Hogyan magyaráznátok el tudományosan egy hitetlennek, hogy "szellemek" (testén kívüli lelkek, kinek hogy tetszik) léteznek?
Köszönöm szépen a válaszokat.
Egyébként nem én írtam ki a másik kérdést.
Agnosztikus vagyok.
Szkeptikus is.
Ahogy az előttem lévő is írta, laboratóriumi körülmények között kell megpróbálni reprodukálni.
Vagy legalább anyagot gyűjteni a szellemről és onnan elindulni. Anyagok, legyen az akármi.
Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy láttam ezt az ember megütni a másikat, tök indokolatlanul.
Hol? Mikor? Biztos azok voltak, nem mások? Biztos vagyok a motivációjában?
Több tényező is lehet egy helyzetben ami miatt nem lehet elhinni mindent.
Lehet aztán kiderül, hogy az egészet csak kitaláltam, hogy pletyizhessek egy jót. Vagy 50 méterre álltam és rosszul láttam, nem azok voltak.
Én értem, hogy te láttad, de ott is… az agyunk bejátszhat dolgok.
Lehet képzelődtél, lehet más volt az. Mivel hiszel ezekben és fogékonyabb vagy rájuk, lehet annyira akartad, hogy ezt elhitted.
Nem feltétlen hiszem el, hogy tényleg vannak szellemek, de nem is vetném el. Az, hogy valamit még nem bizonyítottak be, nem azt jelenti, hogy nem is létezik. Szóval, próbáld meg. Nézd meg mi válthatja ki a látványukat pl. Próbálj kapcsolatba lépni velük esetleg. És próbáld a bizonyítékokat megmutatni neki.
Itt van egy idézet, amit Voltaire mondott 300 éve:
A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával.
Már több ezer éve rájöttek néhányan, hogy munka nélkül is nagyon jól lehet élni, csak olyanokat kell mondani, amit senki sem tud ellenőrizni, de hihető. Például szellemek.
"Már több ezer éve rájöttek néhányan, hogy munka nélkül is nagyon jól lehet élni, csak olyanokat kell mondani, amit senki sem tud ellenőrizni"
De miért kell mindig Orbánhoz kanyarodni, oké, a politikusok hazugok, csalók, de ez az ezotéria.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!