Táltosok? (A kérdéssel van bajuk)
Azt tom hogy apróbb testi fogyatékall élő emberek pl: egy ujjal több kevesebb.
aki így születik az biztosan táltos?
A lányomnak a bal kézen volt (csonk még van) + 1 kisujja. Az tény, hogy okosabb a koránál, vannak érdekes dolgai (olyanokat mesél E/1 személyben, amik velünk, a szüleivel megtörténtek, de nem tudhat róla).
Majd meglátjuk mi lesz, nem tudom, hogy táltos-e...
Nem.
Gondolj csak bele, ha így lenne, akkor milyen sok tehetséges táltost lehetne tervezni Contergannal (keress rá bátran, google képkereső :P), illetve különböző teratogén vegyszerekkel.
Nagyon sok kultúrában a különleges, fura (vagy torzszülött) gyereket sámánnak, spirituális vezetőnek, varázslónak tartotta a törzs, a középkorban ez boszorkányok, bűbájosok lehetséges jele volt, vagy szépasszonyok/tündérek gonosz művének tekintették (cseregyerek), mivel régen még nem tudták mivel magyarázni a születési rendellenességeket, de a közösség igényelt valami magyarázatot, hogy miért lett olyan fura a gyerek. :)
De még jelen korunkban is előfordul az ilyen hit, nézd meg pl. az indiai Lakshmit: [link]
Na, róla úgy vélik, az istennő inkarnációja (de azért azóta megműtötték a gonosz orvosok). ;) Szerinted az? :D
Kitudja
én is jobb vok az átlagnál velem is voltak furcsa dolgok (hangokat hallok néha árnyakat látok) nekem pont hogy egy ujjam hiányzik.
ku rva sokat szivatnak érte jó a lányodnak neki legalább tudtak korrigálni
Nem akarlak lelombozni, de tényleg, csak egy kis statisztika.
Tudtad, hogy az emberek elsöprően túlnyomó többsége az átlagosnál jobbnak értékeli magát? Pl. szakmailag... vicces, mert akkor ki is az átlagos?
És azt, hogy az emberek minimum egyharmada úgy véli, tapasztalt már furcsa, megmagyarázhatatlan dolgokat?
Azokkal, akik a hiányzó ujjad miatt cikiznek, ne törődj, az ilyen felszínes, barom emberek véleménye annyit számít, mint légyfing a szélviharban, te így vagy teljes. :) DE nem kellene beleélned magad az ilyen táltos-mítoszokba.
Nem élem bele magam a tanáraim is mondják hogy jobb vagyok az átlagnál csak lusta vok
akik ezért b@sztatnak azok fizetni fognak elég durván túl sokáig játszották ezt velem kezdek bekattani amire megint csak ők b@sznak rá
nem, mivel táltosok nem léteznek
mint ahogy isten sem
hinni viszont bármiben lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!