Vannak olyan vallások, amelyekben egyszerre, párhuzamosan jelen van a vágyaik kiélése, a hedonizmus, illetve az önmegtartóztatás is?
Elsősorban nem arra gondolok, hogy sok irányzata, ágazata van a vallásnak, és egyikben a vágyak kiélése, illetve a hedonizmus a jellemző, a másikban pedig az önmegtartóztatás, és egymással ellentétben is állnak. Sokkal inkább arra, hogy a valláson belül egyszerre, egy irányon belül megfér, illetve jelen van mind a kettő gyakorlat.
Akár úgy, hogy például a vallási szerepeket betöltő emberekre utóbbi a jellemző, míg a világiakra az előbbi, akár úgy, hogy mind a kettőt járható útnak tekinti, akár úgy, hogy mindenki számára néha ezt, néha azt ajánlja stb.
A vágyak kiélését, illetve a hedonizmust mind a szex, mind az étkezés, mind az életmód egyéb tereire értem.
Van(nak) ilyen vallás(ok)?
#29.
Ők tipikusan olyanok, akik emberi testet öltöttek, de más megnyilvánulásuk is lehet. Ilyen például a haragvó szellem a vadzsrajánán, különösen a tibeti buddhizmuson belül. Ők bódhiszattvák, vagy hasonló békés lények, azonban haragos, dühöngő, indulatos testet öltenek, hogy így vezessék az érző lényeket a megvilágosodás felé.
Nem tudom van-e ilyen vallás, sztem inkább alakítsd te a saját keretrendszeredet, amihez tartod magad. És úgy, hogy senkit, se mást se magad ne károsíts vele.
A szükségletek megtagadása sem jó, meg az se ha túlzásokba esést azzal magyarázzuk ki hogy dehát nekem erre szüksegem volt.
Én valahogy úgy tennék mint az evéssel. Ha nem eszel egyáltalan éhenhalsz, vagy ha nem eszel eleget alultáplált leszel, tápanyag es ásványianyaghiányod alakul ki. Másik véglet a mérték nélkül evés, aminek az eredménye pl az olyan amerikai emberek akikkel annyira elszaladt a ló, hogy a saját túlsúlyuk akadályozza meg hogy mozoghassanak, és tulajdonképpen már járni is alig tudnak.
Itt is meg szerintem a legtöbb esetben is az egyensúly megtalálása a fontos (es amugy a legnehezebb is), hogy a szükséglet mikor TÉNYLEG szükséglet, meg mikor gondoljuk csak hogy az.
38-as
szerintem amit írsz az a függőség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!