Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » A történtek után hihetek még...

A történtek után hihetek még a tudományos/ logikus földi magyarázatokban?

Figyelt kérdés

Nagyon utazgatós típus vagyok, a múlt hétvégén Szlovákiában kirándulgattam. A Lomnici csúcstól nem messze összefutottam egy angol turistával. Mivel eltévedtem, segítséget kértem tőle. Felvilágosított a helyes útvonalról, majd beszélgetést kedvezményezett. Megemlítette, miszerint itt a helyi emberek elmondása szerint egy középkorú nő levetette magát az egyik szakadékba a gyermekei és a rossz anyagi helyzete miatt. Állítolag a hangját, és a szellemét a mai napig lehet érezni.

Én mivel szkeptikus voltam, nem tulajdonítottam ennek jelentőséget.

A túrám végeztével sétáltam visszafelé az autómhoz, amikor elkezdődtek a furcsaságok.

Egy ijedt nöi hangot hallottam, ahogy azt hajtogatja " pomoc, pomoc"

Hátranéztem, egy parkoló kocsin kívül nem állt ott senki.

Ezzel sem foglalkoztam igazából, gondoltam a magaslati levegőtől halucináltam.

Beültem a kocsiba, és már jöttem is haza.

Félúton az az érzés fogott el, hogy nem vagyok egyedül. De a vezetésre koncentráltam, így minden oda nem illő gondolatot elhesegettem.

Aznap este elég korán feküdtem le.

Hajnali kettőkor olyat láttam, amitől elfehéredtem.

Fél kettő körül arra keltem fel, hogy egy női hang azt suttogja " zobuď sa, pomoc"

Rettentően fáradt voltam, azt sem tudtam mi történik. Az ajtómon lévő ablakokon át láttam, ahogyan egy kb 150 centis, rövidhajú szlovák népviseletes női alak lebeg be a fürdőbe. Megijedtem, elkezdtem izzadni, valamint a szívem a torkomban dobogott. Remegve odasétáltam a fürdőhöz. Nem volt senki ott, ellenben női parfüm szagot lehetett érezni.

Összecsuklottam a látottaktól. Aznap éjjel egy szemhunyásnyit sem aludtam. Reggel a remegés még mindig bennem volt.

Kimentem az udvarra, semmi behatolásra utaló nyom nem volt.

Egyedül élek, senkinek sem kellett volna ott lennie...

Mindezekután mit gondoljak?

aug. 11. 09:51
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
-gyermekei halála.-
aug. 11. 09:53
 2/12 Szándékos Bendegúz ***** válasza:
23%

Mindig higgy a saját érzékeléseidnek.

Ezek a leírt dolgok lehetnek valóságosak.

aug. 11. 10:47
 3/12 A nagy Levin ***** válasza:
81%

Mivel ebben a kategóriában írtad ki ezt a kérdést, nem az ezóban ezért megpróbálok tudományosan válaszolni.

A tudomány jelenlegi álláspontja szerint nem léteznek szellemek. Ezért két lehetséges válasz van (ha több, azt majd mások leírják), vagy az álmod összemosódott a valósággal, vagy képzelődtél, hallucináltál.

Az első könnyen előfordulhat, hiszen aznap hallottad ezt a történetet, simán álmodhattál róla. A hallucináció már egy keményebb dilog, komoly okai lehetnek, pl. betegség vagy tudatmódosító szerek használata. Természetesen én egyiket sem feltételezem rólad.

Azt, hogy a helyszínen milyen hangokat hallottál, azt nem tudom, de azok származhattak valakitől, akit nem láttál, csak hallottál.

És most tegyük félre egy kicsit a tudományt, mert van itt egy logikai ellentmondás. Ha-tegyük fel tényleg meghalt és kísért ott valaki, az mi a bánatnak jelenne meg a te lakásodon?

aug. 11. 11:42
 4/12 Szándékos Bendegúz ***** válasza:
9%

Kedves levin!

Milyen tudomány az amire hívatkozol?

Pontosan ki az akire hívatkozol?

Mert az általad elmondottak szerint te jobban tudod, hogy mi történt, mint az akivel megtörtént.

Mesélj még, mond el részletesen, hogy szerinted mi történt.

aug. 11. 12:08
 5/12 A nagy Levin ***** válasza:
56%

Kedves Bendegúz!

Kb. az összes tudományág egyet ért abban, hogy szellemek és egyéb természetfeletti lények nem léteznek. Ebben talán csak a teológia kivétel. Igazán természetfeletti lények nem is létezhetnek, mert ha nem léteznek, akkor nem léteznek, ha meg léteznek, akkor ők is a természet részei.

aug. 11. 17:59
 6/12 Szándékos Bendegúz ***** válasza:
13%

Kedves Levin !

Azok az illetők akik ezeket a tudományágnak nevezett dolgokat művelik, mind tévednek.

És egy egyszerú dolog miatt van ez így.

Nem mernek odanézni, ahova kellene.

Nem tudnak szembenézni a valósággal.

A természet itt használt jelentése: Az anyagi világ.

Anyag, energia, tér és idő.

Tehát, egy test nélküli szellemi lény nem a természet része.

Természet felettinek nevezik a valóságnak ezt a részét.

Még akkor is természet feletti ö ha elő tud állítani energiákat, pédául az említett hangot és látványt.

aug. 11. 21:00
 7/12 anonim ***** válasza:

Kérdező!

A kérdésed az ezotériába való, a természetfeletti lényekhez. Kérlek, a jövőben oda tegyed az ilyeneket.

A választ pedig a nagy Levin teljesen jól leírta.

aug. 11. 21:39
 8/12 anonim ***** válasza:
83%

#6 Tényleg egyértelmű. A természetfeletti nem része a természetnek, kivéve amikor de.

Ez vajon még az alapfokú ostobaság, vagy már csak mesterszakon lehet elsajátítani?

aug. 11. 21:56
 9/12 anonim ***** válasza:

Látod, ez a baj itt. kérdező.

Hiába a tudományokban vagyunk (voltunk) - beszabadul egy turbo ezós, és ideürít.

Na mindegy.

A jó válaszokat már megkaptad. Annyit még, hogy lehetett alvási paralízis, nézz utána.

Ha pedig az ezós része érdekel, az is meglesz hamarosan.

Ha léteznek szellemek, akkor nyilván lehetett az is. De akkor ugye jönnek a kérdések, amelyekre viszont nem lehet válaszolni, mert senki nem tud semmit. Ez a baj az ezóval, hogy mindenütt csak hasraütés van.

aug. 11. 22:04
 10/12 anonim ***** válasza:
Ha más nem ezt a sztorit még egy rémtörténet ként is el tudod mondani a tábortűz mellett
aug. 12. 03:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!