Mit gondoltok a vámpírokról?
Nem úgy gondolom h létezik-e( persze az is jó lenne ha leírnátok, akkor is azt h mért hisztek vagy mért nem)De főként arra vagyok kíváncsi h ti milyennek tartjátok úgymond őket ha vannak, vagy ha lennének.
Akik alpári módon akarnak írni azok lécci kíméljenek
Én azt láttam a Net. Geo.-n, hogy onnan jött a vámpírhistória, h az ókorban (asszem) vol tegy betegség, amitől az emberek fényérzékenyek lettek (nem bírták az erős fényt),az ínyük kezdett elsorvadni (tehát hosszabbnak tűnt a szemfoguk), és úgy gyógyították, h vért itattak velük. Mondjuk az ókoriakól én ki is nézem, és sztem lehet ennek az elméletnek vmi alapja.
Am ha MOST léteznek vámpírok, sztem nem laposképű idióta csillogó bőrű Pattinsonok, hanem az éjszakai gyermekei, akikről talán nem is tudjuk h azok, mert diszkrétek. Isznak vért, vadásznak emberekre, nem bírják a napfényt, és azért alszanak koporsóban mert nem engedi be nappal a fényt és kényelmes :P
Az alkonyat féle elmélettől és a film szereposztásától rosszul vagyok. Oké, h mindenki úgy képzeli el, ahogy akarja,de nekem nem a Stephenie Meyer vámpírjai jönnek be.
Puszi mindenkinek, és jó éjszakáááát! :)
/még csak d.u. van :P/
17.10-esnek
Én is ezt olvastam! ha megtalálom,akkor belinkelem...
17:10 vagyok!
Nah, akkor valaki hisz nekem :D
Én valószínűnek tartom ezt a betegséges dolgot, de a "modern" vámpírokat is bírom ;) elég Fantasy bolond vagyok :P
A betegség (aminek a vámpír mítoszt tulajdonítják) neve: porfíria (porphyria).
Már 1985-ben felfedezték.
Itt egy érdekes cikk a vámpírmítosz és a betegségek kapcsolatáról:
De érdekes módon ez nem magyarázza szerintem azt, hogy szinte minden népnél és kultúrában előfordulnak vámpírszerű vérivó lények, már a sumerok is beszámolnak ilyesmiről és az ókori kínaiak is.
Olyan helyeken is ahol rengeteg a napsütés.
Ott meg nem maradna sokáig életben egy ilyen beteg, nem érné meg a felnőttkort.
Nem tudom hogy léteznek-e de nagy esély van rá mivel minden kultúra még az európai "civilizáció"-tól elszigetelve is megemlíti őket. De egyrészről kételkedem is benne mivel hogy tudnának millió évekig rejtőzködni az emberek előtt??(tudom hogy vannak még fel nem fedezett élőlények de akkor is??) Nagyon be kellene illeszkedniük a társadalomba és teljesen elvesztenék önállóságukat mint számos népcsoport akik eltűntek a történelem süllyesztőjében.
Tanulság:
Ha léteznek is vámpírok teljesen beleolvadtak az emberek "civilizált" életébe.Elvesztették vámpír mivoltjukat.
Most vmelyik újságban volt, hogy a tudósok bebizonyították, hogyha léteznének vámpírok akkor már ember nem élne a földön. Mivel hát nekik létszükségletük a vér, ami bennünk eléggé meg van.
Arról nem is beszélve, ha természet feletti képességeik vannak.
Itt egy példa mi lenne ha léteznének, és a társadalom is tudna róluk, elfogadná őket --> TRUE BLOOD sorozat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!