Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen hosszú ételmegvonást/bö...

Milyen hosszú ételmegvonást/böjtöt tartottatok már?

Figyelt kérdés

És mik voltak a tapasztalatok? Mennyire tett jót?

Most az mellékes hogy egészségügyi okokból pl. orvosi elóírás, fogyókúra, vallási okok, vagy bármilyen okból is, de ha gondoljátok ezt is leírhatjátok.

Elsődlegesen a tapasztalatokra irányul a kérdés, pl. mennyire elviselhető, vannak-e holtpontok, éreztetek-e megtisztulást, vagy egy kínszenvedés volt végig..ilyesmikre irányul a kérdés.

2022. máj. 1. 11:18
A kérdező szavazást indított:
Nem tartottam soha nem is fogok előreláthatólag, ha nem muszáj, mert hülyeség
Nem tartottam még, de kilátásban van
1 nap
2 nap
3 nap
4-5 nap
6-7 nap
8-9 nap
10-11 nap
Több
27 szavazat
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
16%

Hízni akarsz?

Mert ezzel ezt lehet elérni.

Vagy esetleg meghalni, ha komolyabban csinálod.

2022. máj. 1. 11:31
 2/32 anonim ***** válasza:
93%

5 napig nem ettem , egyszer nyaltam egy gombóc fagyit tölcsér nélkül, meg megnyaltam egy chipset .

Az első három nap szörnyű volt, reggeli,ebéd,vacsora időben minden bajom volt. 4., 5. nap semmilyen éhséget nem éreztem. Aztán finom kaja volt vacsira, másnap meg esküvőre mentem,úgyhogy abbahagytam:D

Az oka az volt,hogy valaki azt mondta két hétig csinálta, csak folyadékot vitt be, én meg mondtam, hogy ez hülyeség. Utánanéztem,hogy szilárd táplálék nélkül azért túl lehet élni, és kipróbáltam. 4.5. napon egészen tele voltam energiával, nem éreztem az étel hiányát,előtte viszont nehéz volt.

2022. máj. 1. 12:04
 3/32 anonim ***** válasza:
68%
1 naposat, szinte minden nap (mivel napi 1-szer szoktam enni). Nincs orvosi oka és nem is követek semmilyen fogyókúrát vagy különleges diétát, egyszerűen jobban érzem magam így. Hízást nem okoz (ha ugyanannyit és ugyanolyan dolgokat eszel, mint amiket egyébként egy nap), de csodákat se várj tőle.
2022. máj. 1. 12:08
 4/32 anonim ***** válasza:
8%

De, így is hízást okoz, amíg meg nem szokod.

Az ember alapvetően nem erre van beállítva.

2022. máj. 1. 12:12
 5/32 A kérdező kommentje:
#1 és #4 Nyílván nem okoz hízást ne trollkodj itt..és azt is mondtam nem játszik szerepet a böjt oka, tehát ne találgass itt hogy hízni vagy fogyni akar, mert bármi más oka is lehet okostojás..és tipli vagy jelentelek trollkodásért és offért.
2022. máj. 1. 13:29
 6/32 A kérdező kommentje:
A többiek válaszát köszönöm. Jöhet még :)
2022. máj. 1. 13:29
 7/32 anonim ***** válasza:
0%

"Nyílván nem okoz hízást"

Már ne haragudj: ez MITŐL "nyílván" ???

Ja, hogy nálad biosz=0 ?

Nyilván nem maga az éhezés okoz hízást, hanem az, hogy ettől a szervezet vészüzemmódba kapcsol - IGEN, 1 nap alatt is - és utána minden kalóriát megfog.

A böjtnek csak akkor van értelme, ha előtte zabáltál, és ennek a káros hatását szeretnéd csökkenteni.

De még így is csak kárenyhítő hatása van, mert zabálás+böjt az együtt is hizlal.

Köszönöm a lepontozást is, fogyatékosoktól.

2022. máj. 1. 13:35
 8/32 A kérdező kommentje:
Esetleg te vagy fogyi, nem pedig mindenki más rajtad kívül..Nem releváns amiket írsz, offolsz, és trollkodsz vedd már észre magad..szánalom vagy. Senki sem kérdezte hízol-e vagy fogysz, huston hívja földet..hahó! Más a kérdés makimajom, banán kéne? De még akkor sincs igazad ha az a kérdés mert böjt után visszaállhat fokozatosan is kajázni, na nagyokos, most besültél?
2022. máj. 1. 13:41
 9/32 anonim ***** válasza:
68%

"szilárd táplálék nélkül azért túl lehet élni"

Valóban túl lehet élni, de komoly károkat okozhat. A víz viszont nélkülözhetetlen, ha kihagyod, nagyon súlyos életveszélybe kerülhetsz!

Egy kevés só is kell. Jobb, ha ásványvizet iszol.

"4.5. napon egészen tele voltam energiával"

Így igaz. A szervezet ilyenkor vészüzemmódba kapcsol, és minden energiáját mozgósítja: azért, hogy legyen esélyed élelmet szerezni!

"nem éreztem az étel hiányát"

Ez meg azért van, mert fölöslegesen nem pazarolja az emésztőnedveket.

Éppen ezért, amikor utána enni kezdesz, egyszerre csak kis adagot szabad, különben nagyon megfekszi a gyomrod!

A böjtnek külön biológiája van, amit érdemes ismerned, mielőtt nekivágsz.

De még egyszer: a böjtnek egy normális ember esetében legtöbbször NINCSEN előnye.

Akkor lehet előnyös, ha nem normális, hanem túlzó a táplálkozásod, de akkor is óvatosan kell csinálni. Jobb egy rendes diéta, mint a böjt.

Kibírni pedig azért lehet, mert az őseink sajnos igen sokszor kényszerültek rá, és aki nem bírta, annak az utódai ma nincsenek itt.

2022. máj. 1. 13:49
 10/32 anonim ***** válasza:
55%

"böjt után visszaállhat fokozatosan is kajázni"

Igen.

Csak tudod: ha arra az étrendre állsz vissza, amit előtte is csináltál, akkor attól már hízni fogsz.

100%

Mivel a szervezeted közben átállt egy olyan vészüzemmódba, amivel jobban hasznosítja az ételt.

Ez egy ismert dolog, csak valahogy te még nem hallottál róla.

"na nagyokos, most besültél?"

Ne haragudj: te hülye vagy?

Amúgy miért nem kérdezel orvost, ha nekem nem hiszel?

2022. máj. 1. 13:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!