Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Minek ülnek az ügyintézők az...

Minek ülnek az ügyintézők az irodában, ha semmit sem tudnak? Mégis, kihez forduljak ezzel "nagyon nehéz" kérdéssel? A Jóistenhez? (háztartási munka. )

Figyelt kérdés

A probléma a következő:

Bérpótló juttatást kapok.Munka még nincs kilátásban.Ahhoz, hogy jövőre is kapjam a bérpótlót, Februárig össze kellene szednem 30, valahogyan ledolgozott munkanapot.Nos, idáig érthető...

Mikor a bérpótló juttatást megállapították számomra, benne volt a határozatban, hogy háztartási munkával is le lehet dolgozni a 30 napot.Mivel bővebb infó erről nem volt, utána néztem a neten, de biztos, ami biztos, megkérdeztem a munkaügyi ügyintézőt is arról, mit is takar ez a háztartási munkalehetőség és elfogadják-e?A válasz:

Ő ezt nem tudja, menjek a munkaügyi felőgyelőségre.

Elmentem,megkérdeztem ugyanezt, válasz:

Ők ezt nem tudják, és ugyan miért kerestem én fel pont őket az ominózus kérdéssel?

Mondom, a munkaügy ide küldött...

Onnan tovább küldtek a polgármesteri hivatalba, hogy ott biztos megkapom a választ.Nos, elmentem oda is, az ügyintézőmhöz méghozzá, aki pontosan ezekkel az ügyekkel(vagy épp körömfestéssel...)foglalkozik.Válasz:

Nincs erre lehetőség,SZERINE, legalábbis a törvényhozóknak nincs erről pontos elképzelésük.Így különben is, bárki letudna igazolni akármennyi munkaidőt, stb...De nem tud pontosabbat mondani, kérdezzem meg a MUNKAÜGYÖN(!)

Mondom, onnan jövök!

Nos, a polgármesternél még nem jártam, de már csak az van hátra, hogy ahhoz is elmegyek és megkérdezem, bár előre sejtem, hogy természetesen ő sem fog tudni semmit.

Ezek után jogosan merül fel bennem a kérdés, hogy mi a jóságos nyavalyának tespednek ezek az irodákban? Mihez kell ezeknek a fene nagy diploma, ha semmit sem tudnak?Ha a drágalátos ügyintézők, akiknek ilyen ügyekben megfelelő tájékoztatást kellene adniuk, semmit nem tudnak, akkor mégis kitől kérdezze meg az ember?!

Esetleg ha valaki itt tud a háztartási munkával kapcsolatos kérdésben hasznavehető választ adni, vagy van bármilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban, megköszönném, ha írna valamit.

2011. nov. 11. 12:03
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Külön felháborított az a mondat, hogy " a törvényhozóknak erről nem volt konkrét elképzelésük".Akkor mi a fenének foglalták bele a határozatba??Aki nem elég talpraesett, nem elég körültekintő, az bukja el még a bérpótlót is?!Még jó, hogy egyáltalán megkérdeztem, mert ha naivan belekezdek a háztartási munkába a szomszédnál, és az utolsó percben derül ki, hogy mégsem fogadják el, akkor cseszhettem volna az egészet!
2011. nov. 11. 12:13
 2/17 anonim ***** válasza:
86%
Csak dísznek ülnek ott bent, én tegnap voltam bent ügyintézésen a munkaügyibe , mert megszűnt a munkahelyem és ugye mopst per pillanat semmi munkalehetőség nincs, erre meg minden papírt be kellett adnom hogy mi miért szünt meg, meg ugye kérdeztem tőle hogy van e valami munkalehetősége, erre ő megsem nézte csak annyit mondott hogy "HÁT NEM TUDOM" Énmeg fogtam magam azt eljöttem mert abból úgysem lesz semmi. Csak dísznek vannak bent az ilyen helyeken és egyszerűen ők se tudják hogy mi a dolguk mégis kapják a fizetést.
2011. nov. 11. 12:25
 3/17 anonim ***** válasza:
71%
Írj nekik hivatalos levelet, arra kénytelenek lesznek válaszolni.
2011. nov. 11. 12:29
 4/17 A kérdező kommentje:
Hát, az a baj, hogy a semmiért kapják a nem kevés fizetést!De persze, a semmi tudásához kell a diploma...Nyilván el kell helyezni az állástalan diplomásokat, de akkor legalább olyan irodába, vagy más munkahelyre dugják be őket, ahol nem függenek komoly dolgok, emberi sorsok tőlük!Mert nekik mindegy, hogy én jövőre kapok-e bármi jövedelmet , vagy sem, nekem viszont nem mindegy és a családomnak sem.Meglehetősen frusztráló, hogy semmitudó mihasznák akarják irányítani ez embereket, fontos ügyeket.
2011. nov. 11. 12:36
 5/17 A kérdező kommentje:
Ha írnék nekik levelet, akkor sem biztos, hogy kapnék érdemi választ rá.Az sem mindegy, mikor...
2011. nov. 11. 12:41
 6/17 anonim ***** válasza:
0%

Lehet, hogy a határozatban írták el, mert olyan nincs, hogy az egész város ne tudjon róla. Amúgy a személyes véleményem, hogy nincs ilyen lehetőség. A háztartási munka olyat jelenthet, hogy OTTHON takarítsz, főzöl, stb. Ezeket amúgy is meg kellene csinálni. Én ezt nem nevezném munkának.

Amúgy ehhez a munkához elvárás a felsőfokú végzettség. De egyetemen nem tanítják meg a majd 5 év múlva kitalált rendeleteket. Lehet nem kaptak erről információt. Mert ha lenne a gépen meg lehetett volna találni.

2011. nov. 11. 15:20
 7/17 anonim ***** válasza:

Amúgy meg laza 2 mp-s googlellezés:

[link]

2011. nov. 11. 15:21
 8/17 anonim ***** válasza:
0%

" De nem tekinthető háztartási munkának, ha a háztartási munkáért cserébe a foglalkoztató – akár közvetve – mástól juttatásban részesül "

Tehát ha azt mondja az asszony, hogy nincs kaja/szex ha nem vágom le a füvet, akkor nem jár?

2011. nov. 11. 15:25
 9/17 dodi48 ***** válasza:
54%

Nem jó helyen jártál.

Menj be a Nav-hoz ott tájékoztatnak.

2011. nov. 11. 15:30
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a linket, de ezt már régebben végig olvastam, eddig rendben, értem , mit jelent hivatalosan a háztartási munka.De felmerült bennem a kérdés, valóban elfogadnák-e , ha ezzel töltöm le a 30 napot, ahogyan az a határozatban írva van.És tessék, nem tudnak rá mit mondani.Talán nekem, ügyfélnek kellene tudnom?!

Nem lehet elírva a határozaton, mert azon egy sablonszöveg van, másoknak is ugyan ezt írták és néha itt, ezen az oldalon is feltűnik egy-egy kérdés a háztartási munkával kapcsolatban és mások is hasonló bajban vannak, mert nincsenek ezzel kapcsolatban kellően tájékoztatva!

Elmehetek a Navhoz is, ötletnek nem rossz, de attól tartok , ott sem leszek sokkal okosabb, mert ott meg nyilván a bérpótlósokat érintő szabályokról nem tudnak, majd elmondják ugyanazt, amit már elolvastam rég a neten.

2011. nov. 11. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!