A new age, a wicca/boszorkányság néhány irányzata, az Istennő-kultusz, illetve spirituális mozgalmak miért tisztelik annyira Mária Magdolnát?
Rengetegszer láttam, hogy new age oltárokon helyet kapott Mária Magdolna szobra, vagy ábrázolása (pl. képe) is. Boszorkányoktól/wiccáktól/Istennő-imádóktól is láttam többször, hogy tisztelték.
Viszont new age, illetve új spirituális irányzatok követőinél különösen kedvelt személyiség.
Miért? Akkor már miért nem inkább Szűz Máriát, hiszen neki fontosabb szerepe volt? Miért kedvelik sokan ezen irányzatok követői közül? Mitől különleges/fontos az Ő személye?
#20.
Dehogynem. Nem volt neki fontosabb szerepe. Még az apokrif evangéliumok is max. Jézus többi tanítványával, apostolával helyezik egy szintre. Szűz Mária ilyen szempontból sokkal fontosabb nőalak volt Jézus életében.
Nem Mária Magdolnáról szólnak az evangéliumok, és nem róla szól az Újszövetség. Ahogy mondjuk Péter nélkül, úgy Mária Magdolna nélkül is az lett volna Jézus, aki.
A bukott angyalok tiszteletét szintén soha nem fogom megérteni. Lehet, hogy azt mondja, hogy "nem bukott el", vagy "az ábrahámi vallások rosszak, így a rossz szempontjából buktak el, tehát jók voltak"... Ugyanakkor ezt mi alapján állítja? Egyedül a Héber Biblia, a keresztény Biblia, a Korán, valamint a hasonló történetet leíró Aveszta számol be a dologról. Nincs olyan forrás, ami az Ő igazukat igazolná. Persze a vallás, spiritualitás, hit stb. nyilván nem egy egzakt dolog, de ettől függetlenül logikátlan úgy imádni, vagy tisztelni valakit, vagy valamit, hogy minden azt a bizonyos dolgot említő eredeti forrás ellentétesen közelíti meg a kérdést.
Őket nem érdeklik, hogy mi mennyire megalapozott, a new age-esek bármit felhasználnak egy kis ideológiai vagy spirituális képzelgésért, lebegésért.
Én a megerősített források hiánya miatt nem zárnám ki sem azt, hogy Mária Magdolna Jézus felesége volt, sem azt, hogy valóban van evangéliuma, de nyilván nem is állítom.
A sötét dolgok, a fekete mágia, a "Végzet Asszonya" archetípus az olyan menő,misztikus stb. a szemükben. Nem igazán gondolnak bele, hogy mit jelent VALÓJÁBAN az, hogy "Sátáni" vagy "démoni" valami, csak az, hogy az olyan "különleges" és "menő".
Lilith létéről és szerepéről van egy saját elképzelésem. Szerintem Lilith, ha máshol nem is, de az emberiség kollektív tudattalanjában létezik. Asztrológiai jelölője is van, és személyes tapasztalatom (ami nem annyira hangsúlyos, mert nem vagyok asztrológus, de mégis) az, hogy a Lilith fontos a képletelemzésben. És kb. hasonlóan működik, mint amit Lilith képvisel a mítoszában.
Bővebben nem fejteném ki a Lilith-tel kapcsolatos meglátásaimat, mert az nagyon messzire vezetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!