Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Ez miert van elalvas utan?

Ez miert van elalvas utan?

Figyelt kérdés
Szoval az a lenyeg, hogy mikor felig elalszok akkor almodok pl olyat h megyek a teraszunkon, jeges, elcsuszok es randulok egyet alvas kozbe.... Szerintetek ez miert van? Lehet hogy nem ebbe a temaba kellett volna irnom .... Ertelmes valaszokat koszi! (bocsi hogy nincsen ekezet)
2011. ápr. 17. 13:36
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

ilyesmi fázisok vannak, hogy REM, meg hasonlók a neten biztos utána tudsz járni

meg alfa/béta alvás szakasz

és még olyan is van, hogy senki nem tud álmában meghalni, mert akkor igazából meghalna, mert a halál "érzését" csak egyszer élheti át az ember

2011. ápr. 17. 14:17
 12/29 anonim ***** válasza:

14:17-es vagyok folyt:

és akkor is felébreszt mindenkit a szervezet, pl mielőtt lezuhannál, zuhanás közben felébredsz

tehát nem tudsz meghalni

egyszerű, védelmi mechanizmus :)

2011. ápr. 17. 14:20
 13/29 anonim ***** válasza:

Nekem is volt már ilyen, nálam a fáradtsággal van összefüggésben, ha negyon kimerült vagyok, akkor szoktam épphogy csak elalvás után nem sokkal így ébredni.

Szüleid jól mondják sztem, valami agyi probléma, ugyanis normális esetben az agyunk kikapcsolja a reflexeket, különben mindent eljátszanánk a valóságban is, amit álmunkban csinálunk. Lehet, hogy ebben az esetben az ijedtségtől/fáradtságtól ez megváltozik.

2011. ápr. 17. 14:21
 14/29 anonim ***** válasza:

ilyen velem is szokott lenni,történetesen tegnapp is megesett :D

nyugi,ez normális,reflex

2011. ápr. 17. 14:33
 15/29 anonim válasza:

Agyi probléma?

Nálam ez szinte mindennapos, fekszem, félig gondolkodom valamin, de már majdnem alszom, és hirtelen "megcsúszok egy lépcsőn", rándulás... Vagyis inkább az az érzés, amikor nagyon hirtelen állnak meg az autóval, és az utasok előrezökkenek, de a biztonsági öv tartja őket...

2011. ápr. 17. 15:19
 16/29 BlackSword ***** válasza:
Feltehetőleg intenzívebb volt az élmény, és a gátlás az agyban (agyadban) nem reagált azonnal... Ennek következtében a valóságban is megmozdultál...
2011. ápr. 17. 16:47
 17/29 anonim ***** válasza:
nálam is volt már ien rándulás, és akkor azonnal felébredtem...de sztem természetes
2011. ápr. 17. 20:16
 18/29 anonim válasza:
Velem is úgy volt, hogy álmomban azt éreztem hogy leesek, ekkor felébredtem és teljesen abban a hitben voltam hogy leesek az ágyról, pedig a falnál voltam egy helyben :D érdekes dolgok ezek.
2011. ápr. 17. 20:30
 19/29 Neménvagyokaz ***** válasza:
Amikor az ember álomba merül akkor a szervezet egy bizonyos hormont bocsát ki a mi meggátolja az izmok mozgatását, pont azért, hogy amikor álmodunk ne éljük át fizikailag. Amikor félálomba vagy ez a hormon nem aktív, és reflexből kapálózol.
2011. ápr. 17. 21:50
 20/29 BlackStar._. válasza:

Velem is szokott ilyen történni.

Télen jégen csúszom el.Melegebb időben pedig sziklákról esek le.:S

De a kérdésedre normális választ nem tudok adni. :D

2011. ápr. 20. 23:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!