Találkoztatok már megszállottal? Hogyan száll meg valakit az ördög, egy pillanat alatt, vagy ez egy folyamat, mik a jelek?
Az a gond hogy megszűntek a dili házak.
És az orvos azt mondta a betegnek hogy elmebeteg, mire ő úgy értette hogy elmehetek :)
Szerintem a megszállottság az a skizofrénia. Illetve a kettős vagy többes személyiség.
Azt hiszi az illető, hogy az ördög vagy démon lakik benne, pedig nem lakik benne semmi, hanem ez a saját személyiségének egy része, ami valamiért lehasadt az alapszemélyiségről.
Érte egy trauma, vagy akkora nyomás alatt volt érzelmileg egy helyzetben, hogy nem bírta elviselni, és így megbomlott a személyisége, hogy túl tudja élni ezt.
És, valóban úgymond bekattanhat egy ember napok alatt, ha elszakad nála a cérna.
De ez egy pszichiátriai betegség, nem az ördög, és ezt kezelni lehet.
Konkrétan be kell feküdni a pszichiátriára.
Nem használnám azt a szót, hogy "diliház", mert az olyan lealacsonyító, de valóban kellene bentlakásos intézmény ezeknek az embereknek.
Kár, hogy bezárták a Lipótot.
Ott sok ilyen ember volt. Nekem nagybátyám dolgozott ott, mint ápoló, egyszer látogattuk meg a munkahelyén, még kicsi voltam, de nagyon megijedtem a betegektől, el is sírtam magam. Félelmetesek voltak nekem, mint gyereknek, pedig csak beteg emberekről volt szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!