratos változatot, ezért hogy mindenki értse, itt a szövege:

[link]

2011. aug. 21. 02:21
 42/57 anonim ***** válasza:

Amikor megdorgálnak a szüleid, amikor meghal a nagyid, vagy a kutyád, amikor egyest kapsz, vagy amikor megbánt a szerelmed... ezek nem a testednek fájnak. Sem a tudatodnak, hisz amikor összeveszel a pároddal, és tudod, hogy neked van igazad: az agyad téged igazol, de mégis bánt a dolog.

Ez szerintem kellő bizonyíték.

Ha nem lenne lelked, akkor nem fájna, amikor látod a tévében a halott gyerekeket, hisz az atomjaidnak ez lényegtelen. A lelkednek viszont nem.

Amúgy nem értem a kérdést... mióta tévhit ez?

Nem tudom, hogy túl fiatal vagy-e, vagy zseni-hajlamaid vannak, azért spilázod túl a dolgot, de: majd amikor meghal a szülőd, akkor piszkosul érezni fogod, hogy van lelked, és többet nem agyalsz majd azon, hogy létezik-e...

2011. szept. 8. 17:12
 43/57 anonim ***** válasza:
Én sok ezós hozzászólótól úgy tudom, hogy a lélek szerintetek valami ami irányítja a testet. Na már most, ha szerinted kedves utolsó az érzelmeket nem a test hanem a lélek éli meg, akkor azt mivel magyarázod amikor pl. valamilyen gyógyszer hatására vagy pl. eszel egy csokit és picit vidámabb leszel? Szóval ha a lélek valami amivel nem érintkezhetsz, valamint a testen túl van akkor miért van az, hogy az érzelmeket noha ő generálja mégis tudjuk befolyásolni?
2011. szept. 8. 18:00
 44/57 anonim ***** válasza:

Kimondtad a választ: befolyásol, nem generál. De amikor pl megtudod, hogy a párod megcsalt, akkor az nem befolyásolás, hanem azonnal elönt a düh, hirtelen keletkezett érzés.

Tudod a csoki meg a gyógyszer is kémiai folyamatokat indít el a szervezetedben, az idegrendszerre gyakorolt hatásai miatt érezzük magunkat jobban.

Ez a káliumhiányhoz hasonló. Ahhoz hogy a sejtek el tudják látni a feladatukat, a határoló membrán két oldalán töltéskülönbség van, amelyet nagyban befolyásol a kálium. Ez nagyon fontos pl az olyan szöveteknél, amelyekre a gyors elektromos potenciál-változás jellemző.

Pl idegrendszer. Szóval a káliumhiányosak frusztráltabbak.

Vagy pl. dohányosok nikotinhiánya is ide tartozik.

De ha nem lenne kapcsolat a test és a lélek között, akkor nem néznél ki úgy egy szakításnál, mint a mosott sz@r... :D

Kedvenc írónőm fogalmazta meg: "A lélek a legjobb kozmetikus."

2011. szept. 9. 22:50
 45/57 anonim ***** válasza:

újraolvastam, bocs: korrigálok.

Nem mondtuk hogy nincs kapcsolat, a kérdés az volt, hogy van-e bizonyíték a lélek létezésére. És erre mindenki megadta azt a választ, amit helyesnek tart. :)

2011. szept. 9. 22:52
 46/57 anonim ***** válasza:
Mielott folytatjatok a sok idiota hozzaszolast, fenymasoljatok le egy neuroanatomia konyvet, kb 2 het bongeszes utan minden kitisztul a legsotetebbeknek is. Nem mindenre van magyarazat az idegrendszer mukodeseben, de amikre nincs, azok mar csak aprosagok. Esetleg meg tudok ajanlani egy neurofiziologiat is, hogy az alom, tudat, szemelyiseg, testelhagyasos allapot... stb is ertheto legyen. Es igen, fizikai sikon kell targyalni. A tudomany mai ismeretei szerint nincs szukseg a test muodesehez lelekre. Tehat nincs bizonyitek. (ketsegtelenul csabito, hogy a test meghal a lelek tovabb el, sok embert lehet ezzel iranyitani)
2011. szept. 14. 23:09
 47/57 anonim válasza:

Van bizonyíték:

Prof. Raymond A. Moody - Élet az élet után c. könyve

Itt elolvasható:

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2011. szept. 27. 18:00
 48/57 anonim ***** válasza:
Az ember test , lélek és szellem. a test hordozza a lelket ami irányitja a testet. És szellem élteti az egészet persze a lélek halhatatlan. tiz éves se voltam amikor a lélek halhatatlanságára rájöttem de akkol még nem tudtam mi éltet engem a testben. Egy rokonom halála gondolkodtatott el a halálon. Később a komcsi rendszer szkeptikussá tett meg a sok agymoso sci-fi amiket szerettem nézni. De amiota hivő lettem azota ujra látok és értek dogokat amiket makcsság miatt eddig nem fogtam fel.
2011. okt. 21. 21:40
 49/57 anonim ***** válasza:

válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 09-14 23:09

imádlak :))

2011. okt. 22. 02:12
 50/57 anonim ***** válasza:

A tested ugyanaz, mint egy számítógép. Tökéletesen.

Van egy tested (hardver), amin futtatni kell a szoftvert.

A szoftvert értelmezheted léleknek, de igazából a szoftver, a hardver működésének beállítása, tehát nem lehet elválasztani a kettőt.

2012. ápr. 17. 16:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!