Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Mégis mi a franccal találkozta...

Mégis mi a franccal találkoztam? Rettegek és hitetlenkedek, de saját magamat a legnehezebb becsapni.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Először is leszögezném, hogy egy nagyon szkeptikus lány vagyok, egyszerűen kiröhögtem azokat, akik akár a horoszkópjukban hittek, de pár hónapja olyan furcsaságok történnek velem, amiket egyszerűen nem tudok megmagyarázni.

Úgy kezdődött, hogy a családdal és egy másik családdal, akik a barátaink elmentünk sielni egy kis Francia városba még február végén. Ebben a másik családban van egy nagyon jó barátnőm is, szinte minden időnket együtt töltöttük. Volt a városban egy kis kocsma, nagyon hangulatos hely, minden este bejöttünk ide, megittunk egy pohár bort és beszélgettünk. Egyik este odajött hozzánk egy fickó és elkezdtünk beszélgetni, kiderült, hogy angol, Londonból jött ide kikapcsolódni, nagyon jól elvoltunk, ugyan mi 20 évesek vagyunk, ő pedig olyan 26-30 között. Utána a fennmaradó pár napban még beszélgettünk, összejártunk, de ő egy nappal előttünk ment haza. Aztán amikor hazaértünk Pestre egyik reggel megláttam a buszmegállóban, odamentem hozzá, megkérdeztem, hogy miért van itt. Erre ő tökéletes magyarsággal elkezdett hozzám beszélni, közölte, hogy soha nem látott még, nem tudja, hogy ki vagyok. Megmutattam neki a telefonomon a közös képeinket, erre láthatóan megrémült és továbbállt. Tisztára lesokkolt a dolog, ahogy hazaértem írtam egy emailt a srácnak, aki szinte azonnal válaszolt, írta, hogy Londonban van. Aztán olyan egy hónapos keresgélés után megtaláltam a magyar fiút, írtam neki egy mailt, megkérdeztem, hogy találkozhatunk-e, ő beleegyezett. Amikor találkoztunk megkérdeztem tőle, hogy miért rettent meg annyira, erre olyat mondott, amitől szó szerint nem kaptam levegőt.

Közölte, hogy már többen is mentek oda az utcán, hogy találkoztak vele különböző külföldi helyeken és hogy milyen kedves volt, és ami a legelképesztőbb az egészben, hogy neki volt egy ikertesója, aki 6 éves korában meghalt egy családi nyaraláson. Mondta, hogy nézzek utána, tényleg megtaláltam a neten az adott cikket, Olaszországban nyaralt a család, a kisfiú vízbe fulladt.

Egyszerűen nem tudom, hogy mit gondoljak. Tegnap találkoztam vele, azóta sem dolgoztam fel a dolgot. Annyira hasonlítanak, hogy az elképesztő, ilyen véletlen már tényleg nincs. Úgy érzem, hogy megzakkanok, egyszerűen nem tud mit kezdeni ezzel az információval az agyam. Akárhányszor végiggondolom a dolgot, csak arra lyukadok ki, hogy az, akivel találkoztunk szellem, vagy valami halhatatlan dolog. Tudom. Idiótán hangzik, számomra is.

Azért írtam le ezt ide, hogy aki esetleg találkozott már vele az lépjen kapcsolatba velem. Az állítólagos neve George Woodstone vagy Woodstore volt, csak párszor mondta el és nem emlékszem. Magas, olyan 190 centi, szőke, kócos haja van, barna szeme. Akárhányszor találkoztunk a jobb csuklóján mindig volt egy barna, font karkötő. Ha esetleg láttátok, vagy történt már veletek hasonló dolog, írjatok.

Köszönöm, hogy végigolvastátok nem túl rövid beszámolómat.

Panna

2011. máj. 2. 13:12
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/348 anonim ***** válasza:
100%
na majd elolvasom ha nem egyedül leszek itthon ;P
2011. máj. 4. 16:22
 112/348 A kérdező kommentje:

Szóval voltam a levéltárban, ami bizony érdekes fejleményeket hozott. A budapesti srác után kutatva semmit nem találtam, viszont fbon megtaláltam az apukáját is, vele kapcsolatban is keresgéltem egy kicsit és találtam egy régi rendőrségi jegyzőkönyvet, amiben a "külföldi jogi eljárás" folytatásáról írnak. Először azt hittem, hogy ez egy gondatlanságból elkövetett emberölés lesz (ami lássuk be logikus lenne), de ez 1977-ből származik, amikor a srác még nem is élt. Az olasz bíróság adta ki, de nem nagyon értettem az eredeti nyelvű részeket, mert az olaszom csak olyan középszinten van, ez meg szakszöveg volt. Ez csak egy része volt a jegyzőkönyvnek, megkérdeztem a levéltáros srácot (lányok, ha esetleg arra jártok, ugorjatok be valamilyen indokkal, melegen ajánlom :D), hogy hol van a jegyzőkönyv folytatása, közölte, hogy nem tudja, a "csonkítás" nincs bejegyezve. (Ő használta a csonkítás szót, állítólag ezt akkor használják, amikor régi, nem fénymásolható iratokból az érdekes részt egyszerűen kiveszik.) Tehát vagy nem volt a jegyzőkönyvnek folytatása, aminek nem lenne sok értelme, vagy pedig eltűnt valahol, valamikor a hosszú évek során.

Fel is hívtam sebtiben a magyar srácot, megkérdeztem, hogy volt-e az apukájának külföldön jogi ügye, erre közölte, hogy az anyukája mesélt valamiről, de nem nagyon fejtette ki. Kösz, mondom, mindegy...

Nem tudjátok esetleg, hogy az olasz levéltártól lehet-e infókat kikérni külföldiként, online? :) Jó lenne megtudni, hogy mi volt ez a jogi ügy. Lehet, hogy csak valami gyorshajtás, de az is lehet, hogy valami sokkal izgalmasabb.

2011. máj. 4. 16:39
 113/348 anonim ***** válasza:
100%
Gondolkodtál már azon, h könyvet írj? Egész jól építed fel a sztorit. Bár én már az elejétől kezdve nem hiszem el amit mondasz, de mivel a fantáziám remek és könyveket is szeretek olvasni, élveztem az írásod.
2011. máj. 4. 16:46
 114/348 anonim ***** válasza:
100%

Navárjál, miért is nem emlékszel a nevére?

A leírásban azt mondod, csak párszor mondta, aztán később meg láttad a bankkártyáján? Leírva? Úgy azért illene rá emlékezni...

(Amúgy a Ráfázzon banknál is csinálnak ilyet :D)

Amúgymeg szerintem egyszerű a történet: egy szép nyári napon Gipsz Jakab Krisztán és családja nyaralni mennek a napfényes Itáliába. Gyuri, avagy a későbbi George túl messzire beúszik, és kész a katasztrófa! Ámde nem egyedül nyaralnak, baki történik a mentéskor, eltűnt a gyermek! Szülők dilemmában, de mivel semmi esély arra, hogy megtalálják, elfogadják a halálhírét, hiszen szegény 6 éves Krisztiánnak csak nem adhatják be, hogy "bocsi, nem tudjuk, hol a tesód...", éppenezért lezárják a történetet, gyászolnak, majd továbblépnek. Ámde a sok-sok nyaraló közül az angol Woodston/r/e család megtalálja szegény Gyurit, meggyógyítják, és hazaviszik. Aztán vagy elmondják neki később a szitut, vagy magától jön rá, de megtudja, azért viseli ilyen nyugodtan. Mert gondolom nem te vagy az első, aki ezzel jön felé. Krisztián meg azért ijedt meg ennyire, mert nagyon elhitették vele tesója halálát, és miután nagy nehezen és fájdalmasan belenyugodott, most jön egy ilyen... :( Nemtudom mennyire lenne etikus belemászni egy ember ilyen szintű magánéletébe, szóval csak óvatosan.

Ez egy elég összecsapott hipotézis, de az Occam borotvája-elv alapján a legvalószínűbb magyarázat a helyes. :D Persze semmi sem biztos, könnyen lehet, hogy még fontos infókat nem tudunk, és akkor a legvalószínűbb magyarázat is változik.

(És természetesen munkahipotézisként feltételezem azt, hogy a sztori valós.)

2011. máj. 4. 16:47
 115/348 A kérdező kommentje:

Gondolkoztam már a könyvíráson, de valószínűleg hamarabb írnék egy Hogyan épülj fel a totális sokkból című könyvet adnék ki. Örülök neki, hogy nem hiszed el, lelkitársam vagy. :)

Hidd el, kedves utolsó válaszoló, én is nagyon szívesen elhinném ezt a lehetőséget, sőt én is szinte mindig hiszek Occam borotvájának, szeretnék most is... Akkor azt segíts kitalálni, hogy kinek a hamvait hozták haza? esetleg beszéljek a szülőkkel?

Nem tudom, hogy mit tegyek, amikor elolvastam a jegyzőkönyvet ki kellett mennem a budira bőgni egy sort. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy velem történnek ezek a dolgok, és nem is másznék bele, ha nem lennék ennyire kíváncsi és nem mellesleg utálom, ha hülyét csinálnak belőlem, márpedig most teljesen úgy érzem magam, mint akit lóvá tettek. A londoni keres valamit, de még nem találta meg, a magyar pedig berezel, ha megemlítem neki a londonit... Nem vágom, hogy mi folyik körülöttem. Szerintetek le kellene állnom a magánakcióimmal? Mit csináljak? Már nem bízom saját ítélőképességemben, egyszerűen túl sok furcsa dolog van itt, akkor hogy bízzak saját döntésemben?

2011. máj. 4. 16:56
 116/348 anonim ***** válasza:
100%
Úgy látszik nem csak számomra vesztette el a történet a hitelességét.
2011. máj. 4. 17:04
 117/348 anonim ***** válasza:
90%

Ismét én, aki találkozott vele Londonban.

Nekem valamit említett az apukájával kapcsolatban, hogy szégyelli, hogy a rokona, vagy ilyesmi (nem biztos, hogy ezeket a szavakat használta). Azt hittem, hogy valami tipikus családi balhé miatt, de ez a peres dolog más fényben világítja be a dolgot. Lehet, hogy az apukája valami olyat tett még a születése előtt, ami miatt ő nem tudja elviselni? Persze ez csak találgatás, akár lehet sima családi viszály is...

2011. máj. 4. 17:06
 118/348 anonim ***** válasza:
64%
Jajj hagyjatok már azzal hogy egy hülye pcsa odajön hozzám és rögtön kiadom neki minden adatom meg majd telefonon beszélgetek vele meg az apám f@száról készült fénymásolt képet is odaadom neki, meg megkér az egyszer látott csaj hogy csattogtassam a puncimat neki skypon és megteszem meg a hasonló elmebeteg hülyeségekkel LOL! Biztos mindenki igy tenne ha azt hallaná: te, láttam a halott ikertesód Franciában. Sztem az emberek 99%-a azt mondaná h akkor csúnyán be voltál állva kicsi szivem és ennyi. Nem meg majd a nagy senkinek mindenféle büntetö eljárásról papirokat csak ugy odaadnak hogy nesze olvasd csak át nyugodtan. hEHEHEHEHEHEHEHEHEEEEE
2011. máj. 4. 17:35
 119/348 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, ez annyira közönséges volt, hogy ennyi a válaszom rá...
2011. máj. 4. 17:40
 120/348 anonim ***** válasza:
92%
Jó akkor lefordítom kevésbé nyersre, jó? Elég kevés a valószínűsége annak hogy valaki a semmiből odamegy egy másik valakihez, előáll egy eszméletlen sztorival és ennek még folytatása is van. Elég valószínűtlen az hogy kiadnak sima embereknek bárkiről olyan iratot ami egy másik ember büntető eljárásáról szóló jegyzőkönyv. Mert gondatlanságból elkövetett emberölés az az. És az is elég valószínűtlen hogy most elkezdenél vájkálni más család abszolút magánéletében és egy apa aki elvesztette a fiát valami szörnyű balesetben szóbaállna egy számára senkivel. És ez csak egy része a dolognak ami necces. A másik része az összes többi. Mégis miért hajlandó neked egy szellem táncolni a skypon? Elmondanád?
2011. máj. 4. 17:45
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!