Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen hosszú ételmegvonást/bö...

Milyen hosszú ételmegvonást/böjtöt tartottatok már?

Figyelt kérdés

És mik voltak a tapasztalatok? Mennyire tett jót?

Most az mellékes hogy egészségügyi okokból pl. orvosi elóírás, fogyókúra, vallási okok, vagy bármilyen okból is, de ha gondoljátok ezt is leírhatjátok.

Elsődlegesen a tapasztalatokra irányul a kérdés, pl. mennyire elviselhető, vannak-e holtpontok, éreztetek-e megtisztulást, vagy egy kínszenvedés volt végig..ilyesmikre irányul a kérdés.

2022. máj. 1. 11:18
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Na ezt már fújhatom..beleszartak a levesembe..
2022. máj. 1. 14:35
 22/32 anonim ***** válasza:

Kérdező... elnézést, nem koncentráltam eléggé rád.

Szóval: NEKED mi a célod a böjttel?

Sokat segítene, ha ezt is leírnád, mindjárt jobb válaszok jönnének.

Amit idáig írtam, azért írtam le, mert ez a böjtnek egy kötelező mellékhatása - én meg úgy gondolom, hogy felelőtlenség valakit olyan dologra rávenni, aminek ilyen csúnya mellékhatása van - úgy, hogy közben nem is tud róla.

Tehát: TE mit akarsz elérni?

2022. máj. 1. 14:39
 23/32 A kérdező kommentje:
Hogy válaszoljanak a feltett kérdésre? 😂 Mindössze ennyit. Senki nem vesz rá senkit semmire. 😂
2022. máj. 1. 14:59
 24/32 anonim ***** válasza:
35%

Rendben, akkor már válaszoltam.

De a kedvedért összefoglalom:

nem jó, nem egészséges. Ha csak úgy viccből csinálnál ilyet, akkor ne csináld, mert jó hatása nem nagyon lesz, viszont rossz hatása lehet.

2022. máj. 1. 15:06
 25/32 anonim ***** válasza:

14 óra.

Alvás miatt.

2022. máj. 1. 20:48
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Minden pénteken tartok egy csútörtök estétől--> szombat reggelig böjtöt, valamint kb negyedévente egy 7napos teljes böjtöt, csak víz és elektrolit utánpótlás.

Egyszer kíváncsiságból csináltam egy 40naposat, a 23.nap után nevetségesen könnyű volt.

De visszaállni... elképesztő élvezetes volt és meglepően lassú

2022. jún. 3. 13:39
 27/32 anonim ***** válasza:

26.

És milyen eredményt értél el ezek következményeiként a semmin kívül?

2022. jún. 3. 14:34
 28/32 anonim ***** válasza:
92%

A 40 naposnál teljesen leépültem, elektrolitok és vízben oldódó vitaminok mentek közben is, de az izomzatom teljesen hazavágta magát,

Ellenben nem hülyeségből csináltam, hanem amolyan utolsó eséjként ugyanis lelki beteg drogos voltam előtte mindig és teljesen megváltoztatott.

Egy nyámnyila örökké másokat hibáztató, depressziós, munkanélküli jellemből céltudatossá és a céljaiért foggal körömmel küzdő emberré váltam általa.

Az a böjt egybe volt kötve 2 leszokással cigi és drog, majdnem belehaltam, de mire eljutottam a feléhez, teljesen megváltoztam, rengeteg erőt kaptam tőle.

Maga az alapötlet egy drogos utazás közben jött már már vallási megfontolásból, de végül nagyon jól sült el, ez ma már 12eves sztori.

A péntekenkénti böjtöt egyedül azért csinálom, mert így jön ki a heti kcal -igényem a legkényelmesebben

A negyedévenkénti teljes hetest pedig meditálásokkal töltöm, olyankor a munkábol is visszaveszek, számomra lelkileg rengeteget segít önmagam maradni, válaszokat találni, új dolgok felé nyitni. (Mindenre is)

2022. jún. 3. 15:02
 29/32 anonim ***** válasza:
92%

Kb a 5-6.nap után az agy már kb 50%-ban ketonokat eszik és mivel a ketonokat jobban szereti mint a glükózt, így aztán durvább fordulaton is pörög.

Több hetes böjttel ezt olyan 70%-ig fel tudja vinni aki bírja... jobb mint sok pszichoaktív drog.

23. Nap után már egyáltalán nem ereztem anno éhséget és folyamatosan pörögtem olyan szinten, hogy unalmamban nekiálltam matekozni, és amit középsuli alatt képtelen voltam megtanulni, azt a következő 2és fél hétben úgy megértettem, hogy utána muszáj volt le is érettségizzek. Aztán beindultak a dolgok.

2022. jún. 3. 15:09
 30/32 A kérdező kommentje:
Tehát 20 nap után olyanok leszünk mint Lucy? Ez a nagy titok, amely a témát övezi?
2022. jún. 5. 11:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!