Az angyalok tényleg gonoszak és valójában a démonok lehetnek jók az esetek többségében csak?
Ezek csak hamis irányzatok a sátán mosdatására.
Átvesznek-ellopnak dolgokat innen-onnan, aztán hirtelen "észre veszik" mennyire hasonlít egy-egy tanításuk valamely buddhista irányzathoz 🙄
Az egész a gonosz hazudozása és ködösítése, megtévesztett balekokkal, mint pl a kérdező.
A sátán gonosz, és nyilván próbálja mindig az ellenkezőjét hazudni, és a lelkes kis csatlósai ebben a segítségére vannak.
Hát te hülye vagy! Mikor mondtam én olyat, hogy sátánista vagyok? Szövegértés gyakorlását erősen ajánlom.
Az angyalok tényleg gonoszak? Igen.
Valójában a démonok lehetnek jók az esetek többségében csak? Nem.
Itt van a magyarázat honnan származnak a démonok! Miután Isten megteremtette az első emberpárt, az egyik szellemteremtmény megkívánt valamit, amihez nem volt joga: az imádatot. Ahogy egy hasbeszélő használ egy bábfigurát, ez a gonosz angyal úgy tett, mintha egy kígyó beszélne, és így rávette az első nőt, Évát, hogy szálljon szembe a Teremtőjével hozzátette: "A kígyó pedig óvatosabb volt minden vadállatnál, melyet Jehova Isten alkotott. Ezért így szólt az asszonyhoz: „Valóban azt mondta Isten, hogy nem ehettek minden fáról a kertben?” Az asszony erre így felelt a kígyónak: „A kert fáinak gyümölcséből ehetünk. De a kert közepén lévő fának a gyümölcséről Isten ezt mondta: »Abból ne egyetek, ne is érintsétek, mert különben meghaltok.«” A kígyó erre ezt mondta az asszonynak: „Bizony nem haltok meg. Mert Isten tudja, hogy amely napon esztek abból, felnyílik szemetek, és olyanok lesztek, mint Isten: tudni fogjátok, mi a jó és mi a rossz.” Az asszony pedig látta, hogy a fa gyümölcse evésre jó, olyan, ami kívánatos a szemnek. Igen, a fára jó volt ránézni. Így hát szakított a gyümölcséből, és evett belőle. Majd adott belőle a férjének is, amikor az vele volt, és ő is evett" (1Mózes 3:1–6).
A Biblia ’őskígyónak, Ördögnek és Sátánnak’ nevezi ezt a lázadó angyalt hozzátette: "Ledobták hát a nagy sárkányt, az őskígyót, akit Ördögnek és Sátánnak neveznek, aki az egész lakott földet félrevezeti. Ledobták őt a földre, és az angyalait is ledobták vele együtt" (Jelenések 12:9). Jézus azt mondta róla, hogy „emberölő”, és hogy „nem állt erősen az igazságban”, majd hozzátette: „Amikor a hazugságot szólja, a saját lelkülete szerint szól, mert hazug ő, és a hazugság atyja” (János 8:44). Idővel „az igaz Isten fiai” közül mások is csatlakoztak Sátánhoz a lázadásban hozzátette: " Történt pedig, hogy amikor az emberek sokasodni kezdtek a föld színén, és lányaik születtek, az igaz Isten fiai felfigyeltek rá, hogy az emberek lányai szépek, és akit csak akartak, feleségül vettek" (1Mózes 6:1, 2). Később így utalnak rájuk: ’az angyalok, akik vétkeztek’, és ’az angyalok, akik nem őrizték meg eredeti állásukat, hanem elhagyták a maguk megfelelő lakóhelyét’, más szóval a nekik kijelölt helyet az égben hozzátette: "Az angyalokat pedig, akik nem őrizték meg eredeti állásukat, hanem elhagyták a maguk megfelelő lakóhelyét, örök bilincsekben, sűrű sötétségben tartja fenn a nagy nap ítéletére" ( Júdás 6). Ezeket az angyalokat a Biblia démonoknak nevezi hozzátette: "Ugye hiszed, hogy egy Isten van? Jól teszed. Csakhogy a démonok is hiszik, és rettegnek" (Jakab 2:19). Az az eltökélt szándékuk, hogy a lehető legtöbb embert elfordítják az igaz imádattól. A bibliai időkben sok izraelitánál sikerült célt érniük (5Mózes 32:16, 17). Miként a múltban, Sátán és a démonai ma is ravaszul vallási hazugságokat vetnek be hozzátette: "Nem is csoda, hiszen maga Sátán is folyton átváltoztatja magát a világosság angyalává. Semmi különös sincs tehát abban, ha a szolgái is folyton átváltoztatják magukat az igazságosság szolgáivá. De az fog történni velük, amit a tetteik alapján megérdemelnek" (2Korintusz 11:14, 15)
Érdekes...
Évának s Ádámnak azt mondta az isten h meghalnak a tudás fájának gyümőlcséből.
A Sátán pedig azt mondta h nem fognak meghallni csak felnyílik a szemük.
Hát nem haltak bele.
Erre az a Jézus mondja azt h a Sátán hazudik????
Míf a Sátán nem azt mondta h isten hazudozik h meghallnak atól az almától csak azt h nem hallnak meg, hanem csak kinyílik a szemük.
Sztem akkor ez a Sátán valóban nem hazúg. Na meg azért nem tekinthető annak sem h istent káromló legyen mert nem állította h isten hazúg lenne. csak az igazat mondta h nem hallnak meg csak kinyílik a szemük.
Ez a hely elhagyás. Az sem nevezhetô gonosz tettnek. sztem.
Remek, a félfogyatékos kétpipás sátánista és a félfogyatékos szintén sátánista kérdező csodálatosan egymásra talált.
Kérdező, azért mert nem mondod ki hogy sátánista vagy, a kérdésed, a hozzászólásaid azért árulkodnak. Nyilván az ellenkezőjét fogod hazudni, de az semmin nem változtat.
Meguntam a hét legbutább kérdését, elköszönök innen. 👋
Van benne valami :D
Jók ezek az elméletek EZÉRT is írtam ki ezt a kérdést is.
én legalább vállalom h ss vagyok. szégyenlem is h a kérdező letagadja. hiszen amúgy ss oldalakon valókat írtas azt is h másokkal is ír. írtam is rá privatba. de ahogy letagadja magát, úgy hazudozik is h van csoportja vagy barátai. nekem az elején voltak ss barátaim. csakhát elkezdtek hazudozni s egymást szídták. tehát nemnagyon értem ezt a dolgot. ahogy azt sem h minek próbálják itt kedeltté tenni ezt az irányzatot, ha utánna letagadják s másokat s magukat is össze zavarják.
elvagyok az ss séggel, de azért már magányos vagyok s úgy tűnik h az is maradok, mert egyszerűen....fura h mindig ilyen zavartak azok akik ss-ek még rajtam kívűl s h nem lehet egy normális csoportot vagy kisebb közösséget vagy csak egy egyszerű barátságot kialakítani velük.
tehát én nem másokat akarnék bevonzani az ss be, hanem a meglévőkkel normális kapcsolatokat egyáltalán kialakírani.
nem az a fontos h isten vag Sátán a jó vagy a rossz, hanem az h az emberek milyen közösségeket s barátságokat tudnak kialakírani s a saját szwmélyiségét hogyan alakítsa ki. a keresztények úgy tűnnek h ők legalább jobb kapcsolatokat alakítottak ki. ezért is elgondolkidtató h nem kritizálom ezt meg inkább.
tehát szégyenlem h ss vagyok mert akiket ismerek kifordúltak magukból. de legalább nem zavarok össze másokat s nem tagadom le h ss vagyok.
a kérdezővel is próbáltam cimbizni, de nem lehet.
ezek alapján engem is meg lehet kritizálni.
sajnos nem talált egymásra a két ss, mert a másik fél zavaros és letagadja h ss. valamint nem akart vissza írni.
istent, angyalokat, sátánt, démonokat sztem nem lehet megkritizálni hisz nem ismerjük a valódi történéseket s személyesen őket sem.
csak kizárólag az embereket.
én csak azt tudom h nem akarok rosszat másoknak s h többekkel akarok jóban lenni. azt nem tudom h másoknak a szemében ez most jó vagy rossz.
Ezt komolyan nem hiszem el...
Ez az utolsó amit ezzel kapcsolatban írok a továbbiakban nem fogok az ilyen barmokra reagálni.
A helyesírásod és a fogalmazási képességeid sok mindent elárulnak...
Utoljára mondom el te idióta. Nem vagyok spirituális sátánista csak nyitott vagyok minden vallás felé többek között a spirituális sátánizmus felé is. Sok spirituális sátánistával beszéltem már, SŐT még egy magyar ss discord csoportban is benne vagyok.
ENNYI
A többi amit mondtál az mind hazugság. Sajnos így név nélkül nem tudom de 99% hogy mi nem is beszéltünk vagy keversz valakivel.
Az pedig, hogy veled ilyenek a spirituális sátánisták az elég sok mindent elmond.
Bár számomra elég zavaros a "hitük" (vagy nevezzük ahogy akarjuk) de többnyire mindegyik segítőkész és nem erőltetnek rám semmit. Nem mondom, hogy nem szélsőségesek de ez már más téma.
Egyébként lehetséges, hogy én fogtam ki azt a nagyon kevés jó fej spirituális sátánistát (amire elég kevés az esély) de a te esetedben megértem miért mindegyik ilyen veled.
nem értem h miért támadsz le így. nem értem h miért idiótázol le. azt sem h a másik miért ír le félkegyelműnek.
normálisan írtam. senkit nem szídtam.
elnézést az írásomért a mobilom képernyője repedezett. a szervizesemnek most sok melója van s úgyis ráérek.
te is ss vagy. mert nemnagyon akartad elfogadni amiket mások itt írtak s sztem normálisan.
mondja már el valaki h miért is vagyok félkegyelmű vagy idióta?
főleg ha más is úfy gondolja h a kérdező is ss, csak letagadja???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!