Minek ülnek az ügyintézők az irodában, ha semmit sem tudnak? Mégis, kihez forduljak ezzel "nagyon nehéz" kérdéssel? A Jóistenhez? (háztartási munka. )
A probléma a következő:
Bérpótló juttatást kapok.Munka még nincs kilátásban.Ahhoz, hogy jövőre is kapjam a bérpótlót, Februárig össze kellene szednem 30, valahogyan ledolgozott munkanapot.Nos, idáig érthető...
Mikor a bérpótló juttatást megállapították számomra, benne volt a határozatban, hogy háztartási munkával is le lehet dolgozni a 30 napot.Mivel bővebb infó erről nem volt, utána néztem a neten, de biztos, ami biztos, megkérdeztem a munkaügyi ügyintézőt is arról, mit is takar ez a háztartási munkalehetőség és elfogadják-e?A válasz:
Ő ezt nem tudja, menjek a munkaügyi felőgyelőségre.
Elmentem,megkérdeztem ugyanezt, válasz:
Ők ezt nem tudják, és ugyan miért kerestem én fel pont őket az ominózus kérdéssel?
Mondom, a munkaügy ide küldött...
Onnan tovább küldtek a polgármesteri hivatalba, hogy ott biztos megkapom a választ.Nos, elmentem oda is, az ügyintézőmhöz méghozzá, aki pontosan ezekkel az ügyekkel(vagy épp körömfestéssel...)foglalkozik.Válasz:
Nincs erre lehetőség,SZERINE, legalábbis a törvényhozóknak nincs erről pontos elképzelésük.Így különben is, bárki letudna igazolni akármennyi munkaidőt, stb...De nem tud pontosabbat mondani, kérdezzem meg a MUNKAÜGYÖN(!)
Mondom, onnan jövök!
Nos, a polgármesternél még nem jártam, de már csak az van hátra, hogy ahhoz is elmegyek és megkérdezem, bár előre sejtem, hogy természetesen ő sem fog tudni semmit.
Ezek után jogosan merül fel bennem a kérdés, hogy mi a jóságos nyavalyának tespednek ezek az irodákban? Mihez kell ezeknek a fene nagy diploma, ha semmit sem tudnak?Ha a drágalátos ügyintézők, akiknek ilyen ügyekben megfelelő tájékoztatást kellene adniuk, semmit nem tudnak, akkor mégis kitől kérdezze meg az ember?!
Esetleg ha valaki itt tud a háztartási munkával kapcsolatos kérdésben hasznavehető választ adni, vagy van bármilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban, megköszönném, ha írna valamit.
Lehet, hogy a határozatban írták el, mert olyan nincs, hogy az egész város ne tudjon róla. Amúgy a személyes véleményem, hogy nincs ilyen lehetőség. A háztartási munka olyat jelenthet, hogy OTTHON takarítsz, főzöl, stb. Ezeket amúgy is meg kellene csinálni. Én ezt nem nevezném munkának.
Amúgy ehhez a munkához elvárás a felsőfokú végzettség. De egyetemen nem tanítják meg a majd 5 év múlva kitalált rendeleteket. Lehet nem kaptak erről információt. Mert ha lenne a gépen meg lehetett volna találni.
" De nem tekinthető háztartási munkának, ha a háztartási munkáért cserébe a foglalkoztató – akár közvetve – mástól juttatásban részesül "
Tehát ha azt mondja az asszony, hogy nincs kaja/szex ha nem vágom le a füvet, akkor nem jár?
Nem jó helyen jártál.
Menj be a Nav-hoz ott tájékoztatnak.
Köszönöm a linket, de ezt már régebben végig olvastam, eddig rendben, értem , mit jelent hivatalosan a háztartási munka.De felmerült bennem a kérdés, valóban elfogadnák-e , ha ezzel töltöm le a 30 napot, ahogyan az a határozatban írva van.És tessék, nem tudnak rá mit mondani.Talán nekem, ügyfélnek kellene tudnom?!
Nem lehet elírva a határozaton, mert azon egy sablonszöveg van, másoknak is ugyan ezt írták és néha itt, ezen az oldalon is feltűnik egy-egy kérdés a háztartási munkával kapcsolatban és mások is hasonló bajban vannak, mert nincsenek ezzel kapcsolatban kellően tájékoztatva!
Elmehetek a Navhoz is, ötletnek nem rossz, de attól tartok , ott sem leszek sokkal okosabb, mert ott meg nyilván a bérpótlósokat érintő szabályokról nem tudnak, majd elmondják ugyanazt, amit már elolvastam rég a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!