Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Hogyan magyaráznátok el...

Hogyan magyaráznátok el tudományosan egy hitetlennek, hogy "szellemek" (testén kívüli lelkek, kinek hogy tetszik) léteznek?

Figyelt kérdés
2023. febr. 21. 13:45
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
70%

A szelemek léte pont azért van elkönyvelve valótlannak, mert nem lehet tudományosan bizonyítani a létüket. Így egy materialista beállítottságú embernek hiába akarod bízonyítani a létüket, nem fog sikerülni.

Meg igazából nem is kell meggyőzni senkit arról, hogy a te hited szerinted mennyire valóságos és a materialistáknak sem kéne ledegradálni azt aki hisz valamiben.

2023. febr. 21. 14:11
 2/17 A kérdező kommentje:
Biztos vagyok benne, hogy valahogy lehet tudományosan bizonyítani. Saját szememmel láttam, hosszú percekig. Valamint régi fotóimon is jelen voltak, láthatóan, teljes alakban, arccal. Szerintem arról lehet szó, hogy az agyunk nem érzékeli őket, ezért nem látjuk. Pont azért akarom valahogy bizonyítani, mert én nem hittem bennük, de pofán csapott az, amikor az orrom előtt sétált át a falon a "hölgy", a képeim meg "véletlennek köszönhetően" eltűntek.
2023. febr. 21. 14:37
 3/17 anonim ***** válasza:
78%

Kalkuláld bele az egyenletbe, hogy talán csak te vagy képes látni ezeket a jelenségeket - hogy azok valóságosak-e, vagy benned van félrehuzalozva valami, az más kérdés.

Vannak emberek pl., akik látják a hangokat, vagyis egy hanginger kivált az agyukban egy másik érzetet is, ez a szineztézia. Bár ennek valódiságát tudományosan, a genetika szintjén is ki lehet mutatni.

2023. febr. 21. 16:09
 4/17 anonim ***** válasza:
45%

Gyakorlás, külön tanulás nélkül ezt nagyon kevés ember képes látni, érzékelni. Lehet neked is csak valami ritka pillanat volt ez, mert egyébként láttál volna már más "rendkívüli" dolgokat, entitásokat, aurákat, árnyakat, stb.

Nem nagyon lehet elmagyarázni, elhitetni ezt senkivel. Olyan spirituális utat érdemes gyakorolni, ahol ezeket tanítják, és meg lehet beszélni a többiekkel.

2023. febr. 21. 16:32
 5/17 A kérdező kommentje:
Nem azt mondom, hogy bele halok, ha nem hisznek ebben. De jól esne, hogyha hinnének nekem, miután nem egy ilyen élményben volt részem :(
2023. febr. 21. 17:53
 6/17 anonim ***** válasza:
56%
Ez nem való mindenkinek, és nem ledegradálni szeretnék ezzel senkit, egyszerűen csak nincs ezzel dolguk. Saját megtapasztalás nélkül ezek csak "szavak".
2023. febr. 21. 18:54
 7/17 anonim ***** válasza:
0%

Ezt a kérdést is te írtad ki?: https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__termeszetfeletti-le..

Szerintem csak paranoiás vagy és nincs itt semmilyen szellemről szó.

2023. febr. 21. 19:40
 8/17 Grimfox ***** válasza:
83%
Mivel szellemi természetű jelenségről van szó, nem lehet bizonyítani fizikai úton. És tényleg nem biztos hogy jó, ha bebiznyítják a létezésüket. Sokan rettegésben élnék az életüket, ha biztosak lennének a létezésükben. Szerintem bőven elég, ha olyan emberek hisznek neked, akik tudnak valamit a jelenségről, vagy csak általában hisznek a létezésében. Sokkal többen hisznek benne, mint az látszik.
2023. febr. 21. 20:46
 9/17 anonim ***** válasza:
83%

A hitetleneknek felesleges bizonygatni, úgysem fogják elhinni soha. Felesleges időpazarlás erről beszélni velük. Inkább az lesz, hogy ők akarnak meggyőzni arról, hogy te vagy bolond. Ezt inkább engedd el. Nem hiszik, akkor így jártak. Foglalkozz azokkal, akik hisznek benne, velük megtudod beszélni. Én példaul kíváncsi lennék a történeteidre.

Egyébként az ok talán az agyunkban és a szemünkben keresendő.

Vannak állatok, amik érzékelik őket, de azok a fénytartományokat, hangokat is jobban érzékelik, mint mi.

Ami pedig az agyat illeti, szerintem annál könnyebben érzékeled őket, minél inkább sikerül ráhangolódnod arra a hullámra, amivel veheted a jeleket, ez lehet spontán is, mint ahogy a dejavu is spontán és ritka, mégis létezik és nem tudjuk pontosan, mitől van. Szerintem ezek mind, a szellem látás, dejavu is, egy tágabb tudatállapotok, amikor teljesen rálatsz az igazi valóságba, egy pillanatra használod az érzékeid azon százalékat is, ami egyébként valamiért le van tompítva.

Én nagyon ritkán látom őket a szememmel. Inkább egyfajta belső látás működik nálam.

2023. febr. 22. 09:12
 10/17 anonim ***** válasza:
17%

Nagoyn könnyű tudományosan bizonyítani valamit.

Kézzelfogható tárgyi bizonyítékok vannak rá, valamint bizonyos körülményke között mindig ugyanúgy történnek meg a dolgok.

Szóval már csak azt kell megoldd valahogyan, hogy ilyen tudj produkálni a szellemekkel.

2023. febr. 22. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!